regnruskig hattdag

Idag har vi haft HATT parad med hela förskolan. Vi gick allihopa i samlad trupp mot centrum, tingsbacka där vi gick in och barnen skulle sjunga. Vi har tränat och det har gått så bra, vilket det inte gjorde när vi skulle sjunga inför publik =) Barnen tittade storögt på de som samlades och mumlade lite, eller stod helt tysta och bara noterade att det var fullt med åskådare... då har man ju inte tid att sjunga.

Vädret var regning och grått, rätt så kallt och vi huttrade på både dit & hemvägen. Vi stannade även utanför Arjeplogs enda klädaffär och skulle sjunga även där...lika entusiastiskt som på tingsbacka. Tror inte barnen tyckte detta var så kul, faktiskt. Dom gillade konceptet att ha hatt på sig (en del iaf) men...det gick rätt fort över.

En del föräldrar hade ju kommit för att se och tog lite kort. Sen traskade vi då tillbaka till förskolan, å när vi väl var framme var dom rejält trötta å frusna. Men då var det dags för lunch iaf.

Själv skulle jag haft massage på f.m men bara en kom på detta, så då blev det att delta i hattparaden istället.

Idag jobber gubben över igen =( men trodde väl att det inte skulle bli jättesent iaf, så jag hoppas detta.
Att Välja det viktiga i livet…
kommer i förläggningen ge kraft och ork. Genom att visa för sig själv att man är något värdefullt mår DU bättre inombords och stressen din lägger sig.

Att offra något…
Att städa, jobba över, göra något som du egentligen inte vill är bara en liten sak i livet. Att inte leva upp till alla förväntningar är Otroligt mänskligt. Allt sådant går över. Ditt liv är något Du måste värna om. Det är du som ska överleva, leva här och nu, du vet inte om det kommer ngt sen, senare. utan lev JUST NU!
”Att säga Nej till något är att tacka Ja till sig själv”

Dagens middag;
Receptet/ Kyckling Carbonara (halveras för 2)
600 g strimlade kycklingfiléer
400 g spaghetti
140 g bacon, strimlad (eller byt till kycklingkassler el dyl)
1 finhackad, gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2,5 dl grädde
2 hårdkokta, hackade ägg
1 dl riven parmesanost
2,5 dl frysta ärtor
Cayennepeppar
Svartpeppar
1 dl finklippt persilja

Gör så här
1.Stek bacon knaprig. Krydda med svartpeppar tillsätt pressad vitlök mot slutet. Lägg åt sidan på hushållspapper.
2. Stek kycklingen tills den har fått fin färg, Fräs löken mjuk utan att den får ta färg. Krydda med cayennepeppar.
3. Koka spaghettin. Lägg i spaghetti och ärtor i en varm kastrull.
4. Blanda parmesanost och grädde tillsammans med kyckling, bacon och lök. Värm upp utan att koka.
5. Häll såsen över spaghettin, tillsätt äggen och rör om så att allt blir genomvarmt.
6. Klipp över persiljan på tallriken och servera genast, gärna med färskt bröd och en grönsallad.

Dagens tänkvärda:

"Stanna och lukta på blommorna"

Lycka gör dig vacker
Utmaningar gör dig Stark
Sorger gör dig Human
Misslyckanden gör dig Ödmjuk
Framgång Gör Att du strålar  



Hattparad/bilder kanske kommer...

ljus, värme, Kram & tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0