änglarecept

Idag började jag lite senare, ... än igår =) öppnade igår måndag och började kl.06.00 gäsp så tidigt. När jag ska öppna (06.00) på förskolan hinner jag ingen yoga, vilket känns konstigt i hela kropp & knopp.
Men idag tisdag började jag senare dvs 08.30 så jag hann både sova lite längre, yoga & meditera. Sen har jag haft yoga för personalen och gav en massage idag. Den jag gav massage tyckte att hon fått en extra dos energi av massagen idag. Det var ju roligt att jag hade förmågan att ge det idag.

Nu har dom börjat borra hålet för bergvärmen, jippi. Så snart börjar väl det hela rulla åt rätt väg, hoppas vi. Sen ska slang ner och golv gjutas å läggas. Vi är klara med våra val av golv, beställt tapeter, mosaik till köket, nya maskiner så som tvätt å torktumlare. Det händer en hel del som man egentligen inte ser i nuläget =) men vi har börjat fantisera om inflyttning, trots att det ännu är vääääldigt långt borta då allt ska bli klart först.

Ikväll har jag varit på samiska och pratade med sonen efteråt, han vart road över att jag läste samiska. =) ville genast lära sig några ord. Så jag lärde honom lite... så ville han lära sig svordomar, men nä...det vet jag inget om, så han fick bara jallas manná vilket betyder =) Svar imorrn...

Dagens recept.....
Hittade ett "roligt" recept som dessutom är enkelt och snabbt å gott dessutom.


Receptet/Kyckling med kronärtskocka och änglahår

Grov salt och peppar
2 msk mjöl
4 tunna kycklingfiléer
1 matskedar olivolja
1 msk kycklingfond utblandat i 1 dl vatten
1 kronärtskocka sköljd, rensad och delad i bitar
1 matskedar kapris
1 matskedar smör
4 portioner spagetti
1/2 dl persilja blad

Gör så här:
1. Börja koka upp vatten i en stor kastrull med lite salt.
Häll upp mjölet i en flat tallrik häll på salt och peppar. Vänd filéerna i mjölet och lägg ner i stekpannan stek varje sida i ca 3 min och lägg upp på ett fat.

2. Tillsätt fonden utblandat med vattnet. Låt allt koka upp och låt allt koka tills det är hälften kvar. Lägg i kronärtskockor, kapris och filéerna.  Rör om försiktigt. Låt koka på svag värme i någon minut. Ta bort kastrullen från värmen.

3. Tillsätt spagettin i det kokande vattnet. Koka enligt paketet avrinning. Servera med filéerna, såsen och smula över hackad färsk persilja.


Visste ni

att vi alla människor....
mår bra av fysisk kontakt. Det är rent utav nödvändigt för att överleva när vi är små, och viktigt för självkänslan och lyckan när vi är äldre. Forskning från University of North Carolina har också kommit fram till att för kvinnor kan kramandet faktiskt sänka blodtrycket och minska stress! SÅ kramas mera!

Och Forskning visar....
att vår hud myllrar av nerver som vaknar till när vi blir kramade, eller lätt berörda. Informationen förs tillbaka till hjärnan och skapar lyckokänslor. Dessa nerver hindrar sedan andra nerver från att förmedla smärta till hjärnan.

Vår hud är det största organ som vi har...
Den behöver beröring. Med beröring kommer du långt.. Det kan framföra meddelanden utan ord. En kram säger mer än många ord. Vi kan alltid ta till det universella språket av kramar.  

Krama
din vän, din älskade , dina ungar, dina föräldrar, ditt älsklings- Vill man inte bli kramad eller få en kram, så är det viktigt att respektera även detta.

tänkvärt & Billigt
En kram eller ett leende kostar mindre än elektriskt ljus, och ändå lyser det upp mer i din omgivning. Ge av dig själv och du får tusenfalt åter...


Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0