Avskaffa vintertid

Söndag hela dagen. Otroligt vad veckorna går fort fast man inte tycker det händer så mkt...
Dags att återställa klockan till vintertid...Fattar inte att vi håller på med detta. Kan inte klockan få vara sommartid alltid?? Fattar inte varför vi ska varje år, 2 ggr/år ändra klockan fram & Åter? Trist å onödigt.
Vem tusan kom på att ändra tiden? Någon Man förståss som tyckte han var listig, å klart det har med någon form av ekonomi att göra. Dubbel suck! (ursäkta männen, men oftast e det sant)

Mellan 1981–1995 började den svenska sommartiden sista söndagen i mars och avslutades sista söndagen i september. Vilket sammanfaller ungefär med vår- och höstdagjämning. (1995) kom sommartiden att förändras, och från och med 1996 har hela EU gemensam sommartid; som börjar sista söndagen i mars och slutar sista söndagen i oktober.  Totalt används sommartid i omkring 70 länder runt om i världen, mer än hälften av dem i Europa


Jag läste i GT expressen; När vi kom med i EU la vi på en månad extra och numera är det hela till och med reglerat i svensk lag, Förordning 2001:127 om sommartid.

Detta innebär att två gånger om året går svenskarna tillsammans med en fjärdedel av jordens befolkning och vrider klockan först fram en timme och sedan på hösten tillbaka en timme igen.
Ingen frågar varför, framför allt inte svenskar.
Alla bara gör det.

Kroppen har en inneboende dygnsrytm på 24 timmar. När den rubbas, blir sömnen lidande.
Enligt forskningsrapporten, som publiceras i ansedda tidskriften Current Biology, kan rubbningen i den biologiska rytmen påverka stora delar av befolkningen eftersom de går omkring outsövda.
Detta sin tur leder till sämre hälsa och kanske andra ännu okända konsekvenser för samhället.
– En timme hit och en timme dit spelar faktiskt roll, säger Till Roennneberg, som lett studien på 55000 centraleuropéer. För Tysklands del kan man jämföra det med att flytta hela befolkningen till Marocko på våren och hem igen när det är dags för vintertid.
Nedkokt är frågan alltså om sommartiden är bra eller dålig för människorna.

Det är lätt att i dessa klimathysteriska tider stirra sig blind på en eventuell energibesparing och bortse från ohälsoeffekter.
Många frågor behöver svar. Vi måste veta för att väga samman för- och nackdelar.
Vi ska inte gå över till sommartid vanemässigt för att vi tror att det är bra för oss.
Är sommartiden skadlig ska den avskaffas.

Vad har annars hänt denna söndag? Inte speciellt mkt faktiskt, jag har sorterat papper & mailat en massa frågor till berörda personer...får se vad det kommer in för svar?
Vaknade 06.00 men lyckades somna om 1,5 tim till. Steg upp å gav kissarna mat, sen fixat lite. Svärfar ringde å imorrn ska han åka å hämta våra målade köksluckor, längtar men är lite orolig över färgen. Jag hoppas dom fått den rätt.
Kanske ska jag stilla å lung måla lite i huset imorgon, behöves. Tänkte vara hemma en sista dag för benet å vila.
Känns mkt bättre, men jag vet att det är lätt att överanstränga det på jobbet.
Såg en westernfilm igår om Jesse james, hm...inte dålig, fina ynglingar att vila ögonen på.

Annars går livet sin gilla gång, har problem att reda ut chantis tovor, suck!
Jag har duschat å tvä'ttat kläder, bytt rent i sängen mm...inget annat än vanlig vardag på denna söndag =) Så som livet bara är.

När äre det är Halloween?? Den gick visst förbi utan bus å godis sugna ungar bakom dörren. skönt!

Halloween är en högtid som vi firar den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis skottland. Via USA dit många irländska emigranter kom under 1840talets nödår.

Den kom (genom hård marknadsföring av detaljhandeln) till Sverige i början av 90 talet

Man firar Halloween genom att klä ut sig i spökkostymer och gå runt bland grannar för att be om ”bus eller godis” liknande den tradition vi har runt påsk å våra påskkärringar.

Firandet kan ses som etablerat och omsätter varje år cirka en miljard kronor i Sverige.








Varför inte behålla sommartiden året om? Jag gillar inte att skruva alla klockor hit och dit
Så jag röstar iaf på avskaffning av vintertiden. Låt det alltid vara sommartid i Sverige!!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0