Ren..t besök

Idag sken solen. Gubben steg till slut upp och vi packade ihop och åkte till stugan. Där var det plums varning. dvs; det gick inte att gå ovanpå snön utan vi sjönk ner ända till låret, så mkt snö är det kvar. Iaf så vägrade sambon att plumsa ända fram de ca 300 meterna till stugan. Så jag gick själv medans han försökte sig på en jakt på skidor, för att få tag i några. Det gick ändå rätt hyfsat att plumsa sig fram, och då jag närmade mig stugan fick jag syn på en Ren som gick runt stugan och letade sig lite att äta.

Den tittade upp då jag i sakta mak tog mig närmare, inte speciellt rädd för mig utan fortsatte mumsa på. Som sagt solen sken och det kändes så bra att vara i stugan, så jag gjorde upp eld. Strax efter kommer sambon och solen skyndade sig att gömma sig bland molnen och renen flydde in i skogen. Vinden friskade på och myset försvann...hm...
Så efter en stund grillade vi korv (dock inte samma sort) Dom brändes vid, trots att jag hade folie runt? hm, så jag fick grilla en ny omgång, tur att jag hade med mig så många.

vi åt och myset återkom ej, solen ville helt enkelt inte komma tillbaka =( så vi packade ihop och plumsade tillbaka till bilen.

Väl hemma ringde jag sonen, syster och systerdotter för lite uppdateringar och prat. Blir ledsen då det är så tungt för dom just nu i livet. Jag känner att jag skulle behövt åka ner till kusten och hjälpa till. Blir sen irriterad över att det inte är närmare. samt att jag jobbar på måndag, annars hade jag iaf kunnat åka ner i morgon å hem tisdag. Men vi var så få på jobbet att jag fick inte ledigt. Hade ju inte tänkt mig någonstans heller så jag sa ju att det var ok att jobba. Svårt att ändra på det mitt i helgen.

Nu lite film, kanske. Några bilder från idag iaf.



syns lite vid husknuten






Sött Ren besök




Lite eld och dryck =)

En bild på min vita panter





Matte, vad gör du? mjauu



Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

liten Premiär

Idag flödar solen över Arjeplog. Vaknade kl. 07.00 med huvudvärk. Gick upp och tog en tablett, masserade nacken med tigerbalsam för att bli av med spänningar och la mig på sängen för att låta det värsta sjunka undan. Efter en 45 min klev jag upp, kändes bättre. Åt mig en frukost på hallon/blåbärs yogurt med fiber bran och orgonal bran flakes blandat, lite nötter. Gott! Sen plockade jag ihop lite grejjer för att cykla iväg till svärfar.

Där tog jag in post. syster ringde då jag var där, vi pratade i säkert 45 min =) ibland flyger bara tiden iväg.
Hem igen, letade fram lite soyakorv och korvbröd, försöker få liv i den trötta gubben och det går sisådär. Kokar mig lite ägg för att äta på en macka, då jag hoppas vi kan ta en sväng till stugan och njuta av det fina vädret...Om nu halvan kan kliva upp ngn gång.

I veckan fick jag ha massage premiär i nya lokalen =) Trevligt. Jag ska ju ha lite verksamhet på sidan av jobbet, men jag kommer inte att kunna ha så mkt ännu, blir tungt. Men roligt att få ha en massage premiär där.
ca 30 min innan min kund kommer upptäcker jag att det droppar vatten från taket i yoga/massage rummet. Hjälp! Hämtade sambon och han suckade tungt. -Nej, jag som hoppades att det inte skulle vara läkage sa han trött. Så det blev att hämta en hink och lyssna på takdropp under massagen, kändes aningen skumt. Tog bort lite av glädjen kan jag erkänna. Men, det får ju åtgärdas i sommar, och hursomhelst kan man ju inte ha läckande tak.

Övrigt i veckan fick jag veta att det blir en del förändringar igen på jobbet =) Och min tjänst ska vara mer tillgänglig för hela kommunens personal. Sen vilken avdelning jag hamnar på de resterande 50% vet jag inte ännu.

Kanske att Chanti får följa en stund till stugan, får se. Först måste ju mannen stiga upp från sängen...idag. =) lite trötter kan jag tänka. Han ångbastade igår och så fick han en ryggmassage av mig, så han mådde som en prins sa han =)

Nu är det bara att hålla tummarna för syster och systerdotter som inte har det så lätt just nu. Mor skulle visst in och operera starr på måndag, valborg...konstig dag kan jag tycka.
Kanske blir det att elda i år, majbrasan? hm

Dagens tanke.

"VAR GLAD ATT DU ÄR
SÅ BRA SOM DU ÄR!"

Köpte mig en ny tidning igår, om LCHF. Tidningen var helt ok. Men jag skulle inte kunna äta just den kosten, då man ska utesluta så mkt som jag äter. Eftersom jag inte äter kött. Men många bra recept fanns det, som jag mkt väl tror jag kommer att testa.


Dagens Recept/ Ugnsbakad lax, 4 pers
 


2 1/2 kg laxfilè
ca 10 dl grovt havssalt
1 1/2 dl olja
1 1/2 dl pressad citronjuice
1 msk dijonsenap
citronpeppar
2 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
citronklyftor att dekorera med

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Täck en ugnsplåt med ett cirka 1 cm-tjockt lager havssalt. Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ner på saltbädden.
3. Rör ihop olja, citronjuice, senap, och citronpeppar. Blanda i dill och gräslök. Fördela kryddblandningen över laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter.
4. Servera med citronklyftor och färska örter, färskpotatis
5. Blanda gräddfil med klippt gräslök, peppar.


The List!

Kan nog tycka att jag redan svarat på dessa frågor...

  • Vilka är dina största drömmar och mål?   svar; Starta eget med friskvård och hälsa/Yoga butik
  •  

  • Vad vill du uppnå med ditt liv?                Svar; Må bra, finna min väg i livet och få svar på mina inre frågor
  •  

  • Vilka erfarenheter vill du ha nått?           Svar; Svårare fråga, men att få vara med om att bygga upp min egna verksamhet, lära mig hur och vad som behövs, lära av mina egna misstag och vad jag lyckats med.
  •  

  • Finns det någon speciell upplevelse du drömmer om att få vara med om?    Svar;En aktiv mötesplats, där jag vet att jag deltagit till en förändring och lyckats
  •  

  • Vilka aktiviteter skulle du vilja pröva?    Svar; vet ej... Är inte de övriga frågorna svar nog?
  •  

  • Vilka kunskaper skulle du vilja ha?      Svar; oj, jag vill ha massor av kunskap om människor och livet, att få möjlighet att hjälpa människor och lära mig hur det ska gå till. Vill dock inte bli psykolog för det. =)
  •  


    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling


    forskarna, har de rätt?

    Forskarna vid University of wisconsin-La, crosse, Usa tror inte att "toningsskor" har någon bevisad effekt. De har funnit att skodonen INTE får dig att träna mer intensivt, du bränner INTE fler kalorier ej mheller att du ökar din muskelstyrka. Så låt dig inte LURAS av att du blir lite mer öm i benen -det är bara ovana rörelser, så snart du tränat några ggr är den ömheten över. Alltså enl forskarna kan du skippa att köpa super dyra TONINGsSkor!



    Reklamen; Body Train och skorna ska på två olika sätt öka muskelaktiviteten i både fram- och baksida av benen. Precis som andra toningskor är sulan väldigt mjuk vilket ger en medveten instabilitet. Hjärnans reaktion på denna instabilitet är att snabbt spänna ben- och fotmuskler och på så sätt ökas muskelaktiviteten.


    Öka hellre farten då du är ute och tränar. Lägger du på tre 20-minuters högintensiva jogginrundor eller powerwalks utöver sina vanliga promenader varje vecka i snitt tappar du ca 5 cm runt midjan på en 4-månaders period.

    Det finns en yoga övning som är effektiv för dig som vill ha det där lilla extra, för magen.

