Sista semester veckan

Måndag borde jag ha en 5:2 dag, men i veckan får jag ha den på torsdag och lördag, går inte att ha då jag är i Luleå har jag upptäckt.

 

Så Måndag: Ringde veterinären kl. 08.00 och fick en tid åt Chanti kl. 10.00 tisdag för att ytterligare undersöka hennes haltande ben.


Så Chanti fick följa med idag till Luleå. Vi städade och plockade ihop stugan och våra saker på morgonen, körde till huset. Där tog jag mig en dusch. Min mor tänkte även hon duscha, men trots att jag visat henne dusch kabinen tyckte hon inte att hon fick ngt varmvatten (kollade, men inget fel då)


Hon lyckades dock glömma sin hörapparat i d-kabinen, så sambon som är hemma fick slänga den i ett kuvert och skicka den till Luleå.

Vi packade in oss i bilen och körde så iväg. Först stannade vi i Arvidsjaur, för Mor å son åt ingen frukost hemma hos mig innan vi åkte.

 

Min frukost, Smoothie, 4 fincrisp (smala modellen) med liten skiva ost på vardera,2 koppar te

Så dom var hungriga redani Arvidsjaur (tror jag det) Dom beställde var sin hamburger tallrik och själv åt jag då som Lunch: en lite räksallad med sallad, avocado, lite lök, lite tomatskivor och några gurkskivor, drack vatten och tog en tunn skiva mörkt bröd till detta.

 

Vi åkte vidare och i Alvik stannade vi till i långnäs. Där blev vi bjudna på fika. Tog en lax macka på hårdbröd och te. Jag lät slisket vara.

Vi tittade så på min kusins fina blommor, som han älskar att pyssla med. Min farbror och hans fru börjar ju nu bli till åren, som Mor. Så det vart en hel del felsäg och omfrågningar =)

 

Chanti blev oxå inbjuden och fick komma ur buren en stund. Hon är jätteduktig i bilen.
Vi stannade där 1,5 timme innan vi fortsatte till storheden, där jag köpte mat åt Chanti och sen handlade vi hem lite mat.

Vi åt varma mackor, jag köpte ett surdegsbröd och det blev otroligt gott som varma mackor. Blev 2 st som middag ikväll.

 

Nu ska vi sova efter några varv med yatzy. Sonen fick sina nya glasögon idag, så vi åkte och hämtade ut dessa. Han blev jättenöjd, så då e det ju bra. Själv tycker jag kanske han passar i lite mörkarte bågar. Men det är hans val och hans bågar och han är nöjd-frid och fröjd.

 

Tisdag natt kl. 04.00 väckte chanti mig och tyckte det var dags att äta. Vi gick på toa först och sen gav jag henne mat. Därefter höll hon mig vaken ca 1 timme, pratade och skulle kela. Nu har jag förstått att hemma vill hon egentligen sova med mig, men hemma i vår säng härskar storebror Mango. Så hon får helt enkelt inte sova med mig hemma. Det har hon då gjort nu, här hos Mor hela natten förutom timmen vi var vakna.

Vi klev upp runt 07.30

 

Frukost; 1 smoothi på blåbär, banan, yoghurt, ½ dl frooshen juice apelsin, 2 rostade surdegsbröd med 1 ägg.

 

Och vid 9.30 åkte jag å Chanti till veterinären. 10.00 fick vi träffa en ung tjej som var veterinär, hon kändeoch klämde och kom fram till att hon har jätteont i höger ben, armbåde. Dom röntgade flera bilder, sen tog vi om några bilder å när jag skulle betala kom dom och ville ha ytterligare bilder =) Chanti fick en kämpig dag hos veterinären. Pris för undersökning, röntgenbilder och medicin = 3200 kr!!! Nä, jag hade ingen försäkring. Hade ju tänkt teckna en då hon var liten, mensambon tyckte inte det var nödvändigt. Suck!

 

Åkte sen förbi Rusta och köpte lite småpynt till nya gäststugan. Ljusstakar, ljushållare och prynadskuddar i limegrönt, en gardin som jag ska sy om och jag tror det blir ganska fint när det blir färdigt. Kom på att jag måste köpa tre gardinstänger, om jag inte hittar på ngt udda =)

Sen körde jag förbi Jula och skulle köpa nya shorts till svärfar, men alla shorts var slut! Så det blev inga.

 

Chanti som var tagen efter behandling hos veterinären, sov mest i bilen.

 

Sen till apoteket å försöka få ut medicin till min katt, men icke…det fanns inget där. Irriterad efter att ha stått där i 20 min i kö, åkte jag så till Mor.

 

Efter att ha ätit..
Lunch; 3 rån med lite ost, 1 banan, te och så fanns en varmmacka kvar från igår som jag åt upp.

 

Vi åkte sen in till centrum, in på röda korset och lämna lite kläder från Mor och på apoteket i stan hade de Chantis medicin. Sen gick vi på shopping och Mor bokade en klipptid till imorgon onsdag.  (Själv har jag en massage kl. 9.30 ska bli sååå skönt.)

 

Har ont i ryggen.  Ingen motion, mer än vanligt spring i affärer. Vi gick sen och fikade.
Min Mor gillar att gå och fika, tycker aldrig vi gör det, så då passade vi på.
Fick värsta sockerchocken då jag åt en brownies och laktosfri choklad till. Hjälp vad äckligt sött det var. Dom hade tyvärr inte så mkt ”nyttigt” gott fika =/ men jag offrade mig för att Mor skulle känna sig nöjd. Hade ju inte varit kul om hon fick sitta och fika ensam och jag titta på. Hade hon inte alls gillat.

 

Vi gick sen till claes ohlsson och där köpte jag en sovsäck till min son, och nya hörlurar till min mp3.
Mor gick in på kappahl men hittade inget. Sen tillbaka till bilen efter en snabbtitt in till klockmakaren som skulle rengöra och fixa Mors gamla klocka, som min syster Åsa ska få sen. Den var dock inte klar, då urmakaren var på semester.

 

Tillbaka hemåt och laga middag.

Middag; Rotsakslåda, kycklingfiléröra med champinjoner och hallumiost. Blev jättegott, själv åt jag en sallad till, vilket Mor och son avstod.

Chanti är väldigt spak och undrar nog vad vi gör här, hon trivs inte riktigt. Längtar nog hem till Arjeplog. Får se om hon tänker sova med mig inatt också, eller om hon är putt på sin matte för allt hon fått utstå idag.

 

Syster A-S var förbi oss en stund. Jag å Robert gav henne en liten väska i present som tack för att hon skött Roberts katter. Mor gav syster en stor ca 1 meter hög plåtkatt som tack för blomvattningshjälpen. Hon blev nog glad för båda sina presenter =)

Mor hade gjort rabarberkräm då jag var till djursjukhuset, dock lite väl mkt socker kan jag tycka. de andra tyckte den var sur/syrlig... men äter man mkt socker tappar man bort vad det verkligen ska smaka, vilket är synd.

 

 

Dags att gå isäng, ny dag imorgon.

 

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0