marknaden i jokkmokk

Vaknade av en mkt enveten jamande kisse kl. 05.30 försökt trött klia henne lite för att hon skulle lägga sig & sova men Nej...Det hade hon inte lust med. Självklart är det Chanti jag menar.
Iaf steg jag upp 06.15 hade ställt telefonen på rigning...tur det, annars hade gubben försovigt sig =) Steg upp & duschade, klädde mig, gjorde 2 mackor att ta med och åt frukost, hann slänga i mig en halv kopp te innan klockan tickat iväg och blev 07.30 och svärfar stod utanför med bilen. Vi åkte och svärfar körde dit, vi stannade ca 1 mil innan jokkmokk för att rasta hunden Sally, äta våra mackor och dricka en mugg medtaget te. Gott, bra att starta marknad med lite i magen. Det är nämligen 24 mil till jokkmokk från Arjeplog, så det tog sina 3 timmar dit.

Vi kom fram, hittade relativt snabbt en parkering och så började vi gå längst marknadsstånden. Jag hade höga förväntningar samtidigt som jag vet att marknader är inte längre som förr. Och det var det inte, även om jokkmokk är en av de få marknader som ändå är lite större, välbesökt och har en hel del aktiviteter, så var det ändå inte som jag hoppades. Många likadana stånd, även om ett å annat ändå kändes typiskt jokkmokk, vilket drog upp betyget något.
Jag köpte korv, vitlökskorv och älgkorv med vitlök åt gubben och ett par luddar åt min syster som ofta fryser om fötterna. själv hittade jag två smycken av glas, som ni får se bild på sen =)

Vi hittade ett ställe som sålde Palt till lunch och vi valde att äta där. Palten kostade...ja, håll i er 75 kr per styck!!!! ja, inte per portion, utan en palt för 75 kr, det ni... men vi köpte 3 paltar, var sin och delade på den tredje. Trots det SVIN dyra priset var det gott, tack svärfar (som bjöd) Jag köpte kaffet efter maten 25 kr, vrakpris motför palten. Det var renrace genom marknaden, men tyvärr missade vi den. Såg dock renarna efteråt.
Sen körde vi (jag) hemåt igen och var hemma runt 16.00
Gubben har jour så han satt och bråkade med sin jobbdator då vi kom hem. Fördel om den fungerar då det går larm i stationerna.
Jag lagade tacos till middag, lätt och smidigt då man varit borta hela dagen. Tv kväll men både jag & gubben är trötta så snart blir det att bädda ner sig.
Lte bilder...

Jokkmokk/armband, mkt fina



Lappskor, 1495:- kostar, men fiiina



Liten söt tjej med fina lappskor =) lät mig ta en bild.



Stora kosor, min morbror gjorde såna här då han levde. Mkt fina.


Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0