    Båten;
    Sitt på golvet med böjda ben. En djup och välgörande övning för att stärka musklerna i höftbenen. Båtposen kräver att du balanserar dina sittben och ändben.

    Bilda en rät vinkel med överkroppen och låren. Håll armarna parallella med golvet och benen raka. Sträck upp i ryggen, skjut fram bröstbenet och dra bak axlarna. Fötterna ska vara ovanför huvudet. Inte i höjd med ögonen. Fokusera på andningen och andas lugnt genom näsan. Stanna i ställningen 15-60 sek. 



    Prova på, och du får känna att denna pose är effektiv.

     
    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

    No.4 the list

    Finns det några platser, länder sevärdheter som du skulle vilja besöka?

    Ja, Island och Indien. Men jag är lite osäker på Indien, då jag vet att jag är lite mer van vid hemmakoftan än att bege mig utomlands.
    Så Island är jag iaf 100 på att jag verkligen vill besöka. Skottland och London är nog oxå på önskelistan.
    Sverige har jag ju besökt de flesta ställerna på, dock finns det ju kvar osedda sevärdheter även i vårt vackra land.

    Idag fick jag veta av chefen att det återigen kan bli förändring för min del... men det lät ok. Så då får jag avvakta och se vad som kommer upp ur rockärmen =)

    Har haft samiska idag, så jag har varit ytterst lite i barngruppen. på e.m hade jag massage och skrev ut protokollet för samiska planeringen idag.

    Middag...oj,oj...hemligt recept idag. =)

    Imorrn, heldag med yoga på kvällen. Och yogagympa med 4 åringarna på f.m

    Fick ett bra besked gällande syrran, då det inte var så illa som vi befarade. Skönt. Nu håller jag tummarna för L som ska operera benet sitt idag. LYCKA TILL stumpan. Tänker på henne/dig om du läser.

    Tänkvärt
    Den som saknar ett leende bör inte öppna en butik – kinesiskt ordspråk



    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

    Finns Jämlikhet?

    Idag skulle vi ha en städdag... Jag steg upp strax efter 08.00 Drack en kopp te, gav kissarna mat och satte igång att rensa lite i tidningshögen. Satte mig sen här vid datorn och skrev No.2 på listan.
    Satte efteråt igång en tvätt och gick sen för att vika den rena tvätten på sängen i gästrummet som jag inte hunnit med.
    Däreftar började jag rensa och plocka ut resväskan som stått i gästrummet sen jag kom hem. Smutstvätten hade jag givetvis plockat ur och den var tvättad och ren, men låg oxå på sängen.

    Åt lite frunch =) då klockan går så fort.
    runt 11 steg så sambo upp. Läste tidningen på nätet, drack lite morgonkaffe. Efter ett tag åkte han till bensinmacken och hade ett ärende till jobbet. Då städade jag kattlådorna, flyttade frysen en bit och dammsög och torkade golvet i tvättstugan. Tvättade igen och torktumlade det andra.
    Sambon återkom och då undrade jag om han kunde ta sovrummet? -Visst, sa han.
    Han tog sovrummet, och själv hängde jag upp en tavla i gästrummet, satte så upp en hylla efter att jag letat upp skruvar till detta, skruvade ihop brädan med konsollerna och sen måtta och kolla att den blev rak. Satte dit några foton på hyllan, och vart nöjd =) skruvade/Hängde även upp två lampor.

    Sen gjorde jag dagens miss... Jag var inne i sovrummet och så föll ögonen på hyllan vi har därinne. Sambon hade ju dammtorkat, men den var fortfarande dammig? Så missen var att fråga om han verkligen hade dammtorkat! Dumt av mig...aj,aj att ifrågasätta någon annans städning. Naturligvis blev han förnärmad och dagen förstörd.

    Naturligtvis ska man inte ha förväntningar på andra som dom förväntningar man har på sig själv. Jag städar på ett annat sätt, plockar ner/bort allt innan jag dammtorkar. Men det är ju mitt sätt och för det behöver det inte vara enda sättet.

    Måste man städa så noga? det finns ju roligare saker att ta sig för... men å andra sidan, kan jag oxå tänka. Varför göra ngt om man gör det halvdant? Ja, jag är som jag är...antar jag.
    Skulle någon klaga om jag bytte halva oljan i bilen? eller går det oxå bra.


    Hittade lite intressant läsning av Relationscoachen Lennart Matikainen, författare till boken Rena relationer – fri från rädsla och skuld, tycker att det viktigaste i alla relationer är att kommunicera – och att göra det regelbundet innan det blir bråk. När bråket är ett faktum ska man undvika attacker, påhopp och personangrepp och istället lyssna och vara öppen till den andras känslor och tankar.


    Att tvinga på någon sin åsikt eller sina värderingar är egoism. Kärlek är att ge varandra frihet att vara sig själva. Då behöver man bryta det negativa mönstret med attack och försvar.


    Lösning:
    Skapa ett avtal där båda skriver ner hur de vill bli bemötta. Sluta att sälja på varandra sina liv och börja lyssna på varandra. Förhoppningsvis tar nyfikenheten på varandras olikheter över istället för att kriga om dem.


    Ta fram vad som är bra med varandra och odla det! Skriv ner hur ni vill bli bemötta, hur ni ska förhålla er till varandra och hur ni ska hantera era konflikter. Fördela städning och allt som ingår mellan er. Dags att sluta fly och ge varandra utrymme för egen tid.


    För att skapa en vuxenrelation behöver ni agera som en vuxen, lyssna på vad ni önskar, släppa taget och börja göra jämlika avtal där båda får rättigheter och skyldigheter. För att bli jämlika i relationen måste båda ge och ta.

     


    När vi är rädda för att bli övergivna reagerar vi på olika sätt för att skydda oss.


    1. Lögner


    Vi ljuger när vi friserar våra liv, när vi berättar om våra framgångar men inte om våra misslyckanden, när vi säger sånt som folk vill höra för att de ska tycka om oss. Vi ljuger när vi inte tar ansvar för våra egna känslor, utan anklagar andra för att de gör oss arga.


    2. Attack


    Genom att gå till attack försöker man skrämma den andra personen till att göra som man vill. Och de svarar naturligtvis med att endast ge kärlek på det villkoret att vi får dem att sluta må dåligt. När man själv blir anklagad är det lika lätt att kasta skit tillbaka för att skydda sig själv.


    3. Spela offer


    Offerrollen utgår från att om vi kan övertyga folk om att vi har sårats och behandlats orättvist så slutar de göra oss illa och ger oss i stället deras uppmärksamhet och sympatier. Vi spelar ofta offer utifrån tre roller


    a.
    Se vad du har gjort mot mig.


    b.
    Se nu vad du borde ha gjort åt mig.


    c.
    Det är inte mitt fel.


    Varje gång vi inte tar ansvar för oss själva agerar vi som ett offer.


    4. Flykt


    Om vi helt enkelt tar oss bort från källan till smärtan så gör det mindre ont. Att dra sig undan, undvika folk, lämna relationer, dricka alkohol är alla olika former av flykt.


    5. Klamra sig fast


    Motsatsen till flykt är att klamra sig fast. Genom att smickra, vara överdrivet tacksamma, berätta för andra hur mycket vi tycker om någon, överösa med presenter är olika former av manipulation för att få kärlek.


    Got natt!

    Ljus, värme, kram & Tjingeling


    No.2 List

    2. Vad har du alltid önskat att få göra?

    Denna var svår...hm.
    Jag tror jag alltid önskar att jag kan göra någon skillnad för de som har det svårt. Då gäller det egentligen inte vid katastrofer å dyl, för då hjälper nog de flesta till. Men tex; Barn som bor i dåligt skötta barnhem, djur som inte skötts eller far illa, de som helt enkelt inte har så mkt stöd och hjälp.
    Vet egentligen inte hur jag går tillväga, förutom att vända mig till organisationer, men återigen...då är det lixom redan några som tagit tag i det.

