Rätt låt?

Jahapp, då har man sett årets melodifestival. Tycker jag rätt låt vann -NEJ.
 
Jag röstade på Ace Wilder redan vid deltävlingen och under gårdagens sändning, och hoppades att denna låt skulle vinna. Då kanske vi hade haft en chans i den stora melodifesten, men nä.
 
 
 
Jag tycker att Sanne gjorde en fin låt, men nej- schlager ska vara ngt som fastnar i huvudet och det gör Ace låt.
Sanna Nielsen har hela sin karriär inramad av Melodifestivalen. Redan 2001 gav hon intryck av att vara en ung tant. Den bilden borde förvisso ha raderats ut av "Undo", men Sanna är ändå - vare sig hon vill det eller inte - en del av det gamla schlageretablissemanget.
 
 
 
Ace Wilder står för en genre som normalt håller till utanför schlagerbubblan. Tuff, sprallig och med en uppkäftigt ung attityd som inte avslöjar att hon är ett par år äldre än Sanna. Men tusan så mkt roligare, det svänger ju.
 
Bidraget är det i särklass mest spelade på Spotify av alla låtar i årets festival och plötsligt rycker alla i den 31-åriga stockholmskan.

– Det är helt sjukt. I Göteborg var det ingen som kände till mig, ingen som pratade med mig. Nu är det någonting helt annat. Jag försöker ändå hålla kvar känslan av att vara en underdog. Det passar mig bäst.

 

Ace Wilder beskriver sig själv som snabb och kanske lite rastlös. När inspirationen kommer går det undan, utmaningen ligger i att göra färdigt.

– Jag hatar att sitta och pilla. Jag kan skriva en låt på en halvtimme, men när man sedan ska gå in i detaljer blir jag trött och tappar intresset.

Att som i kväll ge järnet i tre minuter kan med andra ord passa Ace Wilder alldeles utmärkt

 
Ace Wilder föddes som Alice i Sverige men flyttade som liten till Florida och växte upp i USA. Hon lärde sig vad The American Way handlade om och stränderna i Florida var där man tillbringade somrarna tillsammans med surfingbrädor och lägereldar.
 
Sedan flyttade familjen hem till Sverige igen. En omställning utan dess like. Men Ace Wilder tog med sig något hem. Kanske något man kan kalla en knuten näve. En vilja att nå ut med sin kreativitet. Och i och med årets Melodifestival, med låten Busy Doin' Nothin', har hon slagit igenom på allvar.
 
 
Och om Någon skulle vinna med en ballad, röstade jag på: Ellen Benediktson, 18, skrällde sig till en finalplats i Malmö med sin ”Songbird”.
Jättefin röst, underbar låttext. Tyvärr är jag trött på Sanne och hennes låttexter, låter samma om och om igen. Tant Sanne är tyvärr ingen jag röstade på.
 
Ellens låt, det här är en akustisk, vacker liten lägereldsbagatell, lite årets ”This is my life” med Anna Bergendahl. Älskad i Sverige, (och av mig) men håller kanske inte i Europa? ”Sing me away from here” sjunger Ellen Benediktson och betonar därmed själva essensen i tävlingens enda ”bra på riktigt”-låt. Hennes röst, som är så där härligt knarrig i vissa fraseringar, som kan föra tankarna till andra stora röster bla Dolly Parton mfl.
 
 
 
 
Det är vad jag tycker.
 
Sanne kommer förmodligen att hamna runt 4-6 plats i Europafestivalen, ingen seger där.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0