Pictures

 
 Sådär... lite blandade bilder... håll till godo
 
 
 
 
Redan hejjar Elliot 4 mån på självklara Luleå hockey =D mest missnöjd över att mamma gillar Färjestad!
Ur go liten charm knutt... mys
 
 
 
 
Min kamera är inte alltid "med" så inte en enda fin bild på lilla Milo =/ ännu en lite go charmknutte i familjen =)
Dock var Luleå Hockey tröjan hemma i tvätten... men en hockey fan även han så klart...
 
 
 
Syrrans järnfjäder "Foxy" foxterrier och lugnet själv "zilla"  Hur go som helst. Önskar att jag hade en sån hund, med hennes sinnestämning =) ur mysig voffis dvs Zilla som står bakom foxy
 
 
Fina svägerskan Lenas gravsten, Lena som hastigt lämnade oss i mars i år =`/
 
 
 
Vackra höstfärger i Halland
 
Och på väg in till kyrkogården fanns denna fina uppsättning...
 
 
Fantastisk idé =)
 
Och en liten fika dejt med lilla Alicia från Göteborg. Nyfiken på vad som skedde i min kamera, skrattade så ursött då hon såg sig själv med nappen.
 

Skulle varit roligt med mer tid, men det är inte alltid så lätt. Man får ta det lilla som går. En urmysig liten bustjej men massor av vilja. Mamma Alexandra kommer att få händerna fulla då bebis nr 2 kommer =)
Tur hon är en jordnära tjej, Alexandra.
 
 

Paltstök, så här kan det då se ut. =) Mor gjorde hela 41 paltar, men hon hade ont i sina händer efteråt stackarn. Hon har svårt att säga Nej, då alla ville ha palt. Snäll som hon vill vara, kör hon hellre över sig själv.
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Times goes by

Tiden är ngt vi sällan kan påverka speciellt mycket, den går ibland sakta, ibland bara går den eller som det känns denna höst, den rusar. Jag upplever att tiden springer iväg, jag upplever att jag knappt hinner med den rusande timmen... dagarna, sekunderna...
Vintern är redan här, snön ligger på marken och minusgraderna är obevekligen här, gör mig frusen och kall. Dock inte idag, för idag har vi så helt plötsligt slaskväder? och ngn plusgrad... men det råa är inte mkt bättre än den bitande kalla graden.
 
Det slaskiga är bara så mkt tristare, man blir blöt om fötterna, barnen på förskolan blir blöt överallt, så hur vi än vänder på det just nu, så e det BLÖTT.
 
För att återgå till tiden så gick veckan som var med stormsteg.
Tisdag kväll kom jag hem efter min semester, onsdag jobbade jag dock trots en stor trötthet i kropp och knopp. Torsdag höll jag föräldrautbildning till kl. 20.15 och på fredag var det så dags att ha personalträff med kollegorna på Hornavan hotell.
 
Vi spa;ade... kallas det för SPA bara för att man har en bubbelpool som rymmer 6 personer? tydligen. Vi satt i denna nästan en hel timme, sen dusch och klädde oss för lite middag. Vi hade beställt buffé, laktosfri!
Var den det? Nej. Dom erbjöd gravad/rökt lax (som jag inte kan äta pga magen) sallad, kött, och potatisgratäng och kyckling som ej var laktosfri... så jag fick äta lite stekt potatis (ich) lite lökringar och fick vänta medans kocken lagade till en kycklingfilé till mig, UTAN ngn sås...torrt och tråkigt. De bjöd även på chokladkaka, dock inte heller laktosfri så då fick jag en klick vaniljglass...imponerad - typ inte, och detta fick jag då betala 200 kr för. + 100 kr för att sitta i deras bubbelpool??
Har en hemma... billigare att sitta där, men vad gör man inte för att få umgås lite utanför hemmet =)
 
 
Tur det var trevligt att umgås iaf. Åkte hem och mådde illa, då jag åt lite bröd (gluten) och så sent på kvällen.
 
Lördag, en hemsk huvudvärk som slutade med migränanfall, så där rök den lördagen =(
Söndag, hade mindre huvudvärk men orkade vara uppe, yogade och sen var vi ut och gick en liten sväng, jag å sambon. Bakade en sockerfri/glutenfri kladdkaka som vi bjöd svärfar på.
 
Bjuder er på det goda receptet nästa gång =)
 
 
Har inte ens hunnit packa upp mina väskor sen jag kom hem, pust. Livet och tiden rinner ifrån mig och mitt blodtryck skenar all värdens väg... 175/110 är inte ok att ligga så här länge på...
 
Idag måndag har jag jobbat och på måndagar har vi alltid möte så vi slutar allihopa kl. 18.00. Idag kändes det tungt, då helgen gick så väldigt fort, fast dagen gick fort idag också. Men trist då det var mörkt då jag åkte hem. snön vräker ner just nu, men det är visst storm hos syster.
 