    Så, om jag då vänder frågan och riktar den mer åt mitt eget håll. Vad skulle jag önska att få göra?
    Ni som känner mig vet det nog. =) Jag önskar att jag skulle få starta upp en egen verksamhet med olika hälsoinriktningar. Visst finns detta redan, och jag kanske bara skulle bli en av många...

    Men om jag skulle få möjligheten rent ekonomiskt skulle jag satsa pengar på en lokal, där jag skulle få starta upp ett center med god mat, gott fika, träning i yogisk anda och samvaro. Där människor i alla åldrar skulle vilja vara, hänga och må gott.

    I Arjeplog stängde man ungdomsgården för de unga och "man" tycker att de unga ska ta Initiativ. Där vi äldre inte ska besluta över vad de unga ska göra. Visst är det kanske ett bra tänk, men tror oxå att man kanske måste berätta/förtydliga detta för de unga. Kanske även erbjuda dem någonstans att starta upp. Frågan borde kanske vara, -kan vi hjälpa er med lokal, möbler, personal mm Idag är det ju så stort, för en ung person att kunna greppa. Vaddå, ta initiativ, hur gör man, vad gör man och vart vänder man sig för att få ett bollplank? Många frågor som jag tror vi måste ge svar på inom skola och nå ut till de unga. Ungdomarna är också en stor och viktig tillgång, som vi måste bli bättre på att ta tillvara, tycker jag.
    Arjeplog borde bli mer öppna, vidsynta och flexibla då det gäller nya satsningar på olika projekt, kanske även tipsa mer om vart vi borde vända blickarna för att söka pengar mm

    Min sambo sa en kväll helt ut i det blå. -Du skulle passa bra att designa webbhotell. =) Ja, tänkte jag. Det skulle jag säkert, för jag tycker om att sätta ihop bilder och sitta vid datorn och skapa, både det ena å andra. =) Kanske ska titta efter någon utbildning för mig. Det hade varit roligt att få skapa och ha verksamhet, kanske om jag sänder önskningarna högre upp i det mentala medvetande kanske det kläcks några idéer och allt en dag kan bli verklighet?

    Nu har jag ju min lokal klar, så när jag känner mig redo borde jag försöka få ut lite lappar och tala om att jag ska starta upp yoga och massage i min nya lokal =) Det får ju givetvis bli på e.m/kväll då jag fortfarande jobbar på förskolan.
    Kanske en mingeldag, så Arjeplogarna fick kika in och se lokalen... hm, dags att börja fundera på allvar nu.



    Yoga/massage lokalen

    Egentligen har jag nog även svarat på listans Nr.3 här idag. 3. Vad skulle du göra om du hade obegränsad ekonomiska resurser och tid? Starta eget.


    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling



    The news in Arjeplog

    Hallo alla bloggdiggare...hehe...
    Idag fick jag sovmorgon. Ja, man kan ju tolka det på olika sätt, men en liten förklaring är att min älskade kisse chanti alltid väcker mig runt 05.30-06.00 varje morgon, oavsett om det är helg eller ej men INTE idag?? Vaknade vid 08.15 av att hon istället försökte bryta sig in i garderoben, av ngn oförklarig anledning? Så, jag fick sovmorgon, skönt =)

    Men jag är ju med hund, så jag klev upp och gjorde mig klar för en hundsväng med förra grannens hund Chipp. Det snöar aldeles rysligt ute, så jag byltade på mig och tog sambon pickis, för denna har stått i carporten, dvs snöfri. Volvon var nämligen övertäckt med den vita massan.
    Lite halkigt på vägen men 09.15 var jag hos Chipp. Han blev glad och vi var ute och gick ca 1 tim.

    Under promenaden upptäckte vi att det var utryckning för brandbilen i Arjeplog. Stallet i Arjeplog hade tydligen larmat, men det verkade inte vara någon eld. Även räddningstjänsten kom, men båda åkte därifrån inom en 10-20 min. Så förhoppningsvis var det bara falsklarm.





    Stallet med utryckningsfordon, syns dock lite dåligt då jag bara hade mobiltelefonen. 


    Vädret idag har verkligen varit ruggigt. Det har snöat sen inatt och nu är klockan 19.00 och snön vräker fortfarande ner.

    Idag har det inte hänt så mkt, svärfar var förbi, Jag har pratat med syster Å och lämnat in DD. På den vann vi 229 kr idag. Vi spelade dock för 250 =) så vi gick inte för mkt back iaf, köpte oxå några kort idag som jag ska skicka iväg. Pratade med Mor som nu ändå var på bättringsväg, skönt.

    Övrigt har jag gått ytterligare en timme med Chippen och vi båda blev snöiga och blöta i det snöiga vädret.
    Lagade fisksoppa idag, hade slut curry så soppan fick en annan smak idag. Smakade dock gott ändå.

    Satt på en tvätt och gubben har suttit vid datorn och fixat. Vi ska se lite film senare.

    Vårbild i Arjeplog... så här mkt snö är det fortfarande hos mig.



    Vårbild 201204


    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

    Njetvärk

    Ibland i livet blir saker tydligare än "vanligt" å då tänkte jag på detta med vikten av stöttning i sin omgivning när saker och ting sker.

    Jag funderar och reflekterar över mycket som sker i mitt liv. Ibland kan nog omgivningen ge upp en djup suck och tycka att jag är den där besvärliga personen. Och kanske tycka att mitt jag blir för mycket emellanåt. Det får man tycka!


    Att ha ett fungerande nätverk är en av de viktigaste saker som finns, och när det blir tungt märker man ju givetvis om man har ett eller inte.


    Jag som har en son som behöver en del hjälp här i livet, behöver känna att människor omkring mig kan förstå, stötta och som kan hjälpa mig när behov finns. Om inte den/de kan hjälpa, vem kan då?


    Är ensam stark? Självklart är man betydligt starkare om fler sluter upp vid ens sida… men om de inte gör det? Vart ska man då vända sig för hjälpen eller finna det stöd man kan behöva?


    Jag utgår alltid från mig själv. Visst är det viktigt att kunna säga nej om det finns en anledning. Men om Nejet kommer oftare än Ja… vad kan det då betyda? Är det dags att se sig om efter andra människor som kan ge hjälp? Eller är man utlämnad åt enbart sig själv… återigen, ensam?


    Emellanåt kan jag stöta på det där att känna mig otroligt ensam (vilket säkert många med mig gör)
    Känslan att alltid måsta vara stark, vara den som ställer upp, för jag gör alltid mitt bästa att ge då jag kan.  Men vem ställer upp på mig? Kan jag känna när det är tungt. Det man ger ska man ju få mångfalt igen, och knappast kan man ju börja kräva tillbaka det man gett …  (det skulle ju inte kännas bra heller) Utan man väntar tålmodigt att en dag så ska det förhoppningsvis ske. Men ibland känns det verkligen som om att vore det inte dags nu, universum?


    Att sen upptäcka att nära och kära är sjuka, gör inte heller livet lättare. Jag är givetvis inte något offer för det. Men det uppstår givetvis ett stresspåslag då ngt sådant händer. Jag oroar mig och hoppas att allt ska bli bra… men klumpen finns ju där.


    Sen kan det kännas otroligt tungt när man vill få till en förändring, och man möts av en mur/vägg av ovilja. Samtidigt som man pratar upptäcker att det är inget gehör, man har stängt av och där pratar jag i tomma luften. Får på sin höjd ngt hummande eller plötsligt kan samtalet vara något helt annat!


    Ibland kan det verkligen kännas som om man inte pratar alls, som om man bara står där och munnen rör sig utan att några ord når över ens läppar. När jag möter en blick/blickar som undrar vad tusan det är frågan om? Då känns det verkligen som om jag ville sjunka igenom golvet och aldrig ha varit där.


    Och ibland när jag verkligen vill säga något viktigt och meningsfullt, då kan det vara som om orden tar en annan väg, når inte ut eller helt plötsligt kommer de ut i en annan främmande form. Jag kan känna hur jag tappar bort tråden och helt plötsligt blir det viktiga halvdant och det känns svårt att rädda vikten av budskapet.


