Åter i Hemmet

 

Kom hem från Luleå igår runt 14.00 Trött, nöjd och glad. Skönt att vara hemma igen. Roligt med kurser, möten och annat smått å gott, men inget är som att sjunka ner i hemmets välbekanta tillvaro. Min älsklingsmisse Chanti vart glad över att matte åter var på plats, med lite nya grejer igen. Köpte ett nytt klösträd och en leksak till kissarna. Mango verkade lika nöjd som chanti över att jag var på plats, gott! Otroligt vad det går pengar då jag är iväg, trots att jag egentligen inga har, rullar dom otroligt snabbt. bilresan kostar 600 T&R, kursen var rätt dyr, mat för helgen gick väl på 300 kr och gav M.J 200 för massagen (men har nu en skuld hos henne) Handlade mat för allt jag hade kvar i plånboken, exakt 425 kr å så lite kattutstyrslar innan det, mer eller mindre på ruinens brant just nu. Men för att få berätta lite om helgen så var den suveränt bra. Jag träffade Guru Rattana som är en kvinnlig lite äldre guru med jätte mycket erfarenhet. Jag hade en del frågor som hon besvarade, vilket kändes bra att jag var på rätt spår =) Har varit rädd att min eldandning inte varit korrekt, men det var den. Fick dock tips hur jag skulle kunna slappna av då jag emellanåt kan känna mig lite krampig då jag gör eldandningen. Hur gör man för att få till det man önskar i livet? jo, självklart så har du ett klart neutralt sinne och en koppling till hjärtat som är länken mellan övre och nedre chakrana. Och meditera på det du önskar ska ske, men var tydlig för universum är inga tankeläsare. Enkelt! Gurun var otroligt lugn, hade en aura som gjorde alla i rummet lugna och positiva. 
Ett av målen med yoga är att balansera de fem element som utgör vår mänskliga existens och faktiskt allt liv - Luft, Vatten, Eld, Jord och Eter.
Elementen är relaterade till chakran. Varje chakra förkroppsligar energin i en eller flera delar. De astrologiska tecknen förkroppsligar energin i varje ett av elementen. När vi arbetar med de energier som finns vid någon särskild tidpunkt, är det lättare att ställa in, anpassa och trycka på den energi det elementet har.
Vi tror ofta att vi bara måste göra mer yoga eller mer mässande och alla våra ”disfunctions” = Problem, kaos, frågor mm Kommer att försvinna. Vissa gör så. Och det är underbart. Men många kräver att medvetandet, och våra val, ska ändras och förvandlas. Kundalini yoga och meditation kan föra våra frågor i ljuset så att vi kan välja att släppa dem och gå vidare. Genom att släppa negativa mönster, rädslor, motstånd, och tankar, det finns oändliga möjligheter att göra dig medvetande. Ju mer vi odlar vårt medvetande, desto mer upplever vi och desto rikare blir våra liv. Sat Nam, Guru Rattana

Förutom det mkt trevliga mötet och den härliga work schopen så träffade jag även många andra där och Lena min vän kom upp från Huddik. Vi fick möjlighet att hyra ett rum av min gamla arbetsgivares Mor, och hade det mkt trevlig och gemytligt där. Servicen var över förväntan, mkt trevligt. Vi hade tillgång till dusch och ett stort trevligt rum, en trappa ner fick vi komma ner och göra vår frukost till dukat bord. Det var otroligt trevligt att få träffa Lena och det var så där superavslappnat och naturligt som om vi träffades igår, då hon kom fredag. Antar att har man gått en utbildning inom yoga på 2 år, lär man känna varandra under ytan, så då finns inga konstigheter. Hon och Marlene pratade om att starta ngt tillsammans, och jag hoppas dom lyckas med sina stora planer, jag håller tummarna för detta.
Idag har jag försökt nå hotellägaren som jag jobbade lite för i förra veckan, men nu var han upptagen på kurs hela veckan. Fick dock tag på AF och kanske kan få till ett möte med gymnasieskolan som värdinna på 50% vore skönt om jag fick några svar.

Lite bilder;

 Chanti, busig och glad

 Chanti & Mango i korgen

 SNÖ, på väg mot Luleå. Fredag 15 okt

 På yoga studion

 Guru Rattana

 Guru Rattana, blundade tyvärr

 Syster 55 år den 17 okt
(vill inte vara med på bild) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0