Bl.a systemlöst!!

Jag återvände hem i måndags, väldigt trött både fysiskt och mentalt. Sambon hjälpte mig packa in alla varor jag hade med mig och sen blev det en macka till middag.
 
Under måndagen i Luleå var jag, son och flickvän, Mor samt bror och åt på dagoberts salladsbar, där jag valde att äta en räksallad. Därför var jag inte så hungrig då jag landade hemma runt 18.30
 
Torsdag Lämnade Svenljunga runt 16.00 efter att ha ätit på pizzerian och begav oss mot Dalarna där vi skulle övernatta. Besiktningsmannen godkände städningen =D INGEN är gladare än jag. Vi kom fram till Dalarna runt 23.30 och fick smörgås innan vi ramlade isäng. steg upp 06.30 och käkade frukost och begav oss igen, mot Luleå.
Fredag; På fredag kväll efter att jag kört i 12 timmar, packade vi in sonen och hans flickvän i lägenheten . Efter att vi packat in körde jag släpet där jag skulle lämna detta ute vid dollarstore.
Vi åt en macka hos min Mor innan vi gick till säng, väldigt slut runt 22.30 Det var en otroligt tung resa där jag ensam kört hela den långa vägen.
 
Lördag hjälpte jag sonen att packa upp saker, vi hämtade ner soffan, son å flickvän skruvade ihop denna, sen skruvade vi ihop hyllan och allt började falla på plats. Vi höll på hela dagen. Jag och Mor var till syster E en stund och senare bjöd Mor på kycklinggryta och syster E kom oxå över och åt. Senare körde jag hem henne.
 
Söndag, fullt upp och vi fixade och donade. hämtade bror och syster på flygplatsen runt 20.00 på kvällen, då samlades vi hos Mor och åt varma mackor. Till middag hade jag kokat min fisksoppa, som jag bjöd på denna dag. Vi åt alla hos Mor, jag, son flickvän .
Nu börjar "barnen" ändå ha fått iordning lite grann, men det finns ju alltid att göra.
 
Måndag bestod av besök hos AF i Luleå, som har ett helt vansinnigt kö system, dvs inget alls. Man fick ingen nr lapp, så man visste inte hur länge man måste vänta... vi var där i 2 timmar!!!! Finns inget rim och reson i detta. AF ursäktade sig med att det var i början av månaden och därför var väntetiderna långa. Hade man fått en kö lapp, då hade man ju kunnat gå iväg och sen återvända, istället för att måsta sitta där så länge. Otroligt dåligt system.
Bara för att man är arbetslös har man väl ändå ett värde! Detta Af tycker jag är under all kritik.
 
Därefter var vi på FK och senare och ordnade vi ett ID kort åt sonen hos polisen. Min son tog kortet som ska vara på id kortet och då såg jag för första ggn hur lik min morbror Alvar han är =D Tokigt.
 
Vid 15.00 åkte jag och tankade bilen, och begav mig sen mot Arjeplog. Det var otroligt skönt att komma hem.
 
Jag jobbade under tisdag, dock väldigt trött och sliten och igår onsdag slog huvudvärken till och jag låg hela dagen, så även idag torsdag är jag hemma och är vad jag kallar lite utbränd, med huvudvärk och tung kropp.
Jag hoppas vara pigg och jobba imorgon.
 
Ibland kan jag nog bli lite förvånad och confjust. När människor agerar, tar beslut på ett sätt som man inte riktigt kunnat föreställa sig eller på ett sätt som man inte trodde om dem.
 
Men jag ska inte hänga upp mig på det, vad orsaken än är och man tycker att det är bästa sättet, så får man givetvis göra så. Alla tar vi egna beslut om hur vi vill att saker å ting ska vara.
"I min värd" dvs med mina värderingar av empati och vad den står för, där kan alla få vara delaktig. Är bara målet desamma, kan väl alla delta. Då får var och en bidra utifrån sin situation. Det är väl ändå tanken, delaktigheten som räknas...eller ...
Min Mor brukar säga "Alla bäckar små..."
 
Jag kan bara erkänna att jag var förvånad. Dock kom ett nytt förslag på kvällen som var klart mer accepterat.
 
Övrigt känns detta år tungt, som om 2012 på mer eller mindre något sätt påverkar oss allihopa. Ingen lyckats klara sig fri från 2012:s långa arm.
 
Det har varit stormvindar inatt, haft svårt att sova. trots att jag känner mig som en zombie.
 
 
Karl -Alfred "Popeye" hade rätt. Ni vet seriefiguren som fick muskler då han hällde i sig en burk spenat. Medlet Nitrat som finns i rikliga mängder i spenat, har en kraftig effekt på muskelstyrkan. Nitrat finns i fler gröna bladväxter och rikligt i rödbetsjuice, sallad och mangold.
 
 
 
Spenat... det ni!
 
Vad är då Mangold för ngt...jo det är en salladsort...se bild:
 
 
 
Och för ert tålamod ska ni även få ngt riktigt gott att laga till:
 
Fyllda Grönsaker 4 port

Ingredienser:
4 tomater
1-2 paprikor
olivolja
2 port fullkornscouscous
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
100g fetaost
3 torkade aprikoser
1-2 starka korvar, tex merguez (eller kycklingchoritso)
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär av ett "lock" på tomaterna och gröp ur kärnorna.
Skär paprikorna på längden och tag bort kärnor och vita hinnor. Rosta paprikorna i ca 10 minuter på en plåt med lite olja.

Tillaga couscousen enligt förpackningen och blanda sedan med kanel, spiskummin och koriander. Smula i fetaosten. Strimla aprikoserna och skiva korven fint och blanda allt. Smaka av med salt och peppar.

Fyll tomaterna och paprikorna med couscousblandningen, lägg på locken på tomaterna och baka i ugnen ytterliggare ca 10-15 minuter
 
 
Smakar smaskens.
Hämtat från boken alla borde ha: Smart & Gott : kanonrecept som gör nytta(Inbunden)
av Liselotte Forslin pris; 199 på aldlibris.                                        
 
 
Så vill jag avsluta med att:
"du är inte äldre än din ryggrad"
 
Det är ett gammalt yogiskt ordspråk. Kvaliten på din rygghälsa vittnar om kvaliten på ditt allmänna välmående på fler plan än det uppenbara fysiska.
 
Vet du att din andning kan påverka hur du mår och kan ge dig smärtlindring.
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0