Vi är inte sjukaren våra hemligheter

Måndag och jobb. Steg upp ca 06.15 och gjorde min yoga. Kändes bättre idag, att yoga. Låg även på spikmattan en stund och vilade innan jag skulle åka på jobbet 07.30 men mitt i det jag klätt mig å allt, kom Mango in med en stor råtta i mun. Jaga ifatt honom, ta av honom råttan å sen tog jag moppen idag till jobbet. Skulle till VC för första ggn i Arjeplog, så dom kan inte klaga på att jag ränner där. Jag har ätit tabletterna Nexium för min mage, sura uppstötningar mm. Dom hjälper föga nu mera, så jag tänkte att det kunde vara dags med en koll. Doktorn tyckte det var hög tid att göra en gastroskopi...gulp.

En gastroskopi innebär att en läkare undersöker magens inre med ett så kallat gastroskop. Gastroskopet består av en böjlig slang som leds ner till magsäcken genom munnen. Läkaren kan även ta vävnadsprover och genomföra olika behandlingar med gastroskopet.

Man kan behöva gå igenom en gastroskopi om man till exempel har ont i eller besvär med magen. Undersökningen kan bland annat visa om man har en tumör, ett sår eller en inflammation.


Matstrupen (1), magsäcken (2) och övre delen av tolvfingertarmen (3) inspekteras med hjälp av gastroskopet.

När doktorn kände på magen, ömmade den på vissa ställen och hon trodde jag ev kunde ha ett bråck i diafragman.
Betyder; 
När den översta delen av magsäcken har glidit upp genom hålet i diafragman. Därmed kan inte diafragmans muskelfibrer pressa kring matstrupens nedersta del. Den nedersta delen av matstrupen står därför öppen istället för att vara stängd. Många människor har bråck utan att det har någon praktisk betydelse, men en del har också refluxbesvär.

Iaf när hon klämde på magen kände jag att jag hade rejält ont runt äggledarna? Så hon ville att jag bokade en tid även för att göra en gyn undersökning. Så den blir redan på onsdag morgon. Så då får vi se vad det betyder... Suck!

Annars har jag gjort schema på jobbet, för min tid på hälsan 50% Måndag-torsdag och fredagar har vi planering, så då är det ju bra att alla är med.
Jag får planera i veckan. Skulle även behöva göra klart mitt yoga prov för level 2, men det var så himla svårt. =) och boken är 215 sidor och boken är A4 stor.

Dagens tankar, Hemligheter; Om vi bär på hemligheter, hindrar det oss från att få frid i sinnet. Vi måste anstränga oss för att få bättre självförtroende, bli lyckliga och må psykiskt bra. Att avslöja våra hemligheter kan vara enormt stort steg, kan kännas riskabelt och även förödmjukande- men nödvändigt. När vi tar mod och berättar för andra hur vi innerst inne är, blir det en invitation till dem att göra desamma. Och när vi tar steget, skapar det starka band mellan oss. Och vi blir älskade för att vi just är ofullkomliga. Vår ständiga strävan efter perfektion bara förvärrar de hemligheter vi bär på och vi mår dåligt. alla har behov att känna jämnlikhet, gemenskap.

Dagens tänkvärda
Tvivla aldrig på framtiden, den har mycket att bjuda på!

Även om livet är likt en berg & dalbana så lover jag att det alltid kommer att finnas ngt nytt livet bjuder dig på.


Kommentarer
Postat av: Linda

oj! Hoppas det inte är nåt allvarligt men det är det ju oftast inte. Gastroskopi är väl inte det roligaste man kan göra men som sagt nödvändigt ibland. Nu kan man dock få nån slags knock out spruta så man sover/ej är medveten om undersökningen men det kanske ska mkt till innan man får den. Tror Magnus fick den sist.

Lycka till! kraaaaaaaaaam!

2011-08-22 @ 19:15:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0