 
Fick mail förra veckan om en healingträff med min gamla vänner, hade varit jättekul att träffa dom. Men att bo i Arjeplog ger mig inte så stora val att åka till Luleå hur ofta som helst. 26 mil enkel väg, det är dyrt med bensin.
Men OM jag har tur kanske jag kan samköra träffen med min sons födelsedag den 12 nov (15 nov)
 
Troligen kommer sonen med sin sambo till helgen å hälsar på, jätte trevligt!
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

The 2 last day on my Semester

I dag söndag sov jag å bror lite längre, tog en dusch och så lite frukost. åkte och hämtade Malin till stan och lämnade bror i Harplinge vid kyrkan där han skulle möta upp två av Lenas gamla vänner som ville besöka hennes grav,
 
 
Jag å Malin åkte å handla lite fika ifall dom senare skulle komma upp till bror G, vilket inte blev utan dom åt lunch på euorostop. Jag gjorde mig lite lunch hos brorsan och sen åkte jag in och träffade Alexandra, Alicia och Vickan =) jättekul. Men lilla Alicia var lite trött, dels att möta nya människor och att vara borta. Så det blev en knapp timme, sen tyckte både jag å de själva att dom nog borde åka, så lillan och Aja också fick vila lite.
Vi kramades och sa hej då. Kort men iaf en liten träff vilket jag är jätteglad över.
 
Sen hem till bror och en sväng till mataffären å handla middag. jag gjorde råstekt potatis, fläskfilé till dom och kyckling till mig med en svampsås och sallad. blev jättegott.
 
Mor återvände och Syster Å kom också och åt. Därefter blev det så en sväng till Daniel med familj. Elliot är jättesöt. Och det är inte helt lätt för nyblivna föräldrar =) en omställning i livet som förändrar de flesta.
Deras stora hund (en rottis) är kanon go. Vi tittade även på deras kommande lägenhet som blir jättestor, 130 kvm.
 
Sen bar det iväg till syster Å, en yatzy och hundsväng och nu isäng.
Imorgon blir det troligen paltkalas här hos syster, runt 40 paltar ska fixas... tror dock jag hellre äter dagens rester då min mage nu är i olag, och palt är ingen toppen rätt för min mage. även om det är toppen gott =)
 
Måndag blev det palt. Syster lämnade mig hos bror, med Mor medans hon åkte till hästen sin som skulle träffa hovslagaren. Sen vid 11.20 hämtade hon upp mig igen och jag och Mor åkte å handla och syster lämnade vi på sjukstugan för besök.
När vi stod i kassan var syster klar så tillbaka å hämta henne och sen till Simlångsdalen, Ullasjö för att göra palt. Tanken var att alla släktingar (de flesta iaf) skulle komma dit. Så jag skalade potatisar, skivade fläsket och själpte palt i grytan, Mor gjorde smeten och syster skar fläsk med mig.
Bror S var också där, för vi behövde låna hans gryta också. Det blev 41 paltar =)
 
Tyvärr kom aldrig Marcus, Sanna, Milo, Kim, Joakim och Sanne så det blev mkt palt över. Dock kom iaf Krista och hennes dotter och åt palt. Min syster är hos dom väldigt mkt och hjälper till med hästar och hundar mm.
 
Men syster skickade palt lite hit och dit till några.
 
Själv åt jag rester från igår och smakade endast ½ palt, då magen inte skulle behöva få kämpa så mkt.
 
Sen åkte gästerna och jag, syster, Mor och Daniel blev kvar och tog en yatzy, som jag då vann, hi,hi.
Sista natten, och vi la oss ganska tidigt ca 23.00
 
Tisdag. vaknade 04 men somna om till 07.00 och steg då upp. gjorde mig iordning och syster sprang ut en hundsväng. Vi åkte och hämtade så upp Mor och begav oss mot Göteborg runt 09.45
 
Tog en fika då vi skickat väskorna och sen vinkades vi av av syster som körde tillbaka till Halmstad. Vi satte oss i flyget och mellan göteborg-stockholm gick det bra, sprang dock till Stockholm-Luleå planet.
Var orolig om väskorna skulle hinna med. det hade dom dock. vi landade enl tabell i Luleå och vi stannade till på Dagoberts så jag fick mig en sallad. 17.00 körde jag så hemåt till Arjeplog.
 
Snörök och alldeles vitt ca 5 mil innan Arvidsjaur. under 3 mil var jag nästan blind av all snö, skitjobbigt.
 
Kom hem 20.15
 
 
 
Bilder kommer så småningom
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Höst Semester

Är vid västkusten på semester, sambo och kissarna är hemma och slappar utan min närvaro =D
 
Vi har idag haft en liten lugnare dag, jag, bror och hans son Daniel har varit på stan och promenerat. Sen blev det att åka till Eurostop och fika då alla fikaställen i stan var fullsatta, suck.
Men vi satt där å fikade å pratade så vi missade att handla cider på systemet... hade tänkt att vi skulle ha en svammelkväll här hos bror, möjligen ut å äta en bit.
 
Vi har varit till Ullared, där det blev en del shopping och börsen tom.
 
 
Fredag en sväng till bror S och han blev glad. bjöd honom till syster på kvällen
fredag blev oxå en dag av se tee seeng i Oskarström, där bror köpt sig ett hus. Men bra potential. Han får flytta in om en månad. blir troligen kanon bra. Dit kom även brors son Kim som jag inte sett på jättemånga år, kul.
 
 
På kvällen blev det Tacokväll hos syster, jag hackade grönsaker för hela slanten =) det var gott. Hela släkten träffades (nästan) Lilla Milo, Marcus son var med, ursöt liten go kille på 1,5 år =)
Vi fick bra kontakt, jag å Milo. Systers son med gravid flickvän kom oxå, jättekul... å sen bror S, Bror G, Daniel, Kim, Marcus + flickvän (+Milo),Mor, jag å syster med boende sambo. Så åt vi lite glass till efterrätt.
Lyckad å trevlig kväll 
 
 
Så imorgon blir det troligen träff med brors döttrar och förhoppningsvis få träffa lilla Alicia... om de hinner med mig. Mor är hos bror med familj, och träffar dom ihelgen.
Söndag e.m blir det ett litet besök hos Daniel å Anneli för att se hur dom bor, har varit dit förra ggn jag var ner men nu ska Mor oxå få se deras hem.
Måndag är troligen vikt åt sammanstrålning igen hos syster Å.
 
