Ryktbar visdom

Drottningen av Saba, gestalt bland annat omnämnd i bibeln,  hon ska ha besökt kung salomo i jerusalem  för att pröva hans ryktbara visdom, häpnat över svaren och överlämnat rika gåvor. =)


Kära systerdotter tyckte att jag inte skulle städa så mkt så det knäckte mig inför min 50 års dag. men kanske var det för min visdom, och klokhet ni kom (oxå) =) så int städa jag mig ihjäl, som en klok gammal gumma jag är.


Min svärfar har fyllt år, i går den 17:e och till födelsedagspresent önskade han sig smörgåstårta. Så självklart slängde jag ihop en smörgåstårta till honom, och igår var vi där och fikade av tårtan som om jag själv får säga, smakade riktigt gott (mums)


Vädret är strålande och målning av huset går sakta men säkert framåt. Snart är det bara den blå "midjan" på huset kvar att måla. Igår fick jag dock en sån där "migrän ich" huvudvärk, pga överbelastning av muskulaturen vid ensidigt arbete, dvs målning. Kroppen säger alltså ifrån. Så jag var bara tvungen att gå och vila, sov nästan 3 timmar med dundrande huvudvärk och efteråt smått groggy känsla. Idag har jag inte heller målat, fy mig.


Men ibland måste man göra annat. Vi cyklar nästan varje dag, jag å sambo =) ett steg i den rätta riktningen.


Fick veta av brorsdotter att böckerna jag köpt kommit fram och familjen vart nöjd =) roligt. Hon (dom) fick 2 böcker för mat åt sin lilla, både första tiden och när hon växer. Vi pratade just om detta med mat då vi träffades. Jag tycker att man klarar sig rätt bra med maten man själv äter, om man drar ner på kryddor å dyl, som inte är bra den första tiden. men om man kanske inte är så säker på detta med mat och hur man varierar mm, då är det ju skönt att luta sig mot de kunniga i en välskriven kokbok.

 

Däremot har jag inget svar fått av brorson ang doppresent jag å Mor skickat dom =( hm. Får väl fråga bror om han kan undersöka saken.Har messat Marcus, men inget svar ännu å detta är tre dagar sen.

 

Du, min systerdotter:

Du är så fin och go, må du tro


du är stark då du tror


du är livets mening, en bit av puzzlet


därför får du inte ge upp


utan kämpa med din lust


Du ofta gömmer dina sår bakom masken


Men glöm ej vi finns för dig


även om du tyngs av lasten


Vi suckar över livet


och tar det ofta för givet


men livet går vidare


igen och igen


trots att vi av saker lider


människor ifrån oss glider


Jag finns här för dig


min underbara


systerdottertjej!


Varmaste kramar till dig, Eva (skriven idag, bara för dig)

 

 

 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

 


Kommentarer
Postat av: systerdotter :)

Bästaste finaste moster! Det var så rörande och fint skrivet så blev alldelens blöt i ögonen. Funderade länge på om det var skrivet till mig men kom sen på att du ju inte har någon annan systerdotter :) Jag tackar dig av hela mitt hjärta och det värmer oerhört. Har inte varit inne på ett bra tag här och läst då jag haft "semester" tre veckor och har sen jag kommit hem inte haft någon som helst ork att ens sitta vid datorn. Har visst usla värden men det kan vi ta en annan gång.

Äääääälskar dig!! Pöss!

2012-07-26 @ 20:57:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0