En del samiskt i veckan

Inatt vid 03.00 vaknade jag av ett brak och hörde att ngt i porslin gick sönder. Satte mig yrvaket upp, insåg att det mest troligt var min katt chanti som var på rövarstråk ngn stans i huset. Så jag klev upp och tittade in i sovrummet brevid vårt, eftersom ljudet var starkt, kan det inte ha varit så långt borta. Jo, mkt riktigt min katt ertappades med att ha rivit ner en lampa för mig, en takkrona som jag hade liggande på flyttkartongerna i det rummet. Två s.k skärmar hade gått i tusen bitar. Suck!
Ut med katten därifrån så hon inte skulle skära sig och stängde dörren efter mig. vinglade trött tillbaka i säng och var nästan på väg att somna, då känner jag mig nödig! Meh, nä, inte gick det att förtränga, så upp igen på toa och sen tillbaka till den varma väntande sängen. Somnade om sååå skönt

Men ngn idot hade ställt klockan vid 06.00 Suck! jaha, var det jag. Redag morgon å jobb. Gäsp. Andra natten jag inte fått sova ordentligt å känner mig sjukt trött. Kom hem på lunch, å vad möts jag av? Jo, Mango den raringen har tagit in en råtta igen, som han nästan ätit upp helt. Resterna ligger i blodiga fläckar kvar på köksgolvet, blä. Bara att torka, dammsuga och blöttorka golv. skit.

Det har regnat hela natten och det regnade då jag åkte på jobbet 07.45. men tack å lov slutade det regna, så vi kunde vara ute med barnen på f.m Så faktiskt, solen lyser nu.

Nu har den samiska kulturveckan invigds under måndagskvällen med mingel och vernissage. I den gemensamma utställningen Med renen som utgångspunkt. Utställning med slöjd, konst och foton finns kvar att beskåda under hela kulturveckan och marknaden i Arjeplog. 

Under veckan kommer det även att finnas möjlighet för folket att testa på olika saker som att jojka eller slöjda på de olika workshops som kommer att finnas i Arjeplog. Också barnen kommer få möjlighet till att jojka, måla eller slöjda. Under Samiska kulturveckan är musiken en stor del. Fia Kaddik från Ammarnäs kommer att jojka under invigningen.


Ljus, värme, kram & Tjingeling

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0