 
Tisdag hemfärd från västkust och luleåkust mot Arjeplog.
 
 
Bilder kommer då jag e hemma igen.
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 
 

Guld i mun

kl. 04.22 vaknade jag, klockan var ställd på 5.15 då jag ska köra ner till kusten idag och först ha kurs/utbildning innan jag reser vidare mot västkusten och släktingarna där nere.
 
Sovit bra, men nu är det då dags för min och Mors lilla tripp till södern.
 
Kan bli knapphändigt här ngn vecka, då livet på sistone gått rysligt fort.
Hade föräldramöte igår, annars hade jag antagligen åkt igår efter jobbet... men, det var ett bra möte.
 
Morgonstund har guld i mun brukade min morbror alltid säga, så nu dags att bege sig på vägarna, -4 ute... brrrr
 
 
sköt om er!
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Snipp snapp

Vad tiden ändå går fort. Här går många och väntar på den första snön, och jag går å hoppas den ska vara sen. Men då säger sambon, -allt ska ju ändå ner. Spelar ingen roll, så sent som möjligt hoppas jag ändå.
 
Igår var vi till stugan, tog lite bilder.
 
Snart dags för södra Sverige. Det kan ju vara lite knepigt att få ihop allt, träffa alla man vill träffa och allt som ska hinnas med, men jag hoppas ju att det är ömsesidigt att viljan om möte ska ske. Går det inte, så går det inte.. Allt sitter väl i viljan att finna möjligheterna, antar jag.
Men jag hoppas iaf =) Får glädja mig över alla jag får möjligheten att träffa.
 
Vi kommer att åka en sväng till Ullared, det blir skoj. Kanske tycker inte bror det =) men vet inte om han följer eller stannar hemma. Han är ju bara ledig torsdag fredag och det är klart vi vill umgås så mkt som möjligt.
 
 
Helgen var härlig och kort. Har dock haft min bortgångna syster i tankarna och känt mig vemodig, saknat henne, ringa å prata en stund =) men.. nä. saknar henne så rysligt.
 
Bilder kommer senare, då jag får en stund över att sitta ner här...
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Höst bus å vuxenfest

Tänk till i år.
Halloween infaller den 31 oktober,  I Sverige kan du dock också fira halloween dagen före alla helgons dag.
Baserat på högtiden halloween som faktiskt är en flera hundra år gammal internationell tradition är datumen alltid Oktober 31 punkt slut. Man utgår nämligen från att det är dagen före all saints day (allhelgonadagen) som i anglosaxiska länder alltid infaller November 1. Halloween kommer från engelskans all hallows eve som översatt betyder alla helgons afton.
 
Förvirringen och orsaken till osäkerheten om vilket datum som gäller är beroende på att vi i Sverige numera inte firar alla helgons dag samtidigt som andra länder den 1 November, utan vi har skapat en egen svensk alla helgons dag som alltid infaller första lördagen i November. (detta ändrades i Sverige via en helgdagsreform 1772).
 
 
Det var inte förrän i början av 1990 som högtiden började ges mycket uppmärksamhet i Sverige och som företag började marknadsföra den. Sedan dess har högtiden vunnit mycket popularitet år för år och försäljningen av Halloweenrelaterade saker har ökat exponentiellt. Halloween firas i många hushåll runt om i vårt avlånga land, den firas på olika sätt beroende på vem som firar den men oftast firas Halloween genom att man klär ut sig i diverse utklädnader, t ex spökkostymer, därefter går man runt bland sina grannar och frågar ”bus eller godis”. De flesta hem idag har fyllt på godisförrådet hemma för att inte behöva åka på något bus från de barn/ungdomar som är ute och försöker skrämma upp sina grannar.
 
 
Idag, åren 2013, 2014 och 2015 firas dagen med många privata fester, men även fester arrangerade av nattklubbar eller studentkårer är vanliga. Man träffar ofta vänner och äter t ex pumpasoppa eller svart pasta denna dagen samtidigt som man sitter i sin utklädnad och har det skoj.
 
Lånade denna bild...

Nu stämmer ju inte denna bild på vilda-Halloween fest, men det kunde sett ut på detta sätt... vars finns Intiativtagarna?
 
 
Så, varför skriver jag om denna helg?
Jo, för ett par veckor sen (tror jag) drömde jag att man här i Arjeplog hade gjort en rolig variant av Halloween festen. Att man satt upp en tävling om vem som kunde baka den bästa Halloween kakan, tårtan, bakelsen i Arjeplog och en panel av domare avgjorde detta, sen vart det försäljning av godsakerna på Medan i Arjeplog. Där man också hade prova på dansstilar under e.m/kvällen för alla som ville röra på sig.
 
Kanske man även kunde ha bästa Halloween dräkten tävling för de yngre 3-8 år och 9-16 år =)
Pubkväll med vuxna utklädda för vilda western, eller annat roligt tema, kanske bäst utklädda även där kunde vinna en rolig titel?
 
