Blodtryck allergi

Låter extremt underligt, det vet jag. Men igår var jag återigen på VC där jag då skulle få bära en blodtrycksmätare under 24 timmar för att kolla av mitt blodtryck.
I början tyckte jag den satt åt extremt mkt, fick ont i min arm, där den satt fast. Var tvungen att lossa på bandet runt armen, flera ggr innan jag insåg att det inte hjälpte speciellt mkt eftersom den pumpar ju upp ett visst tryck för att kunna ta blodtrycket.
 
Men då jag gått med apparaten halva dagen, är jag helt rödprickig över hand och arm, får bortdomningar i handen och det gör riktigt svinont varje gång den mäter trycket. Och den mäter var 20e minut!
 
 
Nu har jag haft den på hela natten, och kan nog påstå att jag inte sovit som Törnrosa inatt. Men erkänner att tröttheten tagit över och jag har sovit emellanåt. Fick bli förpassad till gästrummet för sambon inte skulle kunna sova då maskinen mätte tryck.
Sov bättre i gästsängen än i vår dubbelsäng, detta har jag upplevt förr också. Samt att Mango inte bråkat om att komma in under mitt täcke. Det var iaf positivt.
 
 
På tisdag lämnade jag den då åter och hela vänster arm är sprängfylld av blodkärl som spruckit. (såg ut som jag solat en arm och den var bränd, den andra vit) Så jag frågade sköterskan vad detta berodde på. Och då svarade hon att pga mitt extremt höga blodtryck, dvs högt blodtryck kan få blodkärlen att sprängas, och när jag så mätte med en manchett som nöp min arm så sprack de ytliga blodkärlen av trycket.
 
 
Min läkare ringde på e.m och hon ville att jag skulle dubblera min blodtrycksmedicin. Thats it! Vad det beror på att jag har ett blodtryck som ligger över 200/130 behöver jag tydligen inte få reda på.
 
 
Vi hade vår långdag med möte och planering under måndag, så jag var ju rätt trött ändå.
 
I söndags gjorde jag flygande Jakob till middag, mums (på mitt sätt) med sallad och ris till.
 
 
Sen var jag med Svärfar till kyrkan där jag fick uppleva Maria Lundqvist som har varit Filmfestivalens ambassadör i åtta år. Hon bjöd som vanligt på sig själv och med hjälp av "Sally" striptease med (skådespelaren)och hon gjorde en balett ur berättelsen om Grottbjörnens folk, med hjälp av kyrkobesökarna.
Samt att alla kyrkobesökare som gjorde vågen, På uppmaning av Niklas Westling. Dom läste några dikter, det blev tal, sång av bandet Grus (som jag tyckte var så där, deras Irlänska musik var dock bäst i mina öron), sång av Marias två döttrar som fick en rungande applåd, lite jojk och  
Den tionde Filmfestivalens avslutningskväll i Arjeplogs kyrka var jättebra, men kyrkbänkar är och förblir hårda att sitta 2,5 tim på.
 
 
 
Under helgen har det ju även varit besök här i Arjeplog av andra storheter.
Förutom Maria Lundqvist har vi haft besök av Robert Gustafsson, Susanne Reuter, Ann Petrén, snygge Rafael Edholm, och Claes Ljungmark. Missade dock att se Robert G och Susanne R. Då jag inte var på Lyktan på sopplunch och utfrågningen.
 
 
Jag har några suddiga bilder från kyrkan, som jag ska lägga upp, så ni får se att dom varit här å jag sett dom. Men bra bilder finns annars på: http://www.pitea-tidningen.se/arjeplog/
eller vår lokala nättidning; http://www.arjeplognytt.se/nyheter/en-avslutning-med-allt/
 
 
Idag onsdag har jag varit på zumba mix och det kändes bra. Äntligen kan jag känna att flåset börjar infinna sig. Å jag håller inte på att ramla död ner av ansträngningen.
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0