men,tittut problemen...

På måndag startar jag kl. 08.00 ska jag vara på jobbet. Får stiga upp 06.00 om jag ska hinna med min morgonyoga, men det ska bli jättekul, det känns pirrigt och lite läskigt, men ack vilken skön känsla att äntligen få jobb. Jag får 45 min lunch, vilket gör att jag kan gå hem och äta och busa med kissarna lite, komma ifrån jobbet lite oxå. Det var väldigt små personalutrymmen, så jag kan tänka mig att där sitter man lite om/på varandra när det är lunch. Chanti blir nog glad att jag kommer hem å visar mig en stund.

På måndag är det alla hjärtans dag, men iår ser det ut att gå oss förbi, precis som våran 2 års dag. Ingenting är planerat. Gubben tyckte att vi kunde ju fika tårta...el nåt. Tror inte jag är så sugen på tårta när jag försöker hålla igen. Får isf bli ngt annat, kanske godare middag el nåt. Men det är min första dag på jobbet, så jag anar att jag kan känna mig lite trött.

Helgen ser ut att bli kall. I morse då jag steg upp visade tempen på -29 grader. Solen skiner iof, men värmer inte så väldigt ännu.

Jag känner mig jätteglad och lättad över ett av alla mina problem jag haft, nu med hjälp äntligen har blivit löst. Men jag har våndats och mått dåligt över detta problem flera år. Känns som en sten från bröstet nu när det är till hälften löst, och helt löst blir det inom några månader. Jag är så tacksam just nu.

Ett annat problem, inte lika långvarigt har dock dykt upp igen och det är superkänsligt. Vet inte vart jag ska vända mig eller hur jag ska agera i frågan vilket är extremt jobbigt och frustrerande. Jag får både huvudvärk och orolig mage av detta. Helst skulle jag vilja fly, men finns ingen flyktväg som löser problemet. Det är en mkt tung känsla av maktlöshet som kommer över mig, rent av en viss förtvivlan. Jag vet inte om jag orkar med detta problem, det tar otroligt mkt av min glädje och energi just nu när jag vill vara på topp inför det nya jobbet.

Tyvärr är det svårt då jag känner att mina händer är låsta så att säga, jag kan bara förändra mig själv men vet inte hur det ska gå till i denna fråga? Problem finns för att dom behöver lösas, på ett eller annat sätt. Problem försvinner inte för att jag låtsas att inte se det. Visst har jag försökt vända bort intellektet från problemet en lång tid, men ibland knackar det på dörren och vill bli sedd. Nu kom det upp, dumt av mig att se det just nu...kunde det inte fått vara i dunklet ännu en tid, men -Nej! Ringar på vattnet skapar det och allt blir fel och tråkigt.

Att vara arbetslös kan många som jobbar tycka är lite lyxig ledighet, tyvärr är det dock inte så. Jag blir extremt stressad då jag varit arbetslös, så att äntligen få ett vanligt, riktigt jobb igen känns underbart. Jag vill känna glädje och energi, inte nedslagen som jag just nu känner mig. Om man varit "ledig" då jag varit arbetslös hade jag ju kunnat åka ut och resa, gått kurs el utbildning, men -Nej, det kan man inte då man är arbetslös. Helt enkelt för att man inte har råd att göra saker man vill, samt att man har en plikt att söka jobb varje dag.

Men, jag ska verkligen försöka hitta igen min positiva och glada energi innan måndag. Borde man inte få arbetskläder då man jobbar på dagis? färg, klister, sitta på golvet aktiviteter sliter väl massor på kläderna... men det kanske skulle se roligt ut om alla hade overall på sig, som jobbade med barn... hjälm kanske för snöbollskrig mm =)

Ljus, värme, Kram & Tjingeling



Bra bevakning...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Moster! Tråkigt med bekymmer att grubbla över :( vet inte vad det gäller men hoppas verkligen att det löser sig! Roligt att jobba på dagis med söta barn! mitt jobb är helt ok men direkt söta är dom inte :) du lär nog känna dig lite tom i bollen då du kommer hem den första tiden.

Trevlig helg! kraaaaaaaaaaaam!

2011-02-11 @ 11:51:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0