Undrar om man kunde lämna in förslaget någonstans? Men det är klart, det krävs ju arrangörer och de som gillar idén. Sagt och skrivet, jag skickar in förslaget till Arjeplogs kommun... det står ju på hemsidan att:
 
"Sociala värden. Människor som trivs och mår bra är ett villkor för ekonomisk utveckling. Fysisk planering kan skapa förutsättningar för en attraktiv livsmiljö med bra boende, skola, äldrevård, kultur, friluftsliv. Allt hänger ihop."
 
Annars kan jag ju tycka att man i Arjeplog inte direkt "firar" Halloween helgen, tror man anser det som ett nytt påfund av affärsmännen... Men man kan ju göra det till ngt skojigt iaf. Några barn kanske klär ut sig å har ngt festligt på skolorna. men det hade varit kul med en riktig Halloween fest för alla =)
 
 
 
 The bad boys
 
 and great ladys =)
 
 
En tanke så här på höstens morgon
 
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Lift my self up

Fredagsmys... fredag, helg, vila, slappa, äntligen.
Middag blev tacos, ganska trist men var för trött att hitta på ngt annat... smakade ändå bra, det dög.
 
Imorgon blir det möjligen en kort resa till stugan, vinterbomma den och kanske grilla en soya korv över öppna elden.
 
Varit ute i skogen och tagit höstbilder. varsågoda..
 
 

Jag har även försökt gå in skorna jag fick av min snälla syster i mars 2013, men bara att inse...jag trivs inte längre med höjd under fötterna, så jag tror min Mor blir den lyckliga skoägaren istället...
 
 
 
Jag fortsätter att yoga varje morgon, känns jättebra.
Har vunnit över mig själv och nått mitt delmål i morse då jag ställde mig på vågen =) Känner mig jättenöjd.
 
Ett yogatips;
Känner du att du har spänningar på lårens baksida: gå upp på tå, dvs lyft hälarna från golvet så högt du kan. Därefter, när du sätter ner hälarna, fokusera på att släppa efter i muskulaturen på lårens baksida och skjut ifrån med hälarna. För mig var den en otrolig uppenbarelse, som släppte långt hållna spänningar längs hela ryggen. Ett antal klick hördes i ryggraden och sedan var ryggen mjuk som kokt spagetti.
 
 
Jag vill gärna skriva lite om varför yoga är så bra för människor i dagens samhälle. Det är också anledningen till varför yoga blivit så populärt även om man som utövare av yoga inte alltid tänker på det - det har blivit en självklarhet. Stelhet är som en epidemi i dagens samhälle. Till och med yngre lider av stelhet och begränsad rörlighet.
 
Kroppsligt utsätts man för stress av att vara stillasittande mycket (för mycket). All denna stress återspeglar sig i den fysiska kroppen, men också på det psykiska tillståndet. När man ständigt utsätts för stressmoment har man en tendens att dra sig in i sig själv, fysiskt och psykiskt, som en skyddande åtgärd.
 
 
Vi kan tillbringa hela vårt liv i ett tillstånd då vi är omedvetna om denna ständiga stress som vi utsätts för och den effekt den har på oss. Vi känner en generell trötthet, man har värk och stelhet i muskler, ryggvärk, matsmältningsproblem. Stressen påverkar också andningen som blir svagare och inte syresätter kroppen tillfullo längre. Allt detta får följdverkningar i kroppen som att musklerna inte längre kan slappna av helt och att slaggprodukter inte rensas ut.
 
 
Yoga är mycket mer än bara fysisk träning. För den som utövar yoga blir det en livsstil som innehåller mer än de dagliga yogaövningarna. Yoga är ett redskap som hjälper oss att komma i balans med oss själva och med vår omgivning.
 
 
 
Veckan som gått har varit aningen tung, onsdagmorgon vaknade jag 04 av huvudvärk, den höll i sig hela dagen men jobbade tack vara tabletter. Var på VC och tog ett blodprov och blodtryckskoll, fortfarande 165/110 vilket är för högt undertryck.
Har slutat med mina anti inflammations mediciner och äter nu blodtrycksmedicin, som jag dock får huvudvärk av, min läkare skulle ringa, men har inte gjort detta. =/
 
Så underbara fredag, glad att du nu är här.
 
 
Nästa vecka blir det södra Sverige, västkusten och träffa alla goa släktingar =)
Mor är nervös och vet inte hur hon ska få plats med sina kläder, ska hon kunna ta med frysta bär? systers present blir ett problem, vet inte om det blir i Mors handbagaget eller om vi får försöka bädda in det i de väskor som ska skickas.
Problemen hopas med stormsteg. hehe =D längtar
 
 
Min kära chanti måste kammas ordentligt, lite trimning med rakapparaten och kloklippning ska ske i helgen.
 
 
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Bekräftande tankar

Om någon Såg mig, hörde mig, förstod mig... eller om jag kunde vända det inåt?

Varför har vi människor sånt bekräftelsebehov. Vi vill gärna bli sedda, bekräftade & alltid bli förståda. Varför nöjer vi oss inte bara med att vara. Men det är i vår natur, redan som liten är det detta vi när vårt sinne med, att våra föräldrar ser oss. Vi vill vara till lags, vi vill hjälpa, och vi vill bli bekräftade för det vi gör, även om vi kanske inte gör allt för att ngn annan ska se oss, utan för att det ska kännas bra inuti oss

 

"Om du ger dig själv till universum, är du alltid intressant, för ditt inre..." Räcker det att vara intressant för mig själv, Klara vi oss genom livet utan andras bekräftelse?? ibland kan vi behöva mer, men däremellan räcker det att vi har en god självkänsla, känner att vi gör ngt bra, för att det inre ska känna en tillfredställelse...

