borta...

Idag ska jag åka bort, till hemlig ort. Jag har packat å känner mig nu rätt så redo. Har dock huvudvärk av mina tankar som virvlar runt i huvudet, men det är väl därför resan nu blir av.
 
Rensa tankar och landa efter allt som varit och hänt. Iof tror jag ibland man behöver hamna uppåner för att hitta balansen igen efteråt. Allt som sker påverkar oss, på ett eller annat sätt. Det viktigaste är väl att ta lärdom, titta på det i ett vidare perspektiv.
 
Varför hände det? Hur eller när blir man starkare och mer säker och har man förstått? Vad är det för väg vi ska välja, trampar vi åt rätt håll? Efter en underbar helg känns känslorna starka och säkra, vet vad jag vill och vet vart jag vill att det ska leda.
 
Relationer är ju alldrig bara att flyta stilla på en blank vattenyta och inget ont händer någonsin. Relationer kräver ju en del jobb av dom som ska ha en relation, oavsett om det är i kärlek eller i vänskap, även om arbetet är på olika nivåer.
 
Jag hittade 7 regler för en bra relation som jag tycker säger en hel del. Av John Gottman, professor i psykologi vid University of Washington i USA.

1. Kärlekskartan kallar Gottman det område i hjärnan där information om vår partner lagras. Det gäller att noga hålla reda på viktiga tilldragelser i partnerns liv - och var väl förtrogen med hans eller hennes drömmar, oro och livsmål.

2. Även i lyckliga parrelationer uppstår konflikter och kriser - och då gäller det att stanna kvar och visa den andra fortsatt ömhet, respekt, dela tankar och visa aktning.

3. Många tror att dyra presenter eller en kärlekshelg på hotell är bästa sättet att få förhållandet att överleva. Men snarare är det vardagens små kärleksbevis som betyder något.

4. Förhållanden där man delar på bestämmandet har störst chans att överleva. John Gottmans forskning visar att kvinnor generellt är bättre än män på att behandla sin partner med respekt och vill dela på besluten.

5. De flesta problem går enkelt att lösa om man är öppen för sin partner, och själv vågar erkänna sina fel och brister. Det är också viktigt att kunna kompromissa och ha överseende med partnerns svagheter.

6. Det är viktigt att bryta dödlägen som kan uppstå i förhållandet. Man måste ibland acceptera att man har olika åsikter och uppfattningar. Ta en paus om diskussionen gått snett. Ofta blir det lättare att komma överens när man lugnat ned sig.

7. Man bör vara öppen och regelbundet berätta och dela sina innersta drömmar, förhoppningar och övertygelser

Är åter om ngn vecka!
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
Trackback
RSS 2.0