Det vackraste... är

Igår var det en helt otroligt vacker dag, naturens eget under. Solen sken och vi hade -0,5 grader kallt. Vi begav oss till stugan, vinterstäda. Vi plockade in möblerna och sopade och fixade. Jag gjorde upp eld och vi grillade medhaven korv och käkade med bröd. Åh så gott att äta ute då utsikten är så vacker att man känner sig helt uppslukad av ögonblicket.
 
Så mina kära läsare, få är ni men jag bjuder på bilder från en enormt fin dag i stugan, där isen precis börjar bildas på vattenytan, räven som med lätta steg lämnat spår på både tunn is och brygga. Ja, jag önskar ni fått vara med och uppleva ögonblicket.
 
 
 
 
 
Så skört, så vackert...naturen är fantastisk, önskar bara att jag haft ännu bättre kamera =D
 
 
Idag vaknade jag 07.10 och kunde inte somna om. Men dagen ser ut att bli fin, så jag ska ut och promenera efter en natt med magvärk. Vet inte vad som skett i min mage, har kramp och känner mig illamående. Men hoppas att en rask promenad kanske kan göra lite susen. Rörelse är bra och gott för själen.
 
Önskar er alla en vacker förvinter, sen höst... eller vad ni väljer att kalla årstiden.
 
Bjuder er på ett recept oxå.
 

Recept/ Kycklingpasta
2 morot, riven 1lökar, hackade 1 stjälkselleri, hackad 1 kyckling, utan ben 4 lagerblad 1 liter vatten för kokning 1/2 kruka Rosmarin, färsk 1/2 kruka Timjan, färsk 2 vitlöksklyftor 2 dl torrt vitt vin/matlagningsvin 2 dl mjölk 5 portioner Kokt bred bandpasta 4 msk Parmesan 1/2 kruka Färsk basilika


Gör så här:
1. Koka upp vattnet med den ena halvan av den hackade löken tillsammans med lagerbladen. Tillsätt sedan kycklingen i kokningen, koka kycklingen färdig.
2. Under tiden, stek den andra delen lök tillsammans med stjälksellerin och moroten, tills grönsakerna blir genomskinliga. Hacka rosmarin, timjan och vitlök, och lägg i stekningen. Salta och peppra. Häll sedan ned vinet.
3. När kycklingen kokats färdigt, häll av den i ett durkslag och spara buljongen som skapats. När vätskan i stekpannan reducerats häller du ned en del av buljongen i stekningen.
4. Strimla kycklingen och rör ned även denna. Häll i mjölk och låt det sedan sjuda i ca 10 minuter.
5. Koka pastan ganska al dente. Blanda sedan ned den färdigsjudade såsen i pastan. Tänk på att blanda ihop pastan och såsen en bra stund, eftersom pastan på grund av sin 'al dentighet' absorberar vätskan i såsen.
6. Servera med hackad basilika och lite riven parmesan på toppen.

 

Och så en tänkvärd tanke...

Se aldrig ner på någon, OM du inte tänker hjälpa denne upp...

 

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0