 

Vi kan skärma av oss, för att inte bli allt för sårade då vi inte får bekräftelsen vi önskar. Men om jag vänder mig inåt, går in i en meditation kan jag slippa känna av behovet att bli sedd.

 

Grunden för all bekräftelse är förmågan att kunna lyssna och lyssna uppmärksamt och närvarande. Lyssna utan att döma och värdera, men våga fråga, lyssna och bekräfta på ett respektfullt sätt. Vara närvarande; här och nu och bekräfta med  kroppspråk i ord och handling, med ett så öppet sinne som möjligt. Visa förståelse, hänsyn och medkänsla till vad någon annan människa upplever, tycker, tänker och känner.

Behovet av bekräftelse är en mänsklig nödvändighet för att överleva.

 

Författaren Hjalmar Söderbergs bok ”Doktor Glas” från 1905:

”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad.

Man vill inviga människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst.”

Bekräftas man inte på det ena sättet, så söker man kanske efter andra sätt och i brist på positiv bekräftelse är kanske negativ bekräftelse bättre än ingen alls…

 

Jag tror att alla behöver och uppskattar att få höra positiva saker tex. att man är vacker, klok eller konstnärlig, bara berömmet är ärligt och uppriktigt menat. Bekräftelse fungerar också mycket bra genom handling; ett enkelt leende, ögonkontakt och ett aktivt och engagerat lyssnande.

Men man kan inte kräva och förvänta sig att först bli bekräftad av andra för att därefter ”tillbaka-bekräfta”.

 

Respekt, vördnad, kärlek och uppskattning för att man finns, duger och är älskad för sin egen skull skapar en positiv reaktion och utveckling. Vi behöver, trygghet och tillhörighet för att ingå i ett sammanhang.

Det är viktigt att vi synliggör varandra för att skapa ett ”tillsammans” att vi tar oss själva och våra medmänniskor på allvar och visar vår respekt och engagemang.

Det gör vi bäst genom att lyssna, ge gensvar och bekräfta varandra på ett sunt sätt.

 

Jag försöker verkligen inspireras, uppskatta och begrunda livet med alla dess upplevelser och glädjeämnen – men det är inte alltid så lätt att vara människa.

 

Vet också genom egen erfarenhet att man ofta får ett helt nytt perspektiv på livet efter en livskris, när man förlorar en närstående.

 

Men de säger att helt plötsligt kan hjärtat och ögonen åter öppnas för allt det vackra man har upplevt och kommer att få uppleva igen om man bara vågar, orkar och vill ta emot. Men antar att man måste ha kommit en bit på väg.

 

Kanske är det så att inget växande blir utan lidande och kanske är det just de svåra situationerna i livet som får oss att verkligen utvecklas som människor? De som vet säger att framgången, det lätta livet med medgångar gör oss inte till de vi är utan det är livets motgångar som gör.

 

Och livet överraskar oss ibland på det mest förbluffande sätt.

 

Jag ber varje morgon en liten bön, innehåller även tacksamheten jag känner för livet.

Det kan finnas  tusen skäl att vara tacksam för vad livet kommer att ge oss.

Att välja ”Tacksamhet” handlar om att växa och utvecklas och få chansen att leva ett meningsfullt liv.

 

Att ta ansvar för mitt eget liv istället för att ge andra skulden för hur jag själv har det. Jag har själv ansvaret för min egen lycka. Tankens kraft gör att jag får mer energi, blir tryggare, modigare och finner mer glädje/lycka i mitt liv.

Hindren finns i bara i mitt eget inre. I mitt sätt att tänka om mig själv och om andra.

 

Jag gläds åt mina egna framsteg och sakta, sakta släpper sorg och smärta sitt grepp om mig. Ibland med babysteg framåt, ibland får jag ha tålamod med mig själv och stanna upp och begrunda…

 

Suckar högt, sambon har lagt sig och här sitter jag och filosoferar i natten. Nu sovdags.

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


shopping å svacka

Idag är det marknad i Arjeplog, den startade i torsdags och vi har även haft samisk vecka, hela veckan.

 

Jag var å gick efter jobbet igår och det blev lite inköp, en present till min syster A-S faktiskt. Hon fyller år snart, å då åker vi ju till Halmstad jag och Mor.

 

Jag fick mitt paket från Zalandos igår, men skorna som jag beställt var för smala, för mina breda fötter tyvärr. Så idag får jag sända det tillbaka. Kanske hittar jag några boots i Halmstad.

 

Klänningen var precis och jag köpte även ett par leggings som var jättefina, satt jättebra. Men skorna åker tillbaka.
Jag hittade ingen hatt i år heller, så var det med det. Det blev dock en ny ryggsäck/handväska där också. Sonen önskade sig rökt vildsvin, men det fanns inte på höstmarknaden, utan han får nog komma till vinter/vår marknaden i Mars.

 

Jag mötte inte ngn jag kände på marknaden =( visst såg jag några jag känner till, men stannade inte å prata med ngn.

 

Igår då jag gick träffade jag ett par, och lyckades få med den ena på min ABC föräldrautbildningen, så nu har vi full grupp. Jättekul, men känns nervöst att ha utbildningen. =) Första ggn blir redan på tisdag nästa vecka. Puh.