    Ja, jag vet inte om detta är ngt vettigt att läsa, behövde skriva av mig lite av de frustrerande, lite ledsna tankar och funderingar som trängdes inuti huvudet.


    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, kram


    In April...

    Veckan trillar på och nu är det redan torsdag. Veckan hitills har varit rätt full av både jobb, träning och ett å annat tråkigt besked. Jag hoppas ju verkligen att universum vet vad dom gör och ställer saker å ting i balans igen. Tyvärr är ju livet ibland en gåta, över varför vissa saker sker, även om det säkert även finns en mening med allt.

    Trots semester en hel skön vecka känner jag mig redan tillbaka i en trötthet som jag blir förvånad över. Kan givetvis vara det som sker och att jag har en inre stress, men trodde iaf att jag skulle haft lite mer energi än så här.

    Men när jag får tråkiga besked från olika håll så antar jag att den lilla energi jag fick på sem snabbt går år, helt enkelt.
    Idag är många kollegor på jobbet borta för kurs, så halva huset är fylld av vikarier. Så då får vi se hur dagen löper på.

    Jag känner mig frusen... Mor blev ju jätteförkyld då vi kom hem. Hon är trots allt nyss fyllda 80 år och klimatomställning slår nog hårdare då.
    Har lovat vara hundvakt imorgon å på lördag. Vår förra granne ska iväg, så jag erbjöd mig igår på Zumban att jag kunde titta till den gamla rara vovven. Får väl hoppas att han känner igen mig fortfarande =)

    Näpp gott folk, dags att cyckla till jobbet. Tog fram cyklen igår och vi har iaf bara vägar nu, även om snökullarna runtikring är höga.


    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

    fördel semester

    Att vara borta, på en annan plats där jag inte kan varken laga mat eller annat vardagligt är/var väldigt avkopplande. Det enda vi bekymmrade oss över var, vad ska vi göra? och äta i dag? =)
    Det var väldigt avkopplande. Att vistas med familjen (systrar, Mor och svägerska) var oxå mkt trevligt.
    Trots våra olikheter gick allt smidigt och vårat mål samt prioritering gällande vistelsen var ju att umgås med Mor som fyllt 80 år.
    Synd att det var så lite sol, så speciellt brun vart ju ingen av oss. Hade varit trevligt att komma hem med en riktig solbränna... hm

    Under tisdagen firade vi även Lena som fyllt 50 år. Vi gav henne ett armband, som hon själv prutade på. Hon tyckte det var för dyrt, så hon ville inte köpa det. Passade oss utmärkt. Vi kunde ge henne ngt som hon verkligen ville ha, och hon blev både paff och glad. Å skrev henne en vers oxå. Jättetrevligt.

    Så semester i sig var väldigt skönt. Kruxet nu MÅNDAG är att hitta igen alla mina saker för jobbet. Massage grejjer och skivor för yogan, kläder och oljor. Så nu är det bara att sätta igång att leta.

    Igår kväll tog jag ett skönt bubbelbad, åhhh så gött det var. Tittade på lite som gubben spelat in åt mig och mest njöt i soffan.
    Nackdelen dock med semester är att jag gått upp igen 1,5 kg. otroligt irriterande, men inte konstigt med den kost jag ätit i Tunisien. Fet mat som pizzor, pommesfrites...suck!
    Nya friska tag nu iaf.

    Nu tillbaka i vardagen och det ska bli trevligt och roligt att träffa barnen igen =)


    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

    NO:1

    Listans punkt Nr.1
    1) Om du skulle dö imorgon – vad önskar du att du hunnit göra innan?

    Jag önskar att jag får uppleva Island under 10 dagar i mitt liv, rida islandshästar, bada i varma källor, höra berättelser om andar och väsen som finns där.
    ... att jag fick uppleva att min son fick ett fast jobb och hittade rätt i livet innan jag dör
    ... att finna kärleken i mig själv
    ... att vinna pengar för att bli ekonomiskt oberoende
    ... att jag skulle få starta ett eget företag med yoga, massage, healing och allt jag mer kan lära mig och att det skulle vara mycket lönande och inkomstbringande.
    ... att jag fick uppleva att bo i ett kollektiv, finns restriktioner i den önskan =)
    ... att jag får uppleva ett friskt barnbarn
    ... att få skriva och publicera en bok
    ... att gifta mig (kanske för gammal för det nu?)
    ... springa en mil
    ... dyka med tuber och se vackra fiskar
    ... hjälpa någon att uppfylla sina drömmar :-)




    Drömmar är ofta det skönaste i livet och den som inte kan drömma och vars själ inte drömmer sig bort i fjärran, han kan inte heller bli något stort.

    - Gustav Stresemann


    Tillbaka i Arjeplog

    Efter en veckas semester i Tunisien. Jag skriver mer detaljerat under länken "Mina taxter" kolla in där om du är nyfiken.

    Jag kom till min Mor med buss torsdag den 5 April, på hennes 80 års dag. Hon mötte mig vid bussen och vi tog en tur och handlade lite i Luleå. Jag hittade en klänning på rea, ett par shorts, sockar och strumpor. Lyxade och köpte lösögonfransar för att ha på semestern, men kan erkänna att det vart aldrig aktuellt med dessa i det landet.

    Vi kom hem till Mor och hade köpt med oss pizza, öppnade kartongen och det ringde på dörren. Där stod F+S med sonen Kid. Roligt att träffa dom och se hur Kid vuxit. Har inte sett honom sen han var nyfödd. Han liknade mamma mkt mer nu än som jätteliten.
    Dom gick efter 1 tim då Kid skulle ha mat och få sova. Därefter kom A-S, P och fam J med barnen. Även syster E och systerdotter L kom. Vi fikade och vi gav Mor en ny symaskin. Vilket hon blev jätteglad över och tacksam, hennes har ju krånglat hit och dit och hon har nog inte köpt ngn ny symaskin sen den första för 40-50 år sedan. Hon har haft en beg länge. Hon syr en hel del min Mor, så vi tyckte hon skulle få en ny maskin.
    Jag hade med mig ett grattiskort som min kollega AnnaL gjort, jag bad om vissa färger och så, det blev ett fint kort.



    Kortet

    Mor hade sytt mig lite kuddfodral, så nu ska jag köpa lite kuddar att dra över dom med. jättefina fodral.
    Vi surrade om resan och vi hade resfeber lite till mans.

    Vi la oss runt 21-22 jag var uppe lite längre. Sov gott men lite oroligt. Vi steg upp ca 06.00 på fredagmorgon. åt frukost och gjorde oss färdiga för resan. L kom och hämta oss och skjutsade oss till flygplatsen. Vi åkte till Arlanda utan större bekymmer och där fick vi vänta mellan 11.15-22.15 då det Tunisiska planet skulle gå till Tunisien. Vi åt lunch, spelade yatzy, travade runt och kollade affärer, käkade middag och gick sen mot incheckning till taxfree området innan vi skulle sätta oss på planet.
    Vi handlade lite på taxfree, godis, lite alkohol köpte syster och Mor. sen satt vi på en bar och väntade, syster å mor med ett glas vin.

    Sen klev vi på planet och det bar iväg. resten av resan och dess innehåll får ni då läsa under länken på sidan "mina texter"

    Hemresan gick bra och vi landade på Arlanda 21.15 och tog våra väskor. Vi begav oss till Jumbo stay, stockholm med flygbuss från flygplatsen. Vädret var inge vidare. Snöblandatregn och blåste kallt. Vi hade ju inte så varma kläder, så det var brrrr. Väl framme fungerade inte hissen, så jag fick springa upp och ta med den ner. Väl inne fick vi nycklar och vi hittade vårt lilla rum. Jättemysigt tyckte jag.





    rum & toan



    den lilla matsalen. Frukosten var den godaste jag ätit på en vecka borta i Tunisien.



    korridoren



    Receptionen, sett från korridoren och vårt rum.

