Mango X-tra

Då många av mina bilder visar min kisse Chanti, vill jag bara visa dagens bild på Mango i husses famn. Mango är vår kelgris, den som gillar att vara i famn och är otroligt kelig kisse. Även om vi åker till stugan, behöver inte Mango vara ensam speciellt långa stunder. Vår stuga ligger endast 4 km ifrån vårt hem. Mango är dock 8 år och älskar att vara ute, då han är en utekisse. Vi har kattlucka, så mango behöver aldrig sitta ute i regn å rusk utan går själv in och ut genom luckan, då han vill vara inne eller ute.

Är vi i stugan över natten (då är mango helst ute å jagar möss, fåglar mm) så brukar svärfar som inte bor långt bort titta förbi, kolla så att mango har sina skålar med mat och friskt vatten. På morgonen kommer vi alltid hem, för att utfodra honom och kela med honom några timmar innan vi åker tillbaka.

Då Mango är utekatt kan vi inte ta med honom till stugan. Vi kan inte ha honom i sele och vi är rädd att han ska bege sig ut i skogen, där det finns räv som gärna dödar katter. Därför är det både tryggast och säkrast för vår Mango att vara hemma runt huset och sitt revir.

Däremot har vi funderat och undrat hur det ska gå då vi ska flytta till ett nytt hus, ett nytt revir för Mango. Vi har iaf både hört och läst att man kan flytta en utekatt om man först vänjer honom vid det nya huset. Han måste alltså vara inomhus under en period av ca 3-4 veckor innan vi vågar släppa ut honom. Han skulle dock bli deprimerad om vi försökte göra om honom till innekatt, permanent. Har du som läser min blogg något annat tips ang detta ämne, skriv en rad.



Tycker om att mysa i husses famn. Idag 17/7



En vinterbild, då är Mango lite rundare av god mat å lite motion



Gillar att ha kontroll



Zzzzzzzzzzzzz



Sover med min syster, trångt å mysigt =)

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Kommentarer
Postat av: Vickan

Jahaaa! Då förstår jag. Den sista bilden var gullig :)

2011-07-17 @ 22:05:05
URL: http://drmajk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0