 

I morse yogade jag, och inser att jag måste vara hård med mina 5:2 dagar. Imorgon är det en 5:2 dag, och i onsdags då jag skulle ha en hade jag sådan fruktansvärd huvudvärk så jag hade den inte. Torsdag var jag på utbildning, vips var det fredag och jobb och snart söndag. Var inte roligt att ställa sig på vågen på fredag, då jag ingen fastedag haft, hade då gått upp igen 1 kg!! Men suck!

 

Frunch; Smoothie, 3 fin crisp och två små ägg med lite majonäs, te

 

Middag; Rester blev det idag, lite flygande jakob ca ½ normal portion, lite kyckling från igår och lite potatis jag hade kvar, råkostsallad till.

 

Så imorgon blir det iaf en fastedag. Sambon vill att jag ska handla godis ikväll, suck. Det är jättesvårt att stå emot då det ligger framför näsan på mig, sockersuget sätter in och hjärnan kan då inte stå emot begäret =/ Då känner jag mig usel.

 

Nä, nu var det visst dags att bege sig till affären. Posta skor och handla...

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


I am sou fit =)l

Idag åkte jag till Arvidsjaur för ABC utbildning. Dagen var späckad med allt möjligt intressant, men jag är lite seg ifrån gårdagens huvudvärk...suck, vet inte hur mkt som fastnade i min gladpack skalle, förhoppningsvis ngt.
 
Nästa vecka har vi första träffren med föräldrarna. känns lite nervöst, men tror det ska gå bra.
 
Jag brukar läsa Arjeplogsnytt, men det blir mer och mer sällan. Varför, jo, jag tycker den har tappat stinget, blivit lite tråkig faktiskt. I början var det intressanta nyheter, men nu är det lite blasé kan jag tycka.
 
Sen förstår jag inte intresset för utflyttade arjeplogare i arjeplogar´n, en annan lokal tidning/blad som kommer i brevlådan. Varför skriver man inte om nyinflyttade? måste ju vara mer intressant att veta vad Arjeplog får in för kunskap, än förlorade såna?
 
Missförstå mig rätt, tycker verkligen vi behöver tidningar och info om saker och ting som händer härikring. Men , jag kanske bara är för kritisk. Vet ju att jag själv kan få skrivtorka, så det kanske är de detta det beror på.
 
Hälsan;
 
Steg upp 5.40 imorse för att hinna med yogan innan vi åkte till Arvidsjaur kl. 07.00
Gick jättebra.
Vi åt ute idag, på ett litet kafé som hette Sveas. Ett litet mysigt kafé som sålde lunch. Idag var det potatis/broccoli soppa med chévre rostade mackor. Chèvre ost är gjord på get mjölk från franska getter. Tyckte dock inte alls att denna getost var god =/
 
 
Jag tycker ju mkt om den klassiska Halloumi osten som har blivit synonymt med Cypern för många här i Sverige. Osten produceras av ko-, får- och getmjölk. getosten är riktigt god, men... pga laktosöverkänsligheten är det den av ostarna jag kan äta, men smakerna var väldigt olika, även konsistensen.
 
 
Tillbaka till soppan, så det enda jag inte tyckte om var att potatisen var oskalad...OCH det är ngt jag inte klarar av, så uch. Så jag fick plocka upp potatisana ur tallriken å skala dessa =) he,he... Men smaken var god, dock med mjölk i, så jag tog en tablett. Tyvärr hjälper de inte så mkt så jag är ganska gasig redan nu ikväll.
 
 
Vikten;
Många gånger fastnar vi må att mäta våra resultat på vågen. Och när vikten inte förändras, eller när man går upp i vikt är det väldigt lätt att man ser det som ett misslyckande och tappar motivationen.
Jag har inte vågmässigt minskat så mkt i vikt under 5:2, men jag känner mig smalare och trivs bättre med min kropp som är mindre "bullig"
 
 
 
Här kommer några punkter som du kan mäta dina resultat på, utan vågen:
  • Gör ett eget album med före & efterbilder. Roligt att ha i framtiden men ger också en tydligare överblick på hur din kropp förändrats till det bättre! Den enda du ska jämföra dig med är ändå dig själv.
  • Att kläder som tidigare för var små/stora börjar helt plötsligt passa!
  • Att lyckas att korta ned din löpar runda med flera minuter, eller orkar hålla tex plankan några sekunder ytterligare
  • Att orka lyfta tyngre vikter om du styrketränar eller orka fler antal repetitioner på samma tid
  • Måttbandet visar plus/minus på de ställen som du önskar att förändra!
  • Att lyckas avstå skräpmat/fika när andra i din omgivning äter det, och välja val som är bra för dig.
  • Att andra uppmärksammar dina resultat!
  • Att börja känna hur man mår så mycket bättre än tidigare - mer energi, starkare, gladare.
  • Att utvecklas. Du känner dig starkare, träningen har gett resultat i form av att övningar som du tidigare tyckte var supertuffa klarar du nu utan några som helst problem!

 

 

När jag känner mig ur balans vill jag gärna meditera. Det finns ingenting som läker en inifrån och ut som meditation gör. Det är det bästa du någonsin kan göra för dig själv. Prova meditera du också och upptäck dess fantastiska fördelar! Jag insåg ganska snabbt att genvägen in till mitt inre, går via meditationen.