    Jag kan varmt rekommendera detta hostel. Ska man bara övernatta så var sängarna gudomligt sköna, efter Tunisien och deras hårda å obekväma sängar var detta som att hamna i himlen. sov otroligt gott. mysigt.

    Vaknade 05.30 och låg till 05.45, sen klev jag upp. Mor vaknade genast och vi började göra oss klar för nästa etapp. Hem till Luleå. Vi fick springa till bussen, stackars Mor blev helt slut. Vi checkade in och Mor och syster skickde sina väskor, fick betala 125 kr vardera för detta. själv tog jag min som handbagage, hade ju inget som behövde skickas. Inga flaskor, vätskor över 100 ml.

    Vi fick sätta oss i planet... och där fick vi vänta...i 3 timmar på att komma iväg. Huu så trist, långsamt och bedrövligt. Vädret i sthlm var uruselt. snöstorm med blötsnö. Vi kunde inte lyfta, helt enkelt. Istället för att landa i Luleå 09.15 landade vi 12.15 vi väntade på väskorna och sen till Mor, lämnade syster vid henne. Packade upp för att hitta presenten jag köpt till L som fyllde år den 9/4 då vi var borta. Gav bort presenten, bytte om, slängde i mig en liten macka och en kopp te.

    Etapp tre. Ta bussen till Arjeplog. Chaffören slog in fel, endast till Arvidsjaur. Men jag betalade med kort så han kunde inte göra återköp men lovade prata med chaffören som skulle köra sista sträckan, arvidsjaur-arjeplog. Efter lite protester från henne så fixade hon det iaf, då jag inte skulle behöva betala fullt pris frpn arvidsjaur i och med att min chafför slagit fel destination.
    Hemma 17.30  åhhhhhhhhhhhhh gud så skönt. Visst är det så, borta bra men hemma bäst.
    Vi åt, gubben hade förberett lax och pommesfrites. Jag gjorde såsen och vi åt. gott!
    Jag tog en ångbastu/dusch vilket var ljuvligt.
    la mig 23.15 och slocknade på två minuter, tror jag.

    Hoppas ni alla haft det gott över påsken. Jag är gload att vara hemma igen, glad åt mina mysiga kissar och glad att gubben ändå saknat kon då båset blev tomt en vecka.
    Listan får bli sen. (som jag skrev i förra inlägget)


    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

    Påskpyssel - The list!

    Om du inte har en Bucket List, rekommenderar jag starkt att du kan skapa en. Hur mycket kostar det? Troligen 30 minuter till en timme eller mer om du verkligen fastnar i skrivandet :). Vad får du? Betydande tydlighet och fokus på vad du vill från ditt liv. Det är en ovärderlig utbyte.

    Om du redan har skrivit din lista innan, så ta tillfället i akt att granska den. Se om det finns nya objekt som du vill lägga in eller plocka bort. Om så är fallet,fixa till det. Kontrollera om alla de uppräknade punkterna fortfarande är relevanta. Om inte, ta bort dem.

    Här är några bra styrpunkter för att komma igång.

    Planera höjdpunkterna i ditt liv;

    Skriv ner det som kommer till dig då du läser följande frågor;

    1. Om du skulle dö imorgon – vad önskar du att du hunnit göra innan?
    2. Vad har du alltid önskat att få göra?
    3. Vad skulle du göra om du hade obegränsad ekonomiska resurser och tid?
    4. Finns det några platser, länder sevärdheter  som du skulle vilja besöka?
    5. Vilka är dina största drömmar och mål?
    6. Vad vill du uppnå med ditt liv?
    7. Vilka erfarenheter vill du ha nått?
    8. Finns det någon speciell upplevelse du drömmer om att få vara med om?
    9. Vilka aktiviteter skulle du vilja pröva?
    10. Vilka kunskaper skulle du vilja ha?
    11. Vad är det absolut viktigaste som du någonsin kan göra?
    12. Vad skulle du vilja säga/göra tillsammans med andra människor, med människor du gillar, familj, vänner?
    13. Finns det någon speciell person du skulle vilja möta
    14. Vad skulle du vilja uppnå inom respektive områden;
      kärlek, socialt, familj, karriär, ekonomi, hälsa (vikt, kondition, styrka) andligt?
    15. Vad behöver du göra för att livet ska kännas meningsfullt för dig?
    16. egen fråga till dig själv... 

    Sätt upp så många saker som du kommer på (du kan ju alltid fylla på mer sedan) Det du skriver på listan skall vara saker du ännu inte gjort, provat, upplevt etc. Håll på tills du har 101 saker på listan.

    Börja agera!

    Nu är det dags att börja planera. Vad behöver du göra för att uppnå dina mål och förverkliga dina drömmar?

    Håll ögon och öron öppna för alla möjligheter.

    Håll listan levande, gå regelbundet igenom den, ändra då du behöver. Stryk det du gjort och fyll i ngt nytt. Din lista ska förändras med dig, vartefter du utvecklas i livet för att livet ditt ska bli som du vill ha det.


    Nu, Påskledigt och fila på din lista för eget focus. själv påbörjar jag listan då jag är hemma igen =)


    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

    3 bra tips

    kan jag oxå slänga in så här vid påsktider =)

    * Gör frukost och lunch till de största måltiderna, eftersom de infaller när matmältningen är på sin högsta nivå. Ät helst middag innan klockan 18 – ju senare på kvällen det är, desto långsammare är din förbränning.

    * Tugga minst 30 till 40 gånger innan du sväljer. Det hjälper din matsmältning och du blir mätt snabbare. Dessutom får du i dig mer av näringsämnena i maten. Koka istället för att steka. Steker du så använd olivolja och teflonpanna eller ugnen.

    * Ät bara rå mat, som frukt och okokta grönsaker, innan klockan 16, då det är svårare för kroppen att smälta än lagad mat.


    Å en förutsägbar historia så här till påsk =)

    En kille hade tre fruntimmer på gång och kunde inte bestämma sig över vilket som skulle vara lämpligast att gifta sig med.

     

    Han funderade ut en test.

     

    Han tog ut 150.000 kr ur bankontot och gav dem var och en 50.000 kr.

     

    Han talade om för dem att de skulle spendera pengarna som de ville.

     

    Den första gick ut och shoppade, köpte kläder, juveler och besökte skönhetssalongen.

    Hon gick tillbaka till killen och sade: "Jag har spenderat alla pengar för att du ska tycka mer om mig, för att vara vackrare, för att jag älskar dig".

     

    Den andra gick ut och shoppade, köpte kläder åt honom, en platt teve, golfklubbor och sportskor.  När hon kom tillbaka sade hon: "jag köpte alla dessa presenter åt dig för att du ska bli lyckligare, för att jag älskar dig".

     

    Den tredje tog pengarna och investerade dem i aktier på börsen och inom tre dagar trefaldigade pengarna. Hon gick tillbaka lämnade de 50.000 kr till killen och sade: "Jag investerade dina pengar och tjänade mina. Nu kan jag göra vad jag vill med dem. Det gjorde jag för att jag älskar dig".

     

    Killen började fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

     

    Det tar tid för killar att fundera!!!

     

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

     

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

     

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

     

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

     

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

    och fundera och fundera och fundera

     

     

    Och så valde han den som hade de största brösten!!!

     


    * Det kunde kanske slutat på ett vettigare sätt...men killar är killar och vi har alla fördommar om hur vi använder huvudet...


    Happy Easter



    Färgade ägg =)

    Nykterist-Alkoholist

    Två ord, begrepp som kan vara lika laddade men på helt olika sätt.
    Många är det som dricker för mycket alkohol, det är vi vana att höra och vi kan diskutera det med personer i vår omgivning som är safe. Dvs de vi inte tror har några besvär, och som inte tar illa upp eller hamnar i försvar över sitt drickande.
    Den gruppen som är mellan de två begreppen, den vanlige Svenssons...

