En nystart 2011

Detta ska jag göra:

  • Rask promenad minst 45 min varje dag
  • Dricka minst 2 liter vatten/dag
  • Dricka grönt te
  • Äta mycket färska frukter, bär och grönsaker varje dag
  • Undvika snabba kolhydrater
  • Yoga 1-1½ tim dagligen
  • Äta på regelbundna tider, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag samt kvällsmellis för att undvika ev. sug efter socker
    Några av de bra produkterna som jag kan använda mig utav:
  • Kolhydrater: quinoa, fullkornsris, fullkornsprodukter, hirs, potatis och rotsaker, fullkornsbröd
  • Proteiner: kalkon, kyckling, fisk, sojaprodukter, corn och skaldjur
  • Fetter: ekologiskt smör och kallpressade oljor

Dagen började med att gubben åkte till jobbet, full rulle i huset kl. 06.10 Han gav mig en morgonpuss och åkte vid 06.25 Chanti är som en vallhund, hon blir stormtokig då ngn av oss åker iväg, så hon jamade mkt högljudt efter husse och ville inte acceptera att han åkte iväg. Hon sprang mellan dörren och fönstret för att kolla. Dock lugnade hon sig efter så där 5 min och kom in till mig och kelade. Ibland blir hon lite "tokig" i mina händer & vill slicka på fingrarna, ungefär som ett "snuttande" skulle jag tro. Men efter allt ståhej kunde jag inte somna om så jag klev upp, gav chanti & Mango bara en liiiten påfyllning av mat, då husse redan gett dom. Men rutinerna att dom ska få mat av mig sitter där, så dom ger sig inte förrän dom fått en klick även av matte. Sen var det yogadags. Jag har ju lovat att jag ska utveckla lite mer om yogapassen jag kör, så här får ni ett smakprov.

Yoga; Idag startade jag yoga för Rotchakrat som står för den fysiska, materiella världen, den fysiska kroppen och den har med våra basala behov att göra: Viljan till överlevnad, tak över huvudet, mat, trygghet och värme.
Med rotchakrat i balans är du grundad och har god jordför-bindelse. Du är trygg, känner dig väl till mods, trivs med din kropp. Vid obalans kan livet kännas tungt, du kan känna otrygghet och rädsla. Du blir fixerad vid det materiella, alternativt är helt ointresserad av det fysiska planet. Dålig fysisk och psykisk motståndskraft är andra kännetecken på obalans.
Detta pass jobbar med rotchakrat och balanserar upp detta. (40 dagar) Var noga med att sitta rak i ryggen, andas rätt och undvik eldandning vid mens el graviditet. Då andas man långa djupa andetag istället.
Övningar; vila mellan övningarna på rygg ca 1½ min
Eldandning med armarna upp i 60 graders vinkel, rak rygg & nacke, sitt i lätt meditationställning. 1-3 min.
Kråkan; sitt på huk, med fotsulorna i golvet, rak ryggrad och tårna så rakt fram du kan. armarna viras om knäna och händerna knäppta. eldandas 1-3 min
Kobran; Rulla över på mage, sätt händerna i golvet brevid axlarna, spänn skinkan och res dig försiktigt upp i ställningen, bäckenet kvar i golvet och axlarna ska slappna av. Vik huvudet bakåt. Andas in och kom upp i plattformen, du lyfter upp rumpan/bäckenet så kroppen blir rak linje, tårna i mattan och armarna raka. andas ut och kom ner i kobran igen, fortsätt så i 1-3 min. tänk på andningen och slappna av i axlarna då du är i kobran.
Kamelen; sätt dig upp på knäna, sätt händerna på hälarna, skjut fram höften uppåt-framåt, huvudet bakåt och eldandas 1-3 min. Är det för tufft att stå så kan du ställa dig upp på knäna, sätta händerna på höfterna/ländryggen och luta så långt bak du förmår, låt huvudet vara bakåt, eldandas i 1-3 min.
Framåtsträck: sitt upp med benen särade så mkt du kan, ta tag i tårna eller så långt du når på vardera fot och fäll överkroppen framåt mellan benen så långt du når och kan. Andas in & kom upp lite, andas ut och fäll framåt, fortsätt 1-3 min.
Framåtsträck med benen ihop; sitt upprätt, benen sträckta framför dig, andas in och sträck upp armarna över huvudet, andas ut och fäll fram i höften med ryggen rak och ta tag i tårna eller så långt du når. Benen ska vara raka med knävecken i golvet. slappna av och andas långa djupa andetag 1-3 min. rulla försiktigt upp och så är det dags att vila en stund. 10 min med musik av kundaliniyoga mantran eller bara tyst gå in i dig själv och låt övningar integreas i kroppen. du kan tänka Sat vid inandning och Nam vid utandningen, för att inte sinnet och tankarna ska åka iväg allt för långt bort från nuet.
Meditation; Andningsmeditation

Om du provar på yogan, så gör du det utifrån ditt egna ansvar. jag delar endast med mig av yogan för att jag vet att den är positiv för mig. Har du problem, är sjuk eller äter medicin bör du alltid rådfråga din läkare innan du provar på ngt nytt. Vill du ha mer info, bilder el dyl får du höra av dig kanske vi kan ordna ngt. Så Lycka till!



KRÅKAN


Ljus, värme, Kram & Tjingeling



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0