förkylningstider-tips

Längst ner har ni ett förkylningstips...
Så, Ingen sovmorgon idag, trodde att kissarna skulle sova lika länge som igår, men icke. Den lilla vita (chanti) jamade och var missnöjd över att ingen lekte med henne 06.30 Mango kom upp i sängen å skulle promt få mig vaken. Han pillade med tassen på mitt ansikte, trampade med sina långa klor på min arm så det gjorde rent ont (han menade inte att göra illa mig) men effektivt att väcka matte på. Fick honom att lägga sig brevid mig & kela på hans mage, gick bra en kort stund. Chanti for runt som en liten jamande gasell så 07.40 gav jag UPP. Så jag steg upp och gav monstrena mat och sen släppte jag ut Mango. Messade en påminnelse åt gubben ang kattmaten som börjar ta slut. Sen yoga och dusch. Lite frukost på det och satte på en tvätt och diskmarskinen. Idag är det enbart -8 grader så jag ska passa på att gå ut & gå stavgång, även om det ser ut att blåsa en aning.
Igår kom svärfar runt 18 tiden, klippte honom och vi fikade. Han fick smaka min saffranskladdkaka med grädde vilket uppskattades. Han hade vovven Sally med sig, och chanti var inte lika rädd denna gång. Hon t.om gick ner på golvet för att ha koll på Sally. Sally däremot tyckte det var lite obehagligt med katterna. Mango var i vardagsrummet, brydde sig inte så värst men höll utkik och koll på sitt revir. Chanti är mer nyfiken och som sagt mer modig denna gång. Svärfar gick runt 19 och jag gjorde färdigt golven, skurade och sen blev det lite tv. Båda kissarna låg på var sin sida om mig och verkade tycka att vi hade det skönt.
Idag kommer gubben tillbaka från skeå. Han stannade till i arvidsjaur för kattmaten och för att hämta ut sina nya glasögon =) Får se hur han känner då han har dom på sig? Han ska även hämta ut linser. Han har nämligen fått pengar av svärfar som julklapp för detta, dock inte hela summan men en bra bit på väg.
Nu klä sig för promenad.

Jag lämnade förkylningstips åt Aja, Om ni är täppt i näsan och vill få det att lossna är tipset detta:
Vid förkylning & täppt näsa:
1 dl Honung
1 Tsk gurkmeja (finns på affären)
1 Tsk riven färsk ingefära (knotig sak i grönsaksdisken)
½ Tsk svartpeppar.
Blanda ihop och ät en Tesked varannan timme.
Drick hett vatten, eller grönt citron te

Varför gurkmejram? Medicinsk användning: Gurkmeja används främst vid akuta eller kroniska inflammationer i leder, muskler eller andra organ. t ex vid ledgångsreumatism, artros, lumbago(ont i korsryggen), kolecystit(inflammation i gallblåsan) med eller utan gallsten. Gurkmeja används även för att stimulera aptiten och produktionen av matsmältningssafter.

gurkmejram, mald

Honung

 Ingefära

Lycka till och Krya på er!

Ljus, värme Kram & Hej!



Kommentarer
Postat av: Alexandra

Vilken bra blogg du har faster :)

Tack för tipset! Ingen mer juleskum för mig nu!

Kramar

2010-12-01 @ 20:08:59
URL: http://alexandrabruhn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0