Längtar

Först efter vettig dator, färdigt hus och att få koppla av.
Igår provade jag vår nya ångbastu...Åhhh så gött, ni anar inte vad skönt det var. Just nu ömmar magen så att få sitta där i värmen var jättehärligt.

Idag har jag lekt konstnär igen, tyckte inte om mitt vardagsrumsbord som jag stylade det först, så jag stylade om det idag =) nu är jag mer nöjd.. Det var iof bra innan, men det hade blivit en fläck från rollen mitt på bordet som störde mg. Så därför blev det ngt nytt istället. =)
Tom sambo gillade nuvarande stil på borde.

Jag längtar att få göra ngt annat, kanske åka till kusten, till Ikea, schoppa och vad tusan somhelst. Känner mig instängd då jag varit hemma i Arjeplog så här länge pg allt jobb med huset.

Om jag hade fått betalt för allt jag gjort, all målning alla timmar jag lagt ner på huset, då hade jag säert kunnat åka utomlands i 3-4 veckor för att få vila =)

När man enbart är sambo så skulle man egentligen behöva skriva ett typ av samboavtal, så att ingen står där helt uan om ngt händer... men antar att ämnet inte faller i god jord om jag tar upp detta? men vet inte heller hur sambon skulle reagera? Om jag har tur kanske han förvånar mig och är inne på samma linje... eller...nå!

Nu är det dags att krypa till sängs, så jag orkar upp å jobba imorgon, ny vecka.

Glömde ju Gratta min kära brorsdotter Alexandra, som fyllde 21 den 21 feb..fy på mig. Kan inte annat än erkänna att jag glömde pga den dagen var jag inte hemma förrän 20.00 INGEN ursäkt, jag vet! Men tankarna är helt enkelt riktat på detta hus och hur jag ska få det iordning som jag önskar och vill ha det. Men jag skäms över att jag glömmer min änglar till brorsbarn. Och den goa ska ju till att bli mamma oxå. Grattis på dig!

På tal om "mamma" och att man får eller skaffar sig familj är det ju mkt prat om prinsessan Victorias lilla barn. En sån där kvinna som "vet" satt i radion och tyckte en massa. Det jag reagerade på var att hon bojkottade alla böcker som finns om barnuppfostran, goda råd mm. Hon tyckte man som nyblivna föräldrar skulle följa sin instinkt. Ok, visst kan jag hålla med om det till en viss del, för instinkten har du ju fått för bla detta ändamål.

Men skaffar du hund, katt eller husdjur.. då ska man se till att förbereda sig, ta reda på fakta och vad rasen behöver och vad du som nybliven ägare ska tänka på. Då är det viktigt med fackböcker och litteratur. Då det kommer till familjebildning, då ska man bara ta dagen som den kommer å låta instinkten ta över? lite nonchalant kan kännas för det nya livet.

Ok, lite irriterad kan jag känna mig. Är det inte ÄNNU viktigare då man planerar familj att ta reda på vad som krävs av en som förälder? Vad har barnet för behov, vad finns de för faror, sjukdommar, sprutor att ta och vad har barnet för trotsåldrar och vad sker vid en sån? ska barnet sova egen säng eller kan man ha det brevid sig?
Det sistnämda är ju en "smaksak" men enl. yogisk tradition ska barnet helst sova vid din sida ändå upp till tre års ålder då man som mor å barn delar samma aura fram tills dess.

Förr fick vi lära oss av våra föräldrar, mormor och farmor mm, dvs generetioner av erfarenheter som man kan fråga, få råd och hjälp med sina barn. Är det bra att ha sitt lillabarn på förskola under 8-9 tim/dagligen eller är det kanske bra att barnet får lite kortare tider de tre första åren? Det är ju vad man som förälder har att fundera på.

När är man mogn att skaffa barn? blir man någonsin mogen? skulle tro att jag som snart är 50 nu skulle mentalt vara mer mogen än för 25 år sedan då jag fick mitt barn, som även har ett funktionshinder. Men ibland kan det vra tur att man inget vet om sånt innan, då kanske befolkningen skulle dö ut? eller är vi drivna att föra våra gener vidare trots det vi vet...redan nu? tydligen, för barn föds ju till världen, oavsett våra kunskaper.

Sov gott!

Ljus, värme, kram å Tjingeling

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Ingen fara att du glömde! Jag tackar så mycket ändå! Kramar <3

2012-02-28 @ 15:14:08
URL: http://alexandrabruhn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0