    Men egentligen är det verkligen den gruppen vi ska prata med? Är det inte bättre för de som har eller håller på att utveckla alkoholismen vi borde rikta vår energi emot, för att ge dessa hjälp och stöd?
    Hmmm, ja just det. Alkolisten (om det gått så långt eller då det går åt det hållet) VILL den personen ha råd och stöd? Nä, det är sällan den personen som behöver hjälpen som vill ha den.

    Det händer nog inte så ofta att en person som dricker över det normala en morgon vaknar, tex. fredagmorgon åh härligt nu i helgen ska jag ha en vit helg. eller vänder sig till frun/mannen, sambon, vännen eller föräldern och ber om hjälp att klara av den vita helgen!!
    Ok, jag menar, visst kan det hända om personen fått insikt över att dennes hälsa håller på att äventyras eller denne fått en annan typ av insikt, ett möte, en rad i en bok/tidning som fått personen att reflektera över hur mkt denna dricker.
    Men sällan händer det att en person med alkoholproblem vill ha hjälp, tips mm innan denna själv kommit till en form av insikt.

    Vi kan inte förändra någon annan än oss själva, så är det bara. Det hjälper inte att mässa, tjata, diskutera om alkoholens farliga sidor till någon som ännu inte insett alkoholens kraft och hjärnans beroende av ämnet.
    Lika lite som alla andra beroenden. Det har ju visat sig att hjärnan är en del av oss som verkligen kan få oss dit den vill.
    Tycker vi att ett beroende av det vi håller på med är bra för oss, då hittar hjärnan säkerligen 100 tals anledningar till varför vi behöver det.
    Beslutar vi däremot, med vår egen övertygelse och vår vilja att ta makten i våra egna händer och förändra, då hjälper oss hjärnen åt det hållet oxå. Men det är ALLDRIG lätt att förändra livets utmaningar.
    Det är enklare att bara vara ett offer för livet, skita i det egna ansvaret och bara glida med i ett skönt rus.
    Visst låter väl det härligt. Så, varför i hela friden ska man då förändra något? Av vilken korkad anledning borde man bryta sig ur ett beroende om man finner det så skönt och njutningsfullt?

    Ja, det svaret vet inte jag om jag har. För om jag så skulle komma med 100 svar på varför, så skulle denna person hitta 200 bra anledningar till att fortsätta. eller...

    Eftersom de flesta, dricker för att slippa jobbiga känslor snarare än att njuta. Borde vi kanske stanna upp och känna efter, varför vi vill dämpa och förtränga våra känslor. Eller är det för jobbigt att göra något åt det och då hellre stanna kvar i beroendet istället för att leva fullt ut?

    På arbetsplatsen/ skolan/ konferansen mm skämtas det om helgens fullaste bravader. Man skojjar och bygger upp en stämning kring fyllan som ska komma, vem som brukar bli clownen eller som dansar på borden mm
    Många vaknar dock dagen efter i spyor och minnesluckor över vad som hänt, sagts, gjorts kvällen innan och lider av svår ångest. Man kanske blir osäker några dagar tills det är dags igen, då har man förträngt ångesten och glatt börjar man om inför den nya kvällen, och är det så illa att du behöver ta dig en återställare dagen efter för att dämpa både bakfylla och ångest...då är beroendet i hamn.

    Det tar minst tre timmar för kroppen att göra sig av med en burk starköl. För en flaska vin åtgår 8-10 timmar.

    Skador av alkohol

    HJÄRNSKADOR - är relativt vanliga hos människor som druckit stora mängder alkohol under många år i följd. Först brukar närminnet - det vill säga förmågan att komma ihåg saker som ligger nära i tiden - drabbas. Minnesluckor i samband med alkoholförtäring kan vara ett tidigt symptom på hjärnskada.

    LILLHJÄRNAN - balanssvårigheter och nedsatt förmåga att samordna muskelrörelser kan uppträda.

    MAGSÄCKEN - alkohol ger ofta magkatarrer med smärtor och kräkningar. Också magsår är relativt vanligt.

    LEVERN - är det organ i kroppen som ser till att alkoholen förbränns och försvinner ur kroppen. Redan efter några dagars alkoholdrickande kan levern bli svullen och öm. Cellerna skadas och fungerar sämre. Denna typ av skada är mycket vanlig.

    BENSTOMMEN - risken för benbrott ökar. Dels råkar man oftare ut för olycksfall, dels blir benstommen skörare.

    NERVSYSTEMET - kan drabbas vilket ger smärtor, känselbortfall och förlamningar.

    MATSTRUPEN - i samband med leverskador kan man få åderbråck i nedre delen av matstrupen med livshotande blödningar som följd.

    HJÄRTAT - regelbundet alkoholdrickande skadar hjärtmuskeln med hjärtsvikt som följd.

    BUKSPOTTKÖRTELN - drabbas av inflammationer, med svåra buksmärtor och försämrad förmåga att tillgodogöra sig födan, likaså risk för en form av diabetes.

    HUDEN - risken för olycksfall och sår ökar.

    MUSKLER - alkohol orsakar en särskild sjukdom (myopati) som medför att hela muskler kan förstöras.

    SEXUALDRIFTEN - hormonpåverkan och störd sexuell funktion.

    Sex och relationer
    Alkohol tar bort nervositet och spänningar och ökar kortsiktigt den sexuella lusten. Ens sällskap blir vackrare ett par glas in på kvällen. Men att alkoholen ökar lusten betyder inte att förmågan ökar. Tvärtom kan alkohol ge impotens, både på kort och lång sikt. Detta beror bland annat på att alkohol minskar halten av testosteron.


    Alkohol som alibi

    Berusning är ett sätt att ta time-out. Att få chans att kasta av sig vardagskostymen och glömma allt det grå och trista. I vår kultur är alkohol igångsättaren och alibi för att göra nästan vad som helst, menar psykologen Sven-Eric Alborn.



    Bra länkar:

     

    Testa din alkoholkonsumtion   
    www.alkoholhjalpen.se/
    Alkoholhjälpen

     

    Här kan du testa själv, hur mkt du dricker, om du vågar svara ärligt?
    http://www.iq.se/

    www.alkoholprofilen.se



    Ok, nykteristen då, är det = med tråkig direkt?
    Det kan verkligen vara provocerande med att tacka nej, det är som att tacka nej till en gemenskap som ska delas.
    Då kan man uppfatta ett Nej som att jag är skeptisk mot alkoholhaltiga drycker. Då kan omgivningen uppfatta detta som ett ifrågasättande av en långvarig dryckeskultur som dominerar och är normgivande. Jag kan inte bara säga nej, då måste jag även ha en giltig förklaring.
    Att ifrågasätta alkoholens varande är istort sett tabu. Med mitt nej kanske jag rentav utan ord anklagar gemenskapen för att allihopa antagligen är alkoholister...

    Det är därför väldigt svårt att säga att jag helst inte dricker alkohol. Varför dricker jag då inte? Ja, det är givetvis upp till mig, men så lätt kommer jag inte undan =)

    Jag ser ingen vinst med alkohol. Vaddå vinst kanske någon tänker, det är ju bara kul & trevligt.
    Dvs jag för min del ser inte att jag behöver dricka alkohol för att mitt liv/eller för stunden ska vara kul och trevligt. Alkoholen i sig ger inte mig berusningens glädje. Jag kan tycka det är gott att dricka en cider, men inte för berusningen eller alkoholen, för min del kan den lika gärna vara alkoholfri. jag kallar mig inte nykterist heller, för jag vet inte riktigt vad det innebär och det verkar vara ännu mer provocerande än bara Nej tack!

    Många kanske tror att jag egentligen är lockad men lyckas stå emot. Men så är det inte. Tvärtom.

    Det som är tragiskt när jag tar del av andras åsikter gällande att inte dricka/å dricka är detta att man iom sitt Nej till alkohol blir direkt en tråkmåns =)
    Men så är det nog, många som dricker och vill fortsätta dricka måste på något sätt hävda att det är kul, man slappnar av, man blir på något vis aoutomatiskt rolig?? Om den som dricker blir en festprisse så måste motsatsen dvs den nykta bli en tråkmåns som motsätter sig att dricka alkohol...

