Tidig dag och Debatt

Idag öppnade jag på jobbet, började då 06.15 gäsp. Men det gick bra. Men inatt har jag vaknat flera ggr av att snön på taket har åkt ner med en sjuhelsikes smäll. 04.20 Small det så högt så jag trodde huset skulle rämna, rutorna spricka och luften i huset ta slut. Försökte se klockan, men ögonen mina är fortfarande kletiga och röda, så till slut fick jag tillräckligt med syn för att glad kunna vända mig om och sova vidare en timme till.
 
Jag har alltså fortfarande ont och det svider i mina ögon efter ögoninflammationen, suck!
 
Idag var vi ute med barnen i den fina solrika dagen med takdropp. Efter att jag slutat gick jag hem, det första jag gjorde då jag klev ut genom dörren på jobbet var att trampa snett och det gjorde hemskt ont. Gick sen försiktigt hem, då det var ruggit halt. Kanske får jag träningsvärk av spänningarna.
 
Kom iaf hem och svärfar skottade bort snö från framsidan huset där det rasat. Bjöd honom på kaffe och morotskaka (sockerfri) Den smakar lite annat än vanlig morotskaka, men det är antagligen för att inget socker påverkar de vanliga, naturliga smakerna.
 
Sen drog jag ett av mina kort, idag stod det så här;
När du blir effektiv med en del av en avsikt, kommer du utöka din användbar tid. Genom att vara tydlig med vad du vill under varje viktig del av din dag, då kommer du att utnyttja lagen om attraktion för att göra sitt arbete och det kommer att kräva mycket mindre tid för dig att åstadkomma mycket, mycket mer.
 
As you become efficient with you segment intending, you will expand your usable time. By being clear about what you want during each important segment of your day, you will harness the law of attraction to do its work and it will require far less time for you to accomplich much, much more.
 
 
Och så, hör jag på radion idag och läser på nätet:

"Varghonan i Junselereviret ska skjutas! Jakten som avbröts tidigare i februari ska återupptas. Idag, tisdag, tas beslutet på Naturvårdsverket.

Verkets förra beslut om skyddsjakt på den genetiskt värdefulla varghonan i Junsele upphävdes av förvaltningsrätten, som ansåg att det var fel att göra undantag från förbudet att döda vargar i det här fallet. Andra lösningar borde ha prövats i stället för skyddsjakt, enligt rätten" NSD Nyheter

 

Sverige ÄR tragisk när det gäller våra vilda djur, enda lösningen man kommer på är döda, den s.k skyddsjakten. Varför har vi inte plats för Vargar i Sverige. Jo, vi har renar springade lösa i våra skogar. Men i andra länder kan de ha nationalparker, men inte i Sverige. Jag tycker rennäringen ska vara i en renpark, så vi slipper ha dom lösspringande på våra vägarna och orsaka alla bilolycker som sker. Är det ngn som tar upp detta då det diskuteras varg? hur många ser vargar springa runt på vägarna? Jag bara undrar??

 

Antalet olyckor med ren ökade förra året jämfört med året innan. Från 999 olyckor 2010, till 1 016 olyckor 2011, enligt statistik från Nationella viltolycksrådet.

OCH: Olyckstatistiken för renar ingår inte i den för vilt eftersom de räknas som tamdjur!

Kompletterande siffror från rådet redovisar renpåköringarna, och då visar det sig att renen är det mest olycksdrabbade djuret på vägarna i såväl Västerbotten som Norrbotten.

631 renpåkörningar
I Västerbotten inträffade 631 renpåkörningar under 2010. Det är alltså nära dubbelt så många som antalet olyckor med älg. 2009 blev 616 renolyckor rapporterade. I Norrbotten blev 999 renolyckor anmälda, mot 394 älgar.

Det är bara att kolla upp siffrorna. Visst är det då underligt att man måste ta död på en viktig varg för att denna rivit ren? Jag kan visst förstå att renen är viktig oxå, men vi är nu på år 2013 är det inte dags att renägarna börjar ta sitt ansvar för sina tamdjur som vandrar en här och där.

 

Egen bild av renar uppe på Galtis
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra och våra vilda djur... <3
 
 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0