"my stiska" bilder

Idag har jag som jag skrev innan, haft barnyoga. På kvällen hade jag yoga för personalen, men endast min chef kom! Så då körde jag ett pass med henne, var lite tuff =) men hon är duktig och käpade på trots svåra övningar. Efter yogan skulle hon hålla möte, så jag hoppas yogan gav henne en kick.

Funderar på om jag ska göra en rabarberkaka till helgen, då jag fyller år =)

Här får ni lite helg bilder:



"jag" (chanti) gömmer mig för den skrikande pippin



Äch, nu flög pippin iväg...jag e ju modig tjej



Ett underligt bo, som vi hittade i ett av förråden? dvs Rishögen en bit bort.



Kolla matte, -jag fångar husses bil



Titta matte, det är ngt här i gräset


Sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinne.

Till helgens recept/Rabarberkaka:


Du behöver:

Rabarber:

•2-3 stjälkar rabarber, ca 4 dl skurna i bitar.

•1 tsk kardemumma

•2 tsk strösocker

Sockerkakssmet:

•100 g smör eller margarin

•2 dl strösocker

•1 ägg

•2 tsk bakpulver

•2 tsk vaniljsocker

•4 dl vetemjöl

•1 ½ dl mjölk

Gör så här:

1.Skölj, skala och skär rabarbern i bitar, ca 1 cm breda. Blanda socker och kardemumma i en skål. Lägg i rabarberbitarna och rör om.

 

2. Gör sedan sockerkakssmeten (enligt beskrivning nedan), använd gärna elvisp:

 

3. Låt smör eller margarin bli rumsvarmt. Rör sedan ihop smör/margarin och socker. Tillsätt ägget och sedan bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.

Tillsätt vetemjöl och mjölk och blanda ihop till en jämn smet.

 

4. Häll i rabarberbitarna och rör om (använd ej elvisp). Bred ut smeten i en smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter utan hål i mitten, gärna med löstagbar kant så går det lite lättare att skära upp. Om du använder teflonform behöver du inte smöra och bröa den.

 

5. Tryck gärna ner rabarbern ifall den sticker upp ur smeten, så riskerar den inte att bli bränd i ugnen.

 

 

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 35-40 minuter tills kakan fått fin färg och man ser att den släpper kanten.

 

 

7. Låt svalna. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0