Yoga tips, bli yogini

Några tips för att komma igång med yoga:
1) Börja med att gå en terminskurs på någon yogastudio. Om det inte känns helt rätt så pröva olika yogastilar. Själv gillar jag bäst kundaliniyoga, hathayoga och Forrestyoga

2) Yoga hemma med hjälp av olika yogafilmer eller cd skivor som finns ute på marknaden. Det ger en fantastisk push att yoga på en fin yogastudio, men ska du hinna med att yoga varje dag och ha råd med det, då måste du kunna yoga hemma. Själv hade jag stor hjälp av yogaljudböcker i början.

3) Yoga regelbundet – helst varje dag. Det är bättre att göra en kort serie som solhälsningar och en tre minuter lång meditation varje dag än att göra ett långt yogapass en gång i veckan. Men gör inte yogan till ytterligare ett måste eller en prestationsövning.


Här får du ett tips:

Hur du gör:

Sitt på hälarna i klippställning. Res dina armar uppåt så att överarmarna är tätt intill öronen. Fläta samman fingrarna utom pekfingrarna som hålls tillsammans och pekar uppåt, tummarna är korsade (vänster över höger för kvinnan och tvärtom för mannen). Använd mantrat Sat Nam. När du säger Sat drar du in naveln mot ryggraden, när du säger Nam slappnar du av naveln. Andningen sköter sig själv genom munnen under övningen.

 

Viktiga detaljer:

Håll en rytm av ca: 8 kontraktioner på 10 sekunder. Raka armar tätt intill öronen. Andningen reglerar sig själv. Du kan bygga upp tiden till 31 minuter, detta skall göras sakta och försiktigt så att du ökar tiden lite i taget, vila altid på rygg efter denna övning. Tänk på att lägga stor vikt på att dra in naveln.

 

Effekter:

Sat Kriya är en av dom säkraste vägarna att resa Kundalini. Den skyddar kroppen mot sjukdom. Det är en bra "terapi" för att arbeta igenom djupa rädslor och fobier. Transformerar energi från de lägre till dom högre chakra. Sat Kriya är grundläggande innom Kundaliniyoga och är rekomenderad att utföras minst 3 minuter varje dag. Sat Kriya stärker det sexuella systemet och stimmulerar flödet av energi i dessa områden.

 

Detta påverkar också psykologiska problem kring sexualitet. Ställningen hjälper till att kanalisera den sexuella impulsen mot skapande aktiviteter och läkande i kroppen. Människor som är ur balans eller har psykiska problem kan få ut mycket av att göra Sat Kriya eftersom denna typ av problem alltid är relaterade till den "lägre triangeln" (som är dom 3 lägre chakra)Allmäntillståndet förbättras vid regelbundet praktiserande eftersom dom inre organen ges en rytmisk massage. Hjärtat blir starkare genom den pumpande rörelsen från navelpunkten.


Yoga är ett fantastiskt
system för att må bra, utvecklas som människa och hålla sig i form fysiskt. Det finns en rad vetenskapliga undersökningar som visar att yoga minskar stress.

Du kan använda yoga som ett sätt att hantera det moderna livets stress och påfrestningar, men den verkliga resan börjar först när du inser att yoga är en andlig väg för din personliga utveckling.

 

Att vara öppen för yogans mystiska sida ger dig mer än om du betraktar den som en gymnastik som vilken som helst. Det handlar om ett filosofiskt system som funnits i tusentals år så att förminska det till gymnastik är bara begränsande


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0