Lite nyttigt å lite gottigt

Om ni har lite att göra under jul och är läss på julbak och julstök kan ni alltid baka ett gott knäckebröd.
 
 
 
Detta behövs;
 
 
3,5 dl havregryn
1,5 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olja (utan smak)
 
Och så här gör du:
 
 
1. Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå över natten i kylen.
2. Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.
3. Ställ ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 min.
4. Ta ut och skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten.
5. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden.
 
 
 
Eller varför inte, göra ngt superduper sliskigt men gott? Glöm inte att vara försiktig å akta tänderna.
 
 
Kanderade Äpplen

Ingredienser

 

  • 4 - 6 röda äpplen
  • 5 långa klubbpinnar
  • 3 dl socker
  • 1 msk vit sirap
  • några droppar röd karamellfärg
  • 1/3 dl vatten

 

Gör såhär:  (4 stora eller  5 – 6 små äpplen)

Tvätta och torka äpplena noga.  Tryck ned en klubbpinne i äpplena och ställ på en bakplåtspapper.

Koka ihop alla ingredienserna (inte äpplen).

Låt koka i ca 10 minuter, gör ett karamellprov av smeten (häll lite av smeten i kallt vatten blir den hård och stelnar är de klart!)

Doppa äpplena i smeten så det täcker hela äpplet. Låt stå och stelna på ett bakplåtspapper.

Vill man kan man rulla äpplena i hackade nötter efter sockerdoppet, eller ngt annat du vill ha på?

Servera!

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0