Igenkännande och utveckling

Var på ABF frukost igår morse (torsdag). Det kom inte så många, men det var ändå mkt trevligt. Pratade lite om yoga och hur den kan användas som verktyg.
Visade även yoga på stol, vilket jag tror var uppskattat, får mig nog ngn ny massage kund också =)
 
Arjeplogsnytt kom dit och intervjua mig, så det kanske blir ett litet reportage på länken Arjeplogsnytt då?
 
Lördag den 8/11 ska jag också hålla lite prova på yoga på medan kl.14.00 om det finns några som är intresserade.
Har ni inte programmet?
Då kan du kika här.
Själv ska jag även besöka Zumban 10.30 på lördagen, hinner återhämta mig innan jag själv ska hålla yoga =)
 
 
Funderar du på...
Vad skillnaden är mellan Power yoga och min kundalini yoga ?
 
Kundaliniyoga som räknas till en av de äldsta yogaformerna har sitt ursprung i Indien och Tibet. Kundaliniyoga är dynamisk men inte lika fysisk som Ashtanga Yoga (Power yoga kommer från Ashtanga Yoga, men är en anpassad stil för gym) Det är en kraftfull, dynamisk yogametod med sina rötter i Mysore, södra Indien. Ashtangayogan består av noggrant utarbetade rörelser som utförs i en särskild följd. Det kallas för en serie. För att nå den mentalabiten tar det lång tid av utövande för att nå in i flödet.
 
Kundalini är Yogaformen som är lättillgänglig och lämplig för alla, oavsett ålder och fysisk kondition. Det sägs om Kundaliniyoga att om du bara kan andas och luta åt rätt håll så får den effekt. Genom kundaliniyogan får du även en genväg in till din inre kärna och kommer snabbare in till ditt mentala inre.
 
 
 
Vi har inom kundaliniyogan tusentals olika yogapass eller kriyas och meditationer att välja emellan, alla med en speciellt uttalad effekt på kropp och själ. Vilket inte Ashtanga Yoga har, som har en specifik serie. Kundalini yoga passen kan liknas som ett yogiskt apotek där vi har möjlighet att välja Kriyas exakt utifrån vilken effekt vi önskar. En del kriyas är mjuka och stillsamma andra kraftfulla och dynamiska. Möjligheten att utmanas finns där både till kropp och sinne, och detta i sin tur leder till växande och helande.
 
Vad betalar man normalt för yoga?
PRISER YOGAKLASSER 2014, (När man går hos en utbildad yogalärare)
Ordinarie priser
- Enstaka klasser: 140 kr
- 10-kort: 1 200 kr (120 kr/klass)
 
Men i Arjeplog blir priset bättre och billigare ju fler man är i en klass, om jag startar inom ett studieförbund. Så det är en fördel för dig som är sugen att även få med dig någon du kan tänka dig är öppen nog att prova yoga med dig. Så är det inte om man går till en yogastudio, då blir det inte billigare för att det blir större klasser =)
 
 
Fick faktiskt ett vykort av quinnorna, från i måndags när jag berättade lite om yoga samt höll ett litet stolspass med dem. Dom tackade mig för detta och var taggade för lite yoga. Roligt att få ett kort, tack snälla.
 
 
Idag fredag har jag då jobbat, jag tog initiativet att ta med barnen ut och leta en skatt. Först fick dom några uppdrag, så som att hoppa högt, ställa sig på ngt (fanns en stor sten bredvid som passade bra), krypa under en vuxens ben och sen smyga i skogen och leta skatten. Den hade jag gömt under en stor sten, med några grenar. Barnen var spända och glada då de fann den. I "skattkistan" /kartongen hade jag gjort små påsar med lite flingor (kuddar)+russin och alla fick var sitt bokmärke. Det var mkt uppskattat av barnen. Sen lekte vi lite i kojan och gick lite balansgång. (barn 1,5-3 år)
 
 
Fredagkväll; Såg Idol ikväll och hoppas jämt att dom jag inte gillar ska åka ut. Men så åkte Mathilda ut?? Det blev ju helt fel. Men, jag röstar inte, det orkar jag inte och det skulle bli dyrt att sitta å rösta varenda fredag. Så tyvärr och Jättetrist att hon som är SÅ duktig fick lämna, då det finns de som är så mkt sämre än henne kvar i Idol. Kvällens låt, var jättebra. https://www.youtube.com/watch?v=HzIhZWrWA4w
Men, jag kan ju som sagt inte säga så mkt då jag inte röstar =(
http://www.tv4.se/idol/deltagare/matilda-gratte
 
 
Då jag nu tar upp Idol så kan jag ju ändå få gnälla lite också. Ena gången säger juryn att Idolena ska skärpa sig med stil mm. Men det gäller då bara vissa, medan andra inte behöver ändra ngt, för juryn redan ÄLSKAR dom som dom är. Då kallas det för mystiskt och speciellt... Så var det då kärlekstema idag. ? Låtarna som sjöngs idag var det 3 av 7 jag förr hört. Så det där att sjunga till massan, är återigen bara för vissa medans en del är SUPER trots att inte många kan hört musikstycket. Så, juryn har ju favoriter, lixom vi som tittar. Det är dock himla trist med juryns kommentarer till en del, då faktiskt folk som röstar lyssnar på dom. Men ikväll då? Då åker Mathilda ut, vilket vart himla förvånande. Trodde inte detta. Min förhoppning var ju Lisa, Molly och Matilda i globen =) eller nåt...
 
 
Nu dags för den sköna nattsömnen =)
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Kommentarer
Postat av: Tittut

Vilken tid har de ABF frukost på torsdagar? Å finns det något "programblad", över vilka som är där och föreläser eller vad man ska kalla det....blev nog ett felaktigt ord, men du fattar nog vad jag menar =))

Svar: Hej! Syns inte programmet på min sida, kan du gå in på Arjeplogs kommuns hemsida. eller klicka in dig på denna länk: http://www.arjeplog.se/3491.html ABF har frukost en gång i månaden med nya "föreläsare" och det brukar vara i slutet av månaden. Tror inte dom har program på det? jag har inget fått.Tycker du ska komma och prova på yoga med mig på lördag den 8;e kl. 14.00 =)
Välkommen!
Eva

2014-11-01 @ 19:21:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0