strength

I förgår drog jag ett änglakort för mig,  Face your fear. Every challenge is a blessing in disguise, a gift tahat makes us stronger, more consious and ultimately, more alive.
Möt din rädsla. Varje utmaning är en välsignelse i förklädnad, en gåva som gör oss starkare, mer medvetna och i slutändan, mer levande.

I helgen har jag haft kalas, så ni vet 



IDAG blir jag 50 år...gammal - ung..ich? ja, visst e det så. Över hälften av livet har passerat, huga.
Men jag har haft en super trevlig helg.
Börjar med fredag, då var vi och åt student middag med sambon, vars dotter tagit studenten. Nu flyttar hon till Kungsör.
Lite fakta om detta:

Kungsör har ett strategiskt läge i västra Mälardalen. E20 passerar strax utanför tätorten och tågen på Svealandsbanan stannar centralt. Till Eskilstuna är det 2,5 mil, en tågresa på cirka en kvart. Till Västerås är det 5 mil och Örebro 7 mil. Stockholm når man på en och en halv timme.

Vi åt på Kraja, ett av hotellen här i Arjeplog. Maten var ok, inga wow upplevelser, men den var ok...varken mer eller mindre. Där var vi ca 1,5 timme innan jag körde oss hem och var förbi och lämna svärfar hemma hos honom.

Kom hem och satte igång med silltårta, som behöver stå för att bli god. Sen bakade jag tårtbotten, men oj så mastig den här tårtan blev. Så när kakan svalnat beslutade jag mig för att ändra receptet och dela på den, för att sätta grädde och björnbär emellan. Garneringen fick jag lämna till lördag, för klockan tickade iväg i rask takt. 23.30 vart allt lite mkt, så kudden blev välkommen mot trötta kinden.

Lördag stag jag upp 07.15 och påbörjade dagen med frukost, garnera tårta och sen skalade jag potatis, lök mm för att sen göra två potatis gratänger. Sen skära & lägga köttet i marinad för kvällens grillning. Då dök svärfar upp 09.15 med två av sina resekompisar han träffat i Kina, dom ville ta en tur i huset och titta hur det blivit sen ombyggnaden, de tog väl 20-30 min innan de åkte, jag fick även ett ljus i present av dom (snälla och trevliga personer) Å då väckte deras besök sambon, så jag kunde bäddade jag rent i vår säng, gästrummet och satte in bäddsoffans bädd i gästis, som jag oxå bäddade. Tvättade oxå två maskiner tvätt och sen städade jag huset, och köksbänken var full av disk efter köksbestyret.
Och Då hann även gamla grannen dyka upp och jag fick en present, dom stannade dock bara 10 min, då de såg stressen lysa från mina ögon (antar jag) sen hann jag slänga mig i duschen för klockan närmade sig 13.00 och då skulle ju gästerna komma. Dusch och make up, slängde på mig lite kläder och svärfar fick skjutsa mig och sig själv till stugan där vi skulle mötas upp.

Sambon hade åkt iväg tidigare med kissarna till svärfars lägenhet, för att vi skulle sova där på natten. Och för att katterna inte skulle bli sönder stressade och smita ut, då dom är innekissar.
När jag kom hade tre gäster redan dykt upp. Mina syskonbarn Johnny & Magnus samt M:s sambo Sofia.
Strax efter kom de övriga 4:a från Luleå. Dom fick njuta stugans underbara vy, lite rundtur och sen åt vi silltårta, som uppskattades av alla. (tom av de skeptiska)
Sen begav vi oss till huset, när vi kom dit ville några åka upp på galtis pouda och kika på den underbara utsikten.



Dom återvände och tyckte att jag hade gjort dålig reklam för Arjeplog... suck! Jag som försökt locka och pocka att dom ska komma =) ja, bättre sent än aldrig att dom kom på att det inte är så dumt här ändå.

Vi fikade tårta och surrade, Mor och syster som lovat ta med KUBB hade glömt detta hemma, snyft. Det hade definitivt varit läge för kubb efter tårtan =)

Men jag fick mina presenter efter tårtfiket. Av syskon; En klocka, blommor att plantera ute, en jättefin stor vacker blombukett, Och en underbar vers av min duktiga syster (har två som versar)
Av syskonbarn med sambos; En Stor Buddha figur (de från kina är tjocka, visar välstånd men inte de indiska) Även två mindre buddha att ha ljus i (fick jag oxå, söta i ask) två fina prynadskulor från Indiska tror jag, jättefina (hade tänkt köpa såna) och ett fint kort. Bilder kommer sen.
Av svärfar fick jag:

BungyPump stavar är den unika träningsstaven med cirka 20 cm inbyggd fjädring och med 6 kilos motstånd. Då får jag ut mycket mer av träningspasset än med vanliga gåstavar - starkare kropp, högre kaloriförbrukning, bättre flås. Dessutom: det mjuka anslaget skonar både axlar och armbågar.




Och så av min sambo, som verkligen överaskade mig. Jag fick en stereo, som jag kan ha i yoga rummet Tack! Men sen gav han mig även... 32 tum led tv =)






Ja, suck så snälla alla är. Senare vid 19 började vi grilla och jag värmde pot.gratäng, gjorde en gorgozola sås samt hackade en sallad. Johnny gjorde en balsamicosås som vart jättegod.

( Linda)

Recept:
1,5 msk socker
3 msk balsamicovinäger
4 dl rött vin
3 msk kalvfond
1 msk maizena
2 msk kallt smör


GÖR SÅ HÄR

1. Smält sockret i en kastrull tills det blir ljusbrunt. Tänk på att det bränns fort!

2. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt balsamvinägern, vinet och kalvfonden.

3. Låt det koka ihop i ca 10-15 minuter utan lock.

4. Blanda maizena med några matskedar vatten och häll i den kokande såsen. Koka upp tillsammans.

5. Strax innan servering värmer man såsen och klickar i smöret.


Vi åt och drack gott och alla var nöjda och belåtna. Senare blev det musik på min nya stereo och vi dansade in min 50 års födelsedag på gräsmattan av toner från förr och nu, väldigt blandat med andra ord.

Nu dags för sängen!

Nästan bästa födelsedagen jag haft =) Tack alla ni goda, söta och snälla som förgyllde den här hos mig!

Tack alla fina som skickat sms och kort =) ni är goa och tanken som räknas i mitt hjärta.



Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0