Räkmacka

Dagens middag blev en god nyttig räkmacka. På grovt bröd med nyttiga frön, ägg, avocado, en dutt majonäs, räkor och gurka. Även chanti gillade räkor, mums. Till den goda mackan blev det te att dricka till.

Idag har vi bakat Gáhkko bröd (samisk mjukbröd). Jag ÄLSKAR detta bröd. Jag visste faktiskt inte att detta var samiskt bröd, förrän nu när vi på förskolan skulle ha samiska tema dagar och baka just mitt favoritbröd, Gáhkko
Recept: samiskt pannbrödsrecept: 50g smör, 5dl mjölk, 0,25pkt jäst, 0,5tsk salt, 0,5dl socker, 1msk sirap, 0,5tsk hjorthornsalt, 1,5dl grahamsmjöl, 2dl rågsikt, 7dl vetemjöl + lite extra till utbakningen.



Imorse började jag 06.15 att jobba. Tyvärr fick yogan ställas in, för jag orkade inte stiga upp 04.30 för att hinna mitt pass. Så jag steg upp 05.30, gjorde mig iordning och traskade iväg. i ryggsäcken hade jag packat ner fiberhavregryn & hallon för att kunna äta då jag kom till jobbet. Redan 06.25 kom första barnet, sen droppade dom in eftersom. Vi bakade runt 10.00 och barnen var jätteduktiga. Vår jätteduktiga Norsk samiska fröken Gry hjälpte barnen med deg och utbak. Underbart =)
Tidig lunch idag, då jag börjat tidigt och till Lunch tyckte chefen att jag skulle påbörja kartläggning av Hälsobehovet på jobbet. Det gick bra och jag hann flera samtal innan jag slutade kl. 15.00 idag.

ÖVRIGT: Jag är urläss på Hockey... Nu får det baske mig vara nog på all sport, är det inte skidor så e det Hockey, BLÄ. Jag vill bojkotta all sport NU!


Donald Brashear och Brian MacGrattan dansar hockeyvalsen
Bilden är tagen från: blogs.reuters.com



Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0