Me and Nemi

Igår var jag ut och gick med Nemi, mitt barnbarn =) och med mig hade jag en även en vän. Vi surrade på och gick en timme innan jag återlämnade min guldklimp. Vädret var varmt men ganska kvavt. På kvällen kom regnet.
 
Idag tog jag med mig Nemi och gick vaukasvängen, ca 7-8 km från "hall" och tillbaka så på detta vis får ju farmor ordentligt med promenader =)
Det tog ju 1,5 tim. blåste friska vindar så jag fick vara lite noga med åt vilket håll vinden kom ifrån, så inte Nemi skulle blåsa bort inne i vagnen.
 
Lite bilder från dagen dag med Nemi, dock sovande utan att se så mkt utsikt.
 
 
 

Solen sken emellanåt och det vart en skön promenad. Sen hjälptes vi åt hos sonen och fixade lite med kläder och dyl för att få bort påsar. Vaktmästaren måste visa tvättstugan och förrådet också ngn dag.
 
 
Sambo och svärfar har spikat färdigt trappen till vår entré som jag designat. Den blev riktigt fin. Dock ska den målas, men får vänta två år innan dess.
Nu ska även ett tak byggas till.
 
 
Det blommar i trädgården =)
 
Idag kom son och sonhustru + guldtjejen Nemi hit och vi grillade, smakade fantastiskt.
 
Det blev fläskytterfilé, potatissallad, grönsallad (kantarellsås) För mig; stekt potatis, kycklingfilé, kantarellsås och grönsallad.
Å Nemi nöjde sig med sin Mors godsaker /bröstmjölk =)
Stumpan hade magknip i afton, stackarn =( Det är inte lätt då de e så här små att tillfredsställa, då magen deras är krånglig. Men då sonen min var liten hade vi inte dagens pysventiler. Man får vara glad över utvecklingen.
 
 
Ibland kan jag fundera lite på detta med mat och smaker. Vi gillar ju alla olika smaker, så det kan ju inte vara lätt för alla dessa kockar i Tv att hitta rätt smaker för dessa alla kockprogram. Men visst, vissa paradrätter ska ju ha visst innehåll och då får man ju hålla sig till dessa. Jag är verkligen inte så imponerad av kockmat, det mesta smakar ganska lika. Men Veronas röding på planka är verkligen en rätt att rekommendera. mums.
 
Själv skulle jag vilja grilla mer grönsaker å dyl, kanske borde vi ha flera grillar på G, så det får plats allt man vill äta. Och det är inte bara bra för klimatet utan även väldigt bra för hälsan, att äta mer grönt och det minskar ju risken för att du ska drabbas av tarmcancer som är Sveriges tredje vanligaste cancerform.
 
 
Ett tips från vardagspuls Tv4 var; Foliepaket är en enkel lösning som går att fylla med det mesta och så slipper man problemet att det ska ramla mellan gallret. Prova till exempel paprika och svamp med färska kryddor, salt och peppar. Frukt funkar också, främst de som är söta och saftiga som ananas, mango, persika och nektarin. Min egen favorit att grilla av det gröna är sparris. 

Försök få i dig frukt och grönsaker i regnbågens alla färger varje dag, det ger dig en bra boost av antioxidanter och vitaminer. 
 
Dags att krypa isäng.
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0