5 cm High heels

Läste i en nyinköpt tidning att höga klackar kan ge migrän enl Amerikanska fotterapeuternas förbund. Spänningar i ryggmuskulaturen kan ge migrän. Gäller särsilt klackar högre än 5 cm. Dock inte vetenskapligt bevisat.

Jag har insett det för läääänge sedan, därför är det oftast rätt platt under mina fötter. Tycker det är jättesnyggt med klackar, men då man som jag lidigt av migrän sedan 16 års ålder har jag lärt mig ett å annat om mig själv.
Choklad, vin både rött & vitt, stress, att gå länge i höga klackar och lysrör av en viss sort det ger mig migrän. Jag har alltid haft svårt att säga "nej" då jag gärna vill vara vänlig och ställa upp, det sitter i min ryggrad tror jag. Kan bero på stor syskonskara och beteendet kanske var en överlevnadsstrategi för att synas på något vis. Har nog blivit bättre på det med åren, men är inte helt lätt.






Idag har jag varit duktig, om jag får skryta över mig själv. Vilket jag får på denna sida =)
Jag steg upp 07.45 gjorde yoga 1 timme och sen klädde jag mig och tog en timmes promenad i det underbara soliga vädret. Så där lagomt kyligt, att det är skönt då man går med stavar och blir varm inombords. Idag var jag av ngn underlig anledning lite osäker i skogen, fick för mig att det var björn där. Vilket jag inte har en aning om det var, utan tankarna dök upp i skallen och jag gick i rask takt i de våta elljuspåret. Men promenade var otroligt skön och jag kom hem lättare i sinnet.

Åt frukost, då jag då varit i rörelse i 3 timmar och magen kändes väldigt tom och hungrig. Blev verumfil och albrans flingor, 1 kopp te. Sen klädde jag om efter att ha tvättat av mig. Jag å gubben åkte å handlade färg & cement till huset, åkte vidare med detta till huset och han & svärfar åkte iväg med husbilen upp till sädva (10 mil enkel väg) För att ställa den där över vintern. Själv skulle jag måla klart taket i yogarummet. Vilket jag gjorde (känns bra) Sen hann jag måla ytterligare tre fönsterkarmar och ett valv i vitt. Så nu känns det jättebra att vi kommit igång lite. Under de 4,5 timmar jag målade åt jag en banan och drack en läsk. Finns inget vatten i huset, så det blev vad som fanns hemma.

Gubben & svärfar kom tillbaka och dom fixade en plåt till nya toafönstret och svärfar fixade staketet. Gubben hjälpte mig att ta bort en fönsterbräda, den satt som sten. Vi ska ha några nya fönsterbrädor i kök & Vardagsrum. Resten får vi byta eftersom.

Sen hem & äta middag, plockade ur diskmarskinen och satte igång en tvätt. Dusch och sen sjunka ner i tv soffan med en kopp te. Vilket jag tyckte jag förtjänat idag. Gubben sa då dom kom tillbaka efter husbilslämnandet, gick in i yogarummet och studerade mitt tak. -Du har ju missat i den & den sprickan och så pekade han. SUCK! Inte att, -vad duktig du varit som målat hela taket... jag visste att det fanns sprickor dit inte färgen nått, men efter ett helt tak är nacken rätt trött! Så därför får jag berömma mig själv! Å vad duktig jag har varit idag =)
Jag sa till honom att han var lite trist som sa så. Då sa han oxå att javisst, du var duktig... hm...ja,ja...Män!

Dagens ordspråk
Tänd hellre ett ljus, än klaga på mörkret Kinesisktordspråk 




Nu zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Visste du att 4 sekunders tystnad är allt som behövs för att stämningen i ett samtal ska bli obehagligt.


Receptet/ Snabba morgon bullar
3 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl Filmjölk
1/2 dl sirap
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 st riven morot
1 ägg
1/2 dl solrosfrön

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200C.
2. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.
3. Riv moroten och blanda i. Rör ner sirap och filmjölk. Arbeta ihop allt till en deg.
4. Forma 12 bullar av degen(mjöla händerna för degen är klibbig el klicka ut med sked)
5. Lägg dem på en pappersklädd plåt.
6. Pensla med uppvispat ägg och strö på solrosfrön.
7. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min. Och låt sedan svalna övertäckta på galler.


Ljus, värme, Kram & Tjingeling. Önskar er alla en god natt & en mysig söndag vad du än gör!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0