Fräknar på hjärnan

Boktips. Fräknar på näsan (om udda barn & små avvikelser) Av Monica Eriksson
Läste boken igen igår, har haft den sedan 2004 och den gavs ut 2003. En mkt bra bok som tar upp att vi är alla olika. Hur skulle världen se ut om alla var likadana. Om du har ett funktionshinder (handikapp blir det då omgivningen inte kan tillgodo se dina behov) Är det ett synligt funktionshinder och du behöver en rullstol, så ger dom dig inte en blind käpp förhoppningsvis.

Barn med neuropsykologiska funktionshinder så som Damp, AD/HD, Tourette, Asperger mfl kan du inte heller ge en rullstol till för att hjälpa dom i sin vardag. Däremot, vuxenstöd, schema, bilder, konkret struktur mm är deras behov av hjälpmedel.
Ett stycke från boken:

2-3% av lågstadie elever beräknas ha ADHD. De har svårt att sitta stilla, trummar med händer och fötter, pratar mycket och ofta och går på högvarv. De har svårt att leka och arbeta tyst och lägger ofta en brummande ljudnivå runt sig. detta är de i regel inte medvetna om. Och när de stör sina kamrater på förskolan/i klassrummet och dessa klagar, känner sig barnet ofta orättvist behandlade eftersom de själva inte allas tycker sig ha låtit.

Dessa barn har svårt att vänta på sin tur, de avbryter andra, stör allmänt och kan gärna svara på en fråga innan den är färdigställd. Men man KAN underlätta för dem i skolan, genom att få dra sig undan en stund, eliminera syn och hörselintryck, för att barnet ska kunna öka sin egen koncentrationsförmåga.

Är du nyfiken på barn med svårigheter finns det mkt material att få tag på, samt många bra böcker.

15. Då tränar jag allra helst: På morgonen tycker jag den bästa tiden för yoga är. Älskar att få en timme med mig själv då jag stigit upp, oavsett om jag jobbar eller är ledig. Det ger mig energi och jag känner att jag har balans då jag ska iväg ut i dagen/livet.

Söndag idag och vädret är halvmulet. och tempen ligger på -6 kallgrader. Min kisse Chanti väckte mig även i morse med sitt jamande, så jag steg upp 07.30. Gav rent ut sagt upp att få sova mer. Kissarna fick sig mat och jag gjorde min morgon yoga.

Dagen idag kommer inte vara speciellt händelserik vad jag vet i nuläget. Den rullar väl på som vanligt. Kvällen igår satt vi och såg en film, The Turist med Angelina och Johnny Depp. Den var inge vidare egentligen, lite lam, möjligen även lite seg. Hade väl hoppats på lite mer riv i då Angelina är med, men å andra sidan är ju Johnny Depp lite mer av en komedi skådis...ich. Han har ju iof spelat en å annan roll utanför komedin, men själv förknippar jag honom med Pirates of Carabien filmerna, som jag tycker han passar utmärkt i.

Ska försöka klippa Chantis tovor som uppstått eftersom hon inte gillar att bli kammad. Hon har ju en sån Otrolig päls, så själv kan hon inte hålla den tovfri. Tungan räcker inte till, helt enkelt. Nu tycker jag hon mer och mer liknar sin Main Coon gen, dvs lik sin pappa Merlin. Visar bilder.

Här är pappa Merlin längst ner till höger, & en liten Chanti.

Merlin & Chanti Sept-2010

Januari 2011, Bilden är inte egentligen så bra men tycker att man ser så mkt Pappa hennes i denna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0