upside down

Jobbat idag, öppnade 06.15 imorse, jättegäsp. Tog bild på min ritade barbapapa =) ingen skönhet, men det får duga. Vi ska ju ha barnen barba oxå, vilka ännu inte är fixade.



En av de andra avdelningarna valde Bamse, å han bidde så fin. S som ritade Bamse är jätteduktig på att rita. Där ligger jag definitivt i lä.



Bamse

Slutade 13.00 idag och när jag kom hem åkte vi på återvinningen för att slänga skräp. Regnet som strilade ner ville inte ge sig, så vi åkte trots att vi bidde blöta och det som skulle kastas på pickisen var rysligt blött. Hanskarna surnade snabbt och det blev blött å småkallt om fingrarna.
Sen var vi en sväng förbi svärfar. Han hade sovit över i den nya lägenheten och sovit väldigt bra. Sally (hunden) har inte riktigt aklimatiserat sig till det nya ännu.

Vi åkte förbi frasses och köpte pizza, lat idag efter första arbetsveckan. Vi käkade och sen satte jag mig framför datorn och började leta köksinredning. Jag hittade ett 40:s brett skåp som jag tänkte skulle passa till pannskåp. Men insåg efter ett tag att det var opraktiskt med ett så smalt, så jag letade vidare och hittade ett annat. Det fanns i två stl och kunde sättas ihop med låddelen och det andra bredare kunde stå på andra sidan spisen, priset för två var bara ngn hundralapp dyrare än det förra.

Det är inte heller helt lätt att försöka förbättra ett gammalt kök med så små medel som möjligt, då gubben blir hispig stup i ett över de ändringar jag föreslår. Ibland går det tyvärr inte att bolla idéer med honom, säger jag att detta "skåp" var bra, vi pratar om det å tex lägger in det i önskelistan. Då är det lixom beslutat, och han kan inte vara öppen för förändring om jag sen hittar ngt annat som kanske kan vara bättre och mer praktiskt. Då hamnar vi i diskussioner som inte är kul.

Meningen är att jag på lördag ska åka till Ikea med svärfar och min Mor som vi ska ta upp i Råneå. Men just nu är det iaf bestämt att han behåller hela den gamla inredningen, inget lådbyte eller skåp som underlättar i köket. Men om gubben tycker att det känns bra så ska jag ju inte lägga energi att försöka förändra ngt som han anser sig vilja ha kvar. Det kostar ju bara min energi, helt enkelt...
Så, imorgon åker jag med till IKEA och handlar väl om det är ngt som faller mig själv i smaken, en utflykt helt enkelt. 

Nu är det en vecka kvar till att besluta mig för om jag vill stanna kvar på jobbet eller inte, min anställning går ju ut den 15 sept, och en månads "uppsägning" eller nyanställning bör ju ske under v.34
Livet är en berg&dalbana, å man vet aldrig hur det ser ut i nästa stund?

Just i ögonblicket känns det lika bra på insidan som det grå vädret med sitt regn på utsidan. Underbart är kort.



Men i badrummet får vi det bra =)




Balans!
Den inre balansen skapar du i dina inre rum. Där finns din personkärna, kärleken, visionerna och ansvaret. Där finns ditt samvete och din inre kompass. Din personkärna behöver du ta hand om och vårda. För att nå inre balans behöver du tillåta dig att styras alltmer av viljan att vara dig själv. Om du vill uppnå någonting annat än en skenbar balans, är det nödvändigt för dig att göra medvetna val, att välja ett livsinnehåll som bygger på ditt personliga engagemang. När du grundar dina val på vem du är, din inre kärna, blir du också en mer integrerad person.


Du kan ta små steg i önskad riktning. Men det är viktigt att komma ihåg att du inte når balans, du blir inte nöjd, enbart genom att fylla på med nytt livsinnehåll. Och du kan inte satsa hundra procent på arbetet, familjen och egna intressen samtidigt. Det är nödvändigt att urskilja, prioritera och välja bort för att ha tid och ork kvar till det du helst av allt vill just nu. Du har mycket att vinna på att utveckla din inre balans. Du blir inte lika lätt att styra och utnyttja. Det blir svårt att övertala dig att ständigt jobba över, eftersom du inte har behov av att fylla ett existentiellt tomrum med arbete. Du är inte beroende av att driva upp tempot och riskerar inte att bränna ut dig. Med en inre och yttre balans kan du ge dig själv en inre vilopunkt, en inre trygghet. Viljan att vara dig själv, den inre balansen, har ingenting med själviskhet och egoism att göra.

Den handlar om kärlek och självaktning och är en förutsättning för att du ska kunna leva ett självständigt liv och skapa ömsesidiga relationer till andra. Vi behöver andra människor, liksom alla människor behöver bli sedda och respekterade för sin egen skull och inte bara för vad de gör. Annars blir det väldigt tomt inombords!


Här är några exempel på vad du kan göra i vardagen:

· Ta hjälp av naturen. Vandra i skogen, sätt dig på en sten och betrakta ljuset som letar sig in mellan träden.
· Meditera eller tänd ett ljus och fokusera på lågan en stund innan du sluter ögonen.
· Lyssna till musik.
· Läs god litteratur.
· Förkovra dig. Delta i en studiecirkel.
· Lär dig Yoga, eller qigong, tai chi.
· Det viktiga är att bejaka att du har en inre kärna.
Att säga ja till dig själv, att visa dig själv vördnad.

Dags för mig att göra en meditation, så ha en trevlig kväll!

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0