    Tyvärr är detta inte sant. inte helt iaf. Många som smuttar på alkohol kanske kan hålla rolighetsnivån under en stund, men så snart du fått i dig för mkt korkar öronen igen. En del hänför sig till djupa diskussioner, som inte annars i vardagen någonsin skulle komma upp till ytan (undantryckta känslor) andra blir småelak mot sin omgivning, dvs man talar i tungor, och omgivningen blir förvirrad. Detta medför att den berusade känner ett övertag och elakheterna blir grövre och man börjar kalla de omkring sig för korkade och dumma som inte fattar de underliggande koderna i den berusades språk. 
    Som nykter kan jag då känna mig sårad, trots att jag vet att personen kanske inte tycker det denna vräker ur sig i onyktert tillstånd.
    Sen har vi de som blir aggresiva, inte alls partyglada utan återigen undantryckta känslor som väller fram då alkoholen greppar hjärnan och bedövar spärrarna som håller aggrisiviteten i schack under nyktra perioder.

    Dessa personer skrämmer mig, de tar gärna till hotfulla ord och kroppshållning. Och de är oförutsägbara, dvs det går inte att veta vad en sådan person tar sig till. Det är bäst att hålla sig så långt ifrån man kan. Bor man ihop med en person som har dessa element i sitt drickande, bör man vara extra försiktig. Ha en reservplan för familjen om något skulle gå verkligen snett. Slår personen dig, dags att söka hjälp, för egen del. Den som slår måste komma till insikt själv, helst då på egen hand utan människor i sin närhet som denna kan slå.

    Sen har vi ju partynissarna som faller i ohämmad gråt så snart kvällen kommer. Här är det oxå känslor som är förträngda och kommer upp till ytan likt likdelar ur en damm. Dom går inte att prata med, korken i öronen är pluggade och dom tycker rysligt synd om sig själv, sitt liv och man är ett offer för omständigheterna. man behöver med andra ord hjälp att hitta tillbaka till sitt eget ansvar över sitt liv.

    Så, varför är jag gladast nykter? Ja, för jag ska erkänna att jag hellre jobbar med mitt inre medvetet och med hjälp av yoga & meditationer än tar till spriten för att lossa på rolighetsknappen. Dvs jag är gärna tråkig och nykter om det är stämpeln det kostar att vara i balans.


    En Riktigt GLAD PÅSK önskar jag er alla. Kan hända att detta är sista inlägget före resan. åker imorgon 06.50 från Arjeplog mot Luleå. Sen Tunisien, here I come!

    Drycken för mig, en god mangojuice med mkt is...slurp




    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling


    vårsolich

    Idag skiner solen utanför fönstret men det är -9 grader så inge vidare vårvärme här ännu.
    Vaknade på morgon med hemsk huvudvärk igen, så trots migräntabletter har den inte gett med sig så jag har sovit bort större delen av dagen.

    Övrigt är det en hel del att ta itu med inför resan, fixa info och packa ner nödvändiga ting. Öronproppar ett måste då jag har svårt att sova då det bullrar av trafik, vilket dom varnar för i Tunisien. Vi kommer ju att bo centralt, så det är bara att vara förberedd.

    Övrigt så har sonens glasögon gått sönder, så vi beställde ett par nya igår för 1000 kr, men det blir nog bra =) Han såg bra ut i dom, och han har haft de gamla i tre år. Så jag är glad att han inte behöver nya ögon oftare. Sen som förälder får man ta den smällen ekonomiskt, så han ser bra ut. Han har ju tufft med sin ekonomi, och då vill jag ju hjälpa till då jag kan.
    Min resekassa blir inte så stor, men det får gå ändå.

    Övrigt mår jag si och så, när jag upptäcker att värderingar om livet inte stämmer överens. Det är en tuff bit och jag vet faktiskt inte om och hur jag ska reagera och agera i detta fall. Hur mycket ska jag strunta i mina egna värderingar och hur långt ska jag gå över mina egna gränser? Ingen annan än jag kan ju veta detta, men ibland önskar jag att det fanns lätta svar på svåra frågor.

    Kompromisser och nya lösningar borde vara ett fungerande koncept. Tyvärr är det inte så, utan jag stångar huvudet i en vägg. thats it! slutdiskuterat och så får jag själv grunna på hur mkt ska accepteras och hur ska jag själv reda ut tankar och frågor inuti huvudet.
    Jag känner hur hela kroppen reagerar, blir kall och varm omvartannat, tårar som tränger sig på och energin som känns som om den ska explodera inuti. Men jag får helt enkelt förtränga, trycka ner tills jag finner en lösning inom mig själv som går att acceptera...om det går. och om jag vill? det vet jag inte i nuläget.

    Det är väl sällan någons fel att man har olika värderingar eller åsikter, man är helt enkelt bara olika. Dock behöver ju inte det vara en motsättning för att tänka om, kompromissa eller öppna nya tankemöster och dörrar. Och ibland tror man så mycket på sitt att detta är omöjligt, det är då man krockar. Då blir det helt enkelt en kollision som man då ska försöka puzzla bitar ifrån.

    Snart (5/4-14/4) åker jag bort på semester och hoppas då få vila min onda skalle, min själ helt enkelt. ladda på ny energi och ta itu med livets svårigheter då jag sen kommer hem igen. Kanske en å annan puzzelbit har landat, kanske en å annan tanke bytts ut och blivit en helt ny, ja det vet jag ju inte. Men föränderligheten är svår att stoppa, så oavsett om jag vill eller inte vill förändra så sker det ändå.

    Det borde egentligen vara enkelt…
    Att tänka med hjärtat, tänker du mest gott om andra och vill du göra andra glada fortsätt med det. Då är du på rätt spår. De som gör/tänker det motsatta av det jag just skrev är de som borde ”göra om och göra rätt”

    Då Vill vi varandra gott och då kommer vi långt. Alltså då vill vi oss själva gott också. Vilket skulle innebära att vi känner oss värda att få det bästa. Jag har haft möjligheten att jobba (leva) med människor (människa) som är funktionshindrad/funktionsnedsättning. De tänker impulsivt och gör oftast med hjärtat. Både mot andra och mot sig själva. Där ska vi ta efter. Däremot måste vi också göra vissa uppoffringar och känna att just jag är värd att få må mitt bästa. Då kommer det vi vill till oss. Allt börjar med en tanke, sen kommer handling och sist men inte minst känslan av att vara värd att få, redo att ta emot. Prova våga öppna hjärtat så ska du se!!!

    Vi kan inte göra om andra, så vi kan börja med oss själva. du och jag!

    Här bjuder jag på en vacker bild av en fångst med Röding, se och njut!



    Vi åt röding i söndags, och jag lovar att jag njöt.



    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

    Värd att älskas

    Min ande kan inte förstöras, eller förloras

    Min ande behöver inte yttre värden

     

    Det som framkallar förälskelse

    Är min egen förmåga att se mig själv som

    Värd att älskas

     

    Vid Gud, se din/min egen inre skönhet…

     

    Det som verkligen gör oss attraktiv är

    Inte att bättra på våra svaga punkter,

    Utan ta dem till dig och se din helhet

     

    I verkligheten är du/jag inte en sammansättning

    av delar, utan en helhet.

    Att se sig själv som en helhet är det första steget

    Mot att se dig som genuint attraktiv.

     

    Uppgående i en annan människa är en illusion.

    Uppgåendet i jaget är den stora verkligheten

     

    Om förälskelse är en form av galenskap så framstår

    Friskheten som blek vid sidan av den.

     

    De förälskades upplevelse av kärlek påminner om

    Helgonens uppenbarelse

     

                          (Deepak Chopra, vägen till kärlek)


    Hus inblick

    Har ju lovat visa lite bilder, så här får ni några.