 

 

“Meditation  brings wisdom; lack of mediation leaves ignorance. Know well what leads you forward and what hold you back, and choose the path that leads to wisdom.” - Buddha

 

 

Meditation är en psykisk och kroppslig teknik som innebär att man kombinerar fokusering, koncentration och avspänning. Att lyssna inåt. Det finns mängder av olika former av meditation men tanken är att man ska stilla sitt sinne, bli mer harmonisk och verkligen ge insikt i vad man är. Ordet meditation kommer från  latinets meditare, som betyder att föras mot mitten, mot centrum.

 


Hur gör jag? Det kan gå till på flera olika sätt eftersom det finns flera olika meditationstekniker. Man kan sitta i olika meditaions ställningar/positioner. Personligen sitter jag i lätt meditationsställning (se ovan) och fokuserar på att sitta stilla och avspänt med slutna ögon samtidigt som jag koncentrerar min uppmärksamhet och mitt medvetande på mitt inre. 

 

Man kan också fästa sin uppmärksamhet på delar av kroppen sk. chakras/kroppens olika energifält vilket kan underlätta om man är nybörjare.

 

  

Efterhand som man lär sig att stänga ute alla tankar och ljud kan man uppleva helt otroliga känslor med meditation. Under själva meditationsfasen brukar jag uppleva det som att man befinner sig i stadiet mellan sömntillstånd och medvetandetillstånd.

 

Du hör allting, men det känns så långt borta. Och hela kroppen är fullkomligt avslappnad. Det är nästan som att man svävar inuti sig själv. Man blir lixom degig i kroppen.

 

Jag brukar föreställa mig härliga färger och former och ibland även energier (chakras) som passerar genom hela kroppen. Eller följer med i andningen som andas in i hela min kropp och sen långsamt ut igen, beror på hur jag känner för dagen.

 


Var noga med -Att du har tyngden på sittknölarna i baken -Att din ryggrad är rak -Att bröstet är framskjutet, stolt ställning -Håll hakan lätt indragen mot bröstet så att nacken sträcks rak -Gärna om dina knän är lägre än höftkulorna, lägg eventuellt en sittkudde under baken

 

 

Nu lite Tv och sen sova, är trött,trött idag.

 

 

Ett tips är att hitta dig ett yogapass på nätet. prova dig fram.
 
Meditation:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lhjE2fktlaQ
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=Y0zkwA6YvUA
 
Yoga mot vikt nedgång för dig/ Weight loss Yoga for Beginners
 
 
Det finns massor att kika på.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Att hitta sin själsfrände

Vaknade, lite yrvaket av att sambon var upp och stängde till dörren till sovrummet. Jag försökte somna om, men med en sprängande huvudvärk och känslan att vara instängd drev mig upp ur sängen.

Jag drog på mig linnet, gick ut till köket och tog mig en citodon, för värken. Passade även på att ta min nya tablett mot blodtrycket, klockan var ju ändå 04.30 tänkte att den hinner ju börja verka innan jag ska upp på jobbet.

 

Kunde dock inte gå tillbaka till sovrummet, eftersom sambon ville ha dörren stängd, vilket jag inte klarar av. la mig på soffan, det var skönt och svalt i vardagsrummet, somnade om.

kl. 06.00 ringde väckaren i sovrummet, för både mig och sambo. jag hörde det, men huvudet var extremt tungt. men jag bestämde mig att ligga en halvtimme till och la mig tillbaka i sovrummet, somnade om. väckaren pep igen, nu 06.40 huvudet lika tungt, kallsvettig och illamående. inser att det blir nog inget jobb idag. messar jobbet, somnar om.

Telefonen ringer 07.50 jobbet undrar vart jag är? förvirrad av min huvudvärk, meddelar jag att jag messat och ska vara hemma. vi lägger på. Jag tar mig trött till köket, tar ytterligare en värktablett och tillbaka till sängen. Däckar...vaknar 11.20! Värker fortfarande, men jag svettas, måste upp. Jag mår inte bra då jag kan ligga så länge, annars är jag oftast uppe med tuppen och har svårt att ligga länge numera.

Gör mig te, messar igen, nu till min kurskollega som jag skulle haft möte med 13.30 idag. meddelar att jag inte är på jobbet, att vi får höras senare.

Hon ringer senare vid 14.00 och bestämmer att vi syns imorgon, hon hämtar mig och vi kör till Arvidsjaur vid 07.00 på vår utbildning. Jag inser att jag antagligen måste till jobbet å hämta mitt material. Skulle behövt läsa boken, men det går inte. kanske senare.

 

Lite anteckningar från igår, som jag inte publicerade. om du hoppas tror på en själsfrände, håll tillgodo.

 

Det finns ingen självklar och allmänt accepterad definition på vad själsfränder egentligen är. 
Det finns inte heller någon gemensam uppfattning om det är en eller flera

De som anser att vi har en enda själsfrände behöver inte heller nödvändigtvis tro på reinkarnation.

Vad många ändå är överens om är att själsfränder kraftigt påverkar ditt liv. 

 

Lycka i själ och hjärta

Den som mött sin soulmate, sin själsfrände, har en helt annan upplevelse av kärleken. 

Känslan börjar på ett djupare plan och söker sig upp till ytan. 

Tillsammans med en soulmate finns en stark känsla av samhörighet även om man inte känner varandra.

Det behöver inte vara kärlek så som mellan kvinna och man, eller som bisexuell kvinna och kvinna, eller man och man. 

