Lackar mot ...hus

Hej på er. Idag ska jag bara som hastigast titta in och skriva några rader. Känner att bloggandet just nu blir aningen lidande då vi har fullt upp med huset. Saker å ting har ju börjat hända, vilket glädjer mig enormt. Tapeten är uppe i sovrummet å jag inser att jag snart måste börja bjuda på lite bilder. Även tapet i gästrum börjar bli klart, han påbörjade det igår så han är inte helt färdig ännu. Efter det ska han börja med köks tapeten å jag är jättespänd å se hur den blir uppe på väggen.

Klinkerplattorna kom på tvättstugegolv samt lilla toa golv igår, men fog ska tillsättas idag. Inget på väggarna ännu. Men...det händer ju ngt =) Svärfar å gubben har lagt golv nu i förråd, yogarum samt kök. Till helgen blir det i sovrummet vilket gör att sovrummet då blir klart å jag kan skura garderober å ta dit kläder =)
Jag har målat klart, så nu är allt sådant fixat =) är nöjd över resultatet.

Annars jobbar jag på som vanligt på jobbet och igår hade vi Lucia med våra fina ungar, allt gick jättebra. Har lite problem med en person på jobbet, men har tagit upp detta med chefen, så hon vet om problematiken. Inte helt lätt att få ngn status då det gäller vissa saker då jag inte är utbildad förskollärare i vissas ögon. Det är däremot skönt med en chef som lyssnar och förhoppningsvis tar tag i problemet.

Gubben har mkt på sitt jobb, så han flänger till skeå stup i kvarten. Är avundsjuk då jag själv har schopping abstinens, då det inte finns ngn s.k schopping i Arjeplog =) Visst har vi liiiite grann men det kallar jag knappast för schopping. Jag vill ha mkt att titta på, känna på och botanisera runtikring. Men hoppas mitt Luleåbesök blir av och att inte vädret står som ett hinder. Men univesum brukar vara god, så jag får väl be en stilla bön för fint väder.

Ingen Jul dock i vårt hus, varken här eller i nya huset. Lite svårt att få julstämning då man inte ens har tid att åka på julklappsletning. Sen blir det heller inget julstök, tiden till julbak mm är obefintlig så det doftar inte heller jul. Men kanske lite glögg till helgen. Jag å sambon har ju stått vid varandra i tre år till helgen, vi har nog ingen tid att "fira" men kanske en skål i glögg å en pepparkaka med mögelost, då blir vi ju även snälla =)

Jag bjuder på gårdagens bild på kissarna, dom är för fina mina små troll =) Det ljus som lyser för oss finns i deras ögon... gulle dom. Chanti & Mango på altanräcket igår.



Här får ni ett recept på julig kyckling;


Julig kyckling

1 st kyckling
1 msk japansk soja  
1 tsk kanel, malen  
1 tsk anis, malen  
0,5 dl stjärnanis, krossad  
3 st apelsiner
3 st aubergine  
1 msk olivolja  
4 msk tomatpuré  
2 dl rött råris
4 dl vatten  
1 tsk salt

 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Gnid in kycklingen i soja, kanel, mald anis och stjärnanis. Picka hål i en apelsin och tryck in den i magen på kycklingen. Lägg i en ugnsfast form, klyv övriga apelsiner och lägg dem runt kycklingen i formen.

2. Skär aubergine i mindre bitar och blanda med olivolja och tomatpuré, lägg i en egen ugnsfast form. Sätt in båda formarna i ugnen och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.

3. Koka riset mjukt, ca 20 minuter, blanda samman med aubergine.

4. Tag ut kycklingen ur ugnen och stycka den , servera tillsammans med det röda aubergineriset och en grön sallad


Dagens klokhet: " Lyckans fjäril sätter sig på axeln på den som har tid att vänta."
kinesiska ordspråk



Ljus, värme, kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0