Onsdag 31a

Idag vaknade jag runt 07.00 men det var så tyst och hörde min Mors snarkningar från v-rummet. vände på mig och slumrade till 07.40 då jag hörde att Mor var uppe och satte på kaffepannan.
Steg upp och sa god morgon, att vi vaknade ju som samma tid idag - nä, hon hade varit uppe sen före 07.00?? Jag anklagar inte henne för att luras på något sätt, men ibland undrar jag om hon vill att det ska vara på ett sätt så upplever hon det kanske så. Men, inget att haka upp sig på.
 
Frukost; 1 ägg, två små rostade surdegsbröd med lite kaviar, te samt en smoothie på 1 banan, blåbär, linfrö, frooschen juice ½ dl samt lite fil.
 
Duschade och klädde mig då jag skulle på Hot Stone massage hos en gammal kollega. Det var så gudomligt skönt men hemskt ömt och gjorde lite ont på vissa ställen där jag hade en hel del spänningar.
Dock efteråt kände jag mig mjuk och nöjd =)
 
Kom tillbaka till Mor runt 12.10
Åt lite LUNCH: 4 dubbelrån med ost, te
 
Och 13.30 hade hon tid hos frissan, så jag och sonen följde med henne dit. Vi lämnade henne i frissans händer å passade på att titta på Åhlens. där hade de limegrön färg. då Mor vill färga om ett överkast åt mig att ha i gäststugan. Jag tyckte det var dyrt med 160 kr, å sa att jag kunde ju köpa en pläd eller nåt så slapp hon färga. Nix, Mor var bestämd och skulle nu färga då hon bestämt sig .Vilket iof är jättegulligt. tyckte bara att mkt jobb för ett överkast till en gäststuga, kan dock bli jättefint.
 
Sen var jag på Cubus å där hittade jag tre olika vita koftor, som min Mor var ute efter. så när hon varit klar hos frissan gick vi dit å kollade. Hon tog en av dessa för 199 kr. en fin, rätt söt kofta. själv tog jag också en huvtröja i en bourdox färg, jättefin för 199 kr.
 
Sen promenerade vi så vidare med små pauser då Mor numera rör sig otroligt lite, så nu orkar inte hennes ben eller kondition. Så köpte hon färg på Åhlens å sen körde vi mot Storheden där jag skulle återlämna en tavlelram som inte passade.
Vi var även på Willys och handlade samt pantade burkar och en sväng in tll Jula, samt outlet men hittade inget spännande.
 
Därefter åkte vi så hemåt. när vi närmade oss kyrkogården ville jag veta vart syster var begravd. Men då vi kom dit och jag inte parkerade där hon brukar stå, vid kapellet hittade hon inte. jag tänkte ju att vi skulle köra så nära som möjligt då hon klagade på ont i benen, blev det en olusig situation istället.
 
Jag körde runt kapellet, även in framför kapellet, till slut fick jag be henne kliva ur bilen så hon kunde orientera sig, då hon har NOLL lokalsinne. Ja, då hittade hon äntligen, men då var ju vitsen med att köra så nära det gick-borta. Ibland kan jag bara bli så hemskt TRÖTT!
Då försökte jag sen säga att OM hon ska ta bilen dit, kan hon svänga ner till höger innan kapellet och sen vänster direkt. Nej! -Jag hittar från kapellet parkering och vill inte ha några fler instruktioner. Sen får du inte skrika till mig, då blir jag så stressad. Jag plockade några stenar i Arjeplog, så dom satte jag där. Om dom inte är bra får väl nästa kasta dom...
 
Till saken hör ju då att min Mor satt i baksätet, hörde inte vad jag sa/frågade och då jag då försökte göra mig hörd, så skrek jag till henne. (ansåg hon) INTE lätt att veta vad som är rätt eller inte. Eller försöka vara snäll och köra henne så nära att hon skulle slippa gå med sina trötta ben. Nä, då är man helt plötsligt dum och hon tjurar ihop. Vi hade nog båda två ett mindre blodsockerfall, då ingen ätit speciellt mkt under dagen.
 
 
Vi kom sen hem, och jag satte igång med att göra middag.
Fisksoppa med, torsk, paprika, champinjoner, purjolök, creme frech, kräftor och curry, cayannepeppar, 2 fiskbuljongtärningar, vatten och 1 msk tomatpuré. Blev jättegott.
 
Sen kom syster en stund och vi hann upp på vindan då sonen skulle få några gamla pälsar att klippa sönder inför sitt live som han åker på nästa vecka. Han har sån resfeber =)
 
Nu ska jag sova, för imorgon åker jag och Chanti hem igen... just nu känns det som om jag varit med min Mor för många dagar, allt blir fel. hjälpte henne att ladda sin medicindosett också idag, ja...detta skulle ju egentligen varit gjort i måndags, så nu visste hon ju inte om hon tagit medicinen i morse.
 
Ja, hem ljuva hem.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0