    Chanti i klätterträdet...myyys



    Även Mango myser i klätterträdet...myyys



    Klätterträd + två myskissar



    Del av Yogarummet/massagerum



    Besök av Chanti i yoga rummet



    Bit av vardagsrummet



    Andra sidan av vardagsrummet



    Vårt kök (tyvärr inget nytt köksbord ännu)



    kök från annan vinkel =)



    Hallen, från sovrummet sett



    i Tvättstugan =)


    Idag söndag snöar det lätt utanför fönstret. Nu ska jag ut och promenera, så jag kommer upp i mina steg.

    Ha det gott!

    ETT stort varmt jätteGRATTIS till Marcus Som fått en liten son. (min brorson i Halmstad)
    Fick ju en liten bild på underverket, så lik sin pappa =)




    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

    9

    Life bites 9 är nu under LÄNKAR "mina Texter" där du kan läsa om du är intresserad. Inte så mkt idag, men sakterliga kommer mer. Håll tillgodo.

    Ut bättre än In?

    Jag vet inte, men här i Arjeplog tycks det vara bättre att vara utflyttad än inflyttad! Kommunen hade en kampanj om inflyttningsbidrag 2008-2010 om man flyttade till Arjeplog. Vilket var väldigt bra att det föll sig så att jag kunde få detta bidrag som nyinflyttad. För det är faktiskt väldigt dyrt att bo i Arjeplog. Maten är dyrare, det är långt att åka vilket innebär dyr bensin som ska tankas då man åker härifrån till tex kusten. Eller vart man nu vill köra, så är ju bensinpriset högt numera, och här är avstånden långa.

    När jag flyttade hit så var förhoppningen att jag snart skulle få ett jobb, sökte allt som fanns men det fanns dock inte så mkt att söka. Svärfar och svärmor (som då var i livet) menade att när man väl var här på "plats" så skulle det inte vara några problem att finna jobb. Det var det, svårt alltså. I Arjeplog som är ett litet samhälle vill man helst veta vem man anställer, känna familjen bakom personen och helst ska man vara känd sedan länge. Nya människor är ju säkert bra, men ingen vågade anställa eller låta mig komma och praktisera för att visa vem jag var och vad jag kunde. Efter ett halvår fick jag även en coach från arbetsförmedlingen. Denna, som satt i Arvidsjaur under ett år =/  det var ingen "hit". Mina förhoppningar steg då jag skulle få denna coach, han verkade kreativ och det lät som om detta skulle fungera... Tyvärr hände ingenting under coachåret.

    Iaf så verkar det vara mer focus på de människor som vuxit upp och bott i Arjeplog, deras livsöden då de valt att flytta härifrån än vad det är focus på de som faktiskt vågat sig hit, som nyinflyttade. Personligen är personer som bott här väldigt ointressant för mig. Jag skulle vilja veta vem som flyttar hit, vad de gör och varför man flyttar hit och vad finns det för möjligheter för oss nyinflyttade. Hur blir man en del av ett så här litet samhälle, det är frågan? Sen finns det väldigt mycket fördomar mot nytänkande. Här vill man gärna ha det som det alltid har varit, för då känner man en trygghet.
    Sen finns det ju några i Arjeplog med nytänkande ideér och då kan jag höra människor kommentera detta på olika sätt - vad är nu på gång, som avslutas med en liten suck eller en gest som berättar att man är ju inte förvånad...men skeptisk.

    Människor lixom förväntar sig att det nya lixom ska blåsa förbi och sen återgår det till det normala igen.


    Så under ett år och åtta månader gick jag arbetslös. Men vad gör man då när man inget jobb har på ett nytt ställe? Ja, jag hade ju med mig min yoga och min massage. Så jag hade kvällskurs en gång i veckan med yoga (fanns inte underlag för mer) och så hade jag lite yoga och massage på hotellen vid några tillfällen. Men det var så struligt med betalningen, då jag inget företag hade och det skulle betalas via tillfällig timanställning. Det gick ju, men kan säga att utan friktioner var det inte. Det som var bäst var att gästerna frågade efter mig då dom återkom =) annars hade det nog inte blivit mer än en gång, inbillar jag mig.

    Jag hade stora planer och förhoppningar på att kunna få arbeta på något av alla hotell med rekriationer eftersom detta är ett väldigt vinnande koncept på andra fjäll platser, men här fanns det ingen tro på just mina idéer. Vilket kändes väldigt synd och snopet, för jag tror fortfarande på konceptet. Men jag har bara inte träffat den rätte som vågar prova på det.


    Det som är jobbigt när jag nu bor i ett så här litet samhälle och är ny och obeprövad =) är att människor känner inte "till" mig, helt enkelt. Sen är ju yoga ngt som anses både flummig och allt för modernt, vilket oxå gör mig lite udda i mångas ögon, antar jag. Det som är det allra tråkigaste är ju att många som har en kristen tro har bestämt sig för att yoga går emot deras tro, vilket är väldigt fel.

    Inom yogan tror man på sin egen inre styrka och den styrkan kommer från universum, gud om du vill. Men inom yogan får du själv välja att ha vilken tro du vill, de begränsningar du har är de du väljer att ha för dig själv. Inom yogan är det ingen som säger att du gör fel, inga pekpinnar eller en bibel som du måste följa för att utöva yoga. Nu kommer ju yogan främst ifrån Indien och det är många som tror att yogan är desamma som den religion som är där, men även tron där finns i många former.

    I Indien samsas flera olika religioner; hinduism, islam, buddhism, sikhism, jainism, zoroastrinaism, judendom och kristendom. Så Yoga i sig är ingen religion.

    Kundaliniyoga är en autentisk yogatradition som passar dig som söker efter en andlig disciplin. Många av de yogaformer som lärs ut på spa- och gymanläggningar idag är fysiska träningsformer (typ poweryoga) som har väldigt lite med andlighet att göra. Yoga är mycket mer än bara fysiska kroppsställningar, yoga är ett medvetandetillstånd som man kan uppnå genom att använda olika tekniker som exempelvis kroppsställningar, andningsövningar och meditation. I kundaliniyoga betonas vikten av traditionen och länken tillbaka till de yogis som etablerade detta medvetandetillstånd.

    Är det farligt?
    Nej, kundaliniyoga är inte farligt. Det är minimal risk att råka ut för en fysisk skada eftersom man gör alla kroppsställningar efter sin egen förmåga och alltid lyssnar på kroppen. Du bör också vara noga med att följa instruktionerna i yogapassen, göra övningarna i rätt ordning och respektera tidsbegränsningarna.


    Kundalini är en form av livsenergi som redan finns inom dig själv. Enligt den yogiska traditionen har vi inte tillgång till all vår kraft och vi använder inte hela vår potential som människor. Kundaliniyoga handlar om att bli medveten om sin kraft, använda hela sin potential och öka sin livsenergi. Man kan bli rädd för sin egen kraft och samhällets makthavare kan definitivt bli skrämda av att människor är starka och självständiga, men egentligen är vår egen livsenergi inte någonting som är farligt.

    Yoga grundas på ett antal moraliska principer som att inte skada levande varelser, vara sann och utveckla medkänsla och vänlighet. Att utöva yoga har också visat sig ha positiva effekter på kroppen och sinnet. Kundaliniyoga stärker nervsystemet, balanserar körtelsystemet och frigör känslomässiga blockeringar vilket påverkar hälsan positivt och ger dig ökad livskraft och självkännedom.

    Stress

    Är man stressad händer det så mycket i kroppen, yogan är en bra hjälp för att slappna av, bli fri från stressen och hämta energi.
    – Förut kände jag inte min kropps signaler lika bra. I yogan har jag kommit i kontakt med kroppen och blivit mer kärleksfull mot mig själv.
    Men det går inte alltid på en gång. För vissa tar det lite längre tid, och vi har trösklar som behöver övervinnas och sinne samt medvetenhet behöver tränas att våga känna sin kropp.

    Stress är sällan bara en liten bit av ens inre. Stress upptar oftast hela din kropp, vilket påverkar allt det vi gör. Att motverka stress är helt enkelt att börja med en bit i taget, för att sen jobba igenom hela ens kropp och själ.


    Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling


    RSS 2.0