Man njuter av varandras sällskap och känner lycka i både hjärtat och själen.  Mötet med en soulmate kan vara både överraskande och överrumplande.

En själsfrände kan verkligen överraska och ruska om ens liv.  Men förhoppningsvis är man tillräckligt mogen och öppen för att anta utmaningen när den dyker upp. 

För det är det mest underbara en människa kan få uppleva.

 

En själsfrände en person som är speciellt utvald för att passa just dig. 

Den som träffat sin själsfrände vet att något fantastiskt inträffat. 

Trots att kärleken mellan själsfränder alltid är ömsesidig kan mötet också vara störande, till och med skapa rädsla. 

Det är inte alltid som själsfränden liknar idealbilden. Och det av en anledning, att vi fortfarande ska lära av varandra.

 

–Längtan efter den sanna kärleken är universell och upptar alla människors tankar.

För att upptäcka sin själsfrände behöver du öppna ditt hjärta. 

Många vittnar om att själsfränden ofta dyker upp oväntat. 

Plötsligt står han eller hon där på jobbet, när du tankar bilen eller i snabbköpet.

 

Utvald för just dig

Ofta skiljer personen sig också från dem som du tidigare attraherats av. 

Han kanske är mycket yngre eller äldre än du, har en annan nationalitet, en annan samhälls- eller yrkesgrupp, ja kanske till och med ett annat kön än du förväntat dig.

 

Men tar du emot den gåva som en själsfrände är får du möta en människa som du kan leva ett rikt liv med och som alltid älskar dig.

 

Så hittar du din själsfrände

Det är mycket sällsynt att någon har turen att möta sin själsfrände i väldigt unga år. 

Många möts istället när de nått upp i 30- och 40-årsåldern och vissa finner sin själsfrände först på äldre dagar.

Ofta behöver man nå en personlig mognad för att vara ”mottaglig” för ett möte.

Det bästa sättet att förbereda sig är att försöka leva sitt liv så sant och sunt som möjligt, bygga upp en sund självkänsla och odla sin personlighet.

"Ur Själsfränder"

 

 

Men var är denna person/själ?

Din själsfrände känna på sig när du kallar. Ni har och kommer alltid att ha ett speciellt band mellan er. Och du kan kalla genom att "meditera" kan vi kalla det.

Du sätter dig till ro. Får dig själv till ett tillstånd, där du är fullkomligt avslappnad och mottaglig.

Sedan visualiserar du din "idealbild" och din uppfattning om hur du vill och tror att din själsfrände ska vara.

Visualisera personens personlighet, utseende, tankar, intressen osv. Och be denne att komma till dig. Be gärna dina änglar om hjälp. Du kan be Ärke Ängeln Samuel om hjälp.

 

 

Tiden när ni ska ses är förutbestämt sedan tidigare så det kanske inte ens kan påverkas, men tänk på att när du gjort detta, så vet din själsfrände även att du finns där ute.

För han eller hon har uppmärksammat de förnimmelser av känslor som du omedvetet sänt ut i etern.

 

 

En historia;

- Varför väger gifta kvinnor mer än ogifta?
- Ogifta kvinnor kommer hem, ser efter vad som finns i kylskåpet och går till sängs. Gifta kvinnor kommer hem, ser vad som finns i sängen, och går till kylskåpet.

 

=D

 

 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Åh, En skön Viking

Nu är det snart dags för er andra, som inte sett serien med Ragnar och vikings. startar nu på torsdag i 4:an =)
Kolla den, i början kan den kännas lite "pang på" blodig och tuff, men ju mer man lär känna karaktärerna kommer ni kanske lixom jag att älska serien.
 
 
Amerikansk äventyrsserie från 2013.  Säsong 1. Avsnitt 1. Rites of passage. Ragnar har planer på att erövra det outforskade väst och har i hemlighet jobbat på ett projekt som kommer vända upp och ner på vikingarnas värld. Men först måste han övertyga hövdingen Earl att överge sina planer på att skicka sin krigare till öst och vända blicken mot väst.
 
 

De två huvudpersonerna i Vikings. Bröderna Lodbrock
 

Travis Fimmel som Ragnar Lodbrock. Hans ögon är ngt alldeles speciellt. Ja, det är samma kille som ovan och nedan denna bild =)
Date of Birth; 15 Juli, 1979. Echuca, Victoria in Australia.
183 cm
 
 
Ragnar Lodbrock in Vikings. Se den!
 
Visst kan jag tycka att det är mkt blodiga scener, men det är ju en serie om Vikingar, och mkt blod spilldes på deras tid. Bara att inse.
 
 
Övrigt som han varit med att spela i: Travis Fimmel has chalked up starring roles in several projects including Rocky Point (with Lauren Holly),
Southern Comfort (with Madeleine Stowe and Eric Roberts),
Restraint (with True Blood's Stephen Moyer),
Ivory (with Martin Landau and Peter Stomare),
Surfer Dude (with Matthew McConaughey and Woody Harrelson),
and AE's The Beast (with Patrick Swayze).
 
 
 
Mitt bästa serie tips just nu. =) Riktiga karakarlar...
 

Tacka vet jag karlar. Dom vet vad dom kan och låter bli saker dom inte klarar av. Som att hugga ner sina fiender, å sen plocka bort ALLA saker från bordet efter middagen, eller torka av det.

Vilken tur att vi kvinnor är så bra på att uppfostra våra söner till karlar!

 

Ändå har vi svårt att vara utan dessa underbara män =)

 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

RSS 2.0