Lift my self up

Fredagsmys... fredag, helg, vila, slappa, äntligen.
Middag blev tacos, ganska trist men var för trött att hitta på ngt annat... smakade ändå bra, det dög.
 
Imorgon blir det möjligen en kort resa till stugan, vinterbomma den och kanske grilla en soya korv över öppna elden.
 
Varit ute i skogen och tagit höstbilder. varsågoda..
 
 

Jag har även försökt gå in skorna jag fick av min snälla syster i mars 2013, men bara att inse...jag trivs inte längre med höjd under fötterna, så jag tror min Mor blir den lyckliga skoägaren istället...
 
 
 
Jag fortsätter att yoga varje morgon, känns jättebra.
Har vunnit över mig själv och nått mitt delmål i morse då jag ställde mig på vågen =) Känner mig jättenöjd.
 
Ett yogatips;
Känner du att du har spänningar på lårens baksida: gå upp på tå, dvs lyft hälarna från golvet så högt du kan. Därefter, när du sätter ner hälarna, fokusera på att släppa efter i muskulaturen på lårens baksida och skjut ifrån med hälarna. För mig var den en otrolig uppenbarelse, som släppte långt hållna spänningar längs hela ryggen. Ett antal klick hördes i ryggraden och sedan var ryggen mjuk som kokt spagetti.
 
 
Jag vill gärna skriva lite om varför yoga är så bra för människor i dagens samhälle. Det är också anledningen till varför yoga blivit så populärt även om man som utövare av yoga inte alltid tänker på det - det har blivit en självklarhet. Stelhet är som en epidemi i dagens samhälle. Till och med yngre lider av stelhet och begränsad rörlighet.
 
Kroppsligt utsätts man för stress av att vara stillasittande mycket (för mycket). All denna stress återspeglar sig i den fysiska kroppen, men också på det psykiska tillståndet. När man ständigt utsätts för stressmoment har man en tendens att dra sig in i sig själv, fysiskt och psykiskt, som en skyddande åtgärd.
 
 
Vi kan tillbringa hela vårt liv i ett tillstånd då vi är omedvetna om denna ständiga stress som vi utsätts för och den effekt den har på oss. Vi känner en generell trötthet, man har värk och stelhet i muskler, ryggvärk, matsmältningsproblem. Stressen påverkar också andningen som blir svagare och inte syresätter kroppen tillfullo längre. Allt detta får följdverkningar i kroppen som att musklerna inte längre kan slappna av helt och att slaggprodukter inte rensas ut.
 
 
Yoga är mycket mer än bara fysisk träning. För den som utövar yoga blir det en livsstil som innehåller mer än de dagliga yogaövningarna. Yoga är ett redskap som hjälper oss att komma i balans med oss själva och med vår omgivning.
 
 
 
Veckan som gått har varit aningen tung, onsdagmorgon vaknade jag 04 av huvudvärk, den höll i sig hela dagen men jobbade tack vara tabletter. Var på VC och tog ett blodprov och blodtryckskoll, fortfarande 165/110 vilket är för högt undertryck.
Har slutat med mina anti inflammations mediciner och äter nu blodtrycksmedicin, som jag dock får huvudvärk av, min läkare skulle ringa, men har inte gjort detta. =/
 
Så underbara fredag, glad att du nu är här.
 
 
Nästa vecka blir det södra Sverige, västkusten och träffa alla goa släktingar =)
Mor är nervös och vet inte hur hon ska få plats med sina kläder, ska hon kunna ta med frysta bär? systers present blir ett problem, vet inte om det blir i Mors handbagaget eller om vi får försöka bädda in det i de väskor som ska skickas.
Problemen hopas med stormsteg. hehe =D längtar
 
 
Min kära chanti måste kammas ordentligt, lite trimning med rakapparaten och kloklippning ska ske i helgen.
 
 
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0