föregående hjärtlig dag

Alla hjärtans dag var det igår. Gav min sambo en eldlykta som vi kan ha både hemma brinnande under höstkvällar eller ta till stugan. Valfritt =) Sambon har ju iof redan gett mig blendern/mixern som vi fick returnera men gav mig även 2 trisslotter (ingen vinst tyvärr) och bjöd ut mig på Harrys.
 
På f.m gick jag en dryg timmes promenad och desamma ska jag göra idag, vilket känns bra. Lätt att bli soffpotatis då man är sjukskriven =/
Skickade några sms till mina nära och kära och önskade en fin dag, denna hjärtliga dag. Mer kärlek!
 
Övrigt åt vi lunch =) och därefter bjussade svärfar på gofika. Han verkligen älskar grädde. Tur han är ute och går och åker så mkt skidor som han gör annars hade det varit risk för kagge. =D
 
Både jag och sambo blev väldigt slöa senare på e.m och vi la oss i var sin soffa och lyssnade på våra talböcker, slumrade till gjorde vi visst också (värsta pensions) Iaf då jag vaknade till efter den vad jag själv upplevde lätta slumren mådde jag lite illa och fick huvudvärk =( men, jag tänkte att detta måste jag övervinna. Så blaskade ansiktet och målade mig, sen bytte jag om och så gav vi oss iväg till Harrys för alla hjärtans dag middag.
 
 
Men Harrys då! Vem som är kock där vet jag inte, men jag beställde en rödingfilé med grönsaker och bakpotatis med ngn lätt citronsås. Det var mkt smaklöst för det första. Jag älskar grönsaker å att då bara få lite rivna kalla rotsaker blev ju en besvikelse. Potatisen var torr och trist och fisken smaklös men väl stekt så koncisensen var bra.
Men av fem stjärnor får Harrys två av mig för denna rätt. Bakpotatis är en svår potatis att få god kan jag tycka och tyvärr lyckades de inte med sin. Nä, jag klagade inte. Jag åt upp allt på min tallrik men blev inte ens mätt, undrar då vad männen kan tycka om denna rätt? dvs om inte jag blir mätt, kan dom då bli det?
 
Ja, jag körde oss så hem efter 1,5 timme där och vi kom hem å då hoppade vi i myskläderna igen som två murmeldjur, skrattade jag till sambon som höll med. Ingen av oss orkar gå finklädde hemma, där känner vi oss fria att klä oss efter behag.
 
På tal om då MODE. Jag tittar gärna på mode, tycker det är kul med kläder och skor men förundras alltid över att det är ganska opraktiskt.
De som styler om personer kan inte riktigt ha sina fötter i verkligheten och i arbetslivet.
 
Själv är jag egentligen osäker på vad jag passar i eller ej. Ibland då någon tagit en bild på mig kan jag förundras över hur mina kläder sitter. Inte är det positivt och jag kan bli förskräckt över att ingen kan säga ngt, att du, det där gör dig bred eller du ser konstig ut och benen ser helt plötsligt för korta ut eller färgen på din topp gör din hudfärg underlig. Visst, det är inte lätt att hitta en vardagsstil som fungerar, ej heller en feststil... så arbetskläder hade verkligen fungerat för mig. hade varit en undanflykt från alla tankar om -vad ska jag ta på mig idag? suck.
 
 
Högklackat är tydligen ett måste mer eller mindre för ens hållning som kvinna?! Gå i det på mitt jobb-nä tack.
Sitt på golvet i kjol/klänning, eller med högklackade skor? skulle inte kännas så naturligt.
Sen kan jag nog säga, att visst är det trevligt att se så bra ut man kan under sin vardag, men jag tar ju inte gärna på mig nya kläder och går på jobbet på förskolan med 1-3 åringar.
 
Där jobbar vi ju med färger av olika slag, målarfärger, kritor, tuschfärger, vattenfärger mm. Att då hela tiden vara livrädd om barnen tar i en, går ju inte.
Matsituationer med så små barn är ju också att man som fröken får vara beredd på att de tar på en med kladdiga små fingrar. Då skulle det se illa ut om man skuttar upp och ropar för att man blivit smutsig, det är en del av jobbet. Kan dock tycka att får hemtjänsten  arbetskläder, borde väl ändå vi också få detta?? eller?
 
Men jag önskar ju att jag någon gång hittar min stil, trots att över halva delen av mitt liv redan gått. Sen är det ju inte bara att hitta stilen, jag måste ju veta vad som passar min kropp. Ibland då jag ser andras outfit kan jag tycka att -jo, det var gulligt/snyggt men så kanske jag ser ngt liknande på ngn annan å då ser inte plagget alls lika fint ut, beroende på kroppsformen. Inte lätt med Mode iaf.
 
 
Visst är det så, men hur hittar jag rätt i djungeln =)
 
 
Nä, nu promenad.
 
Solen skiner svagt och -14 grader. perfekt.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kära fina moster. Du är alldeles för hård mot dig själv. Senaste gångerna jag träffat dig har jag helt ärligt tänkt på hur jäkla fräsch du ser ut! Du är jätte fin och man kan absolut inte tro att du är fyllda..jag menar det! Du är såå fin inifrån och ut! Kraaam

Svar: Hej tokfia! Tackar ödmjukast för ditt fina inlägg. Det är synd att jag inte kan känna det du säger, men är glad att du skriver det =) Jag jobbar för att bli hel, å visa på utsidan att jag iaf försöker på insidan, men vet inte om det går. Att överhuvudtaget gnälla ngt då jag vet vad du går igenom är inte ens försvarsbart. Förlåt mig. älskar dig! kramar
Eva

2015-03-06 @ 19:07:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0