Kärlek i massor

 
Mina älskade kissar, och kunde jag skulle nog fler bo här hos mig. Jag älskar kissar och vovvar också för den delen. Men sambon vill inte ha fler sötnosar =(
Så jag får kela desto mer med de två vi har och snart kommer ju mitt lilla barnbarn. Och kärlek kan man väl inte ge för mycket?
 
 
Min fina lilla Tussan som tyvärr inte gick att rädda från cancer i magen, hon dog 2010 och jag saknar min lilla vän ännu. Hon var speciell och underbart go.
 
 
 
Mango, vår tjusiga kille. Han är 11 år nu och jag hoppas Husse vill bygga en kattbur ute för våra kissar denna sommar. Mango som saknar sitt fria liv som utekatt jamar och har vårkänslor nu.
 
 
Och så till min Chanti, den vackra men ganska så "pratiga" kisse, vilket inte alla mornar är roligt. Då hon kl. 05.00 kan börja jama efter mat. Hon är döv och hon tar i från sina tår för att höras.
 
Som liten och 12v gammal kom hon till oss. Jag hämtade henne utanför Skellefteå.
 
 
1 år. Chanti älskar att springa på gräset och jaga flugor eller titta på fåglar
 

2 år. Håller gärna koll från någon utsiktsplats här hemma.
 
 

3 år. Älskar klösträdet och påsen högst upp.
Nu har bror Mango också kommit på att det är skönt att ligga där, och tjuvar ibland "hennes" liggpåse.
 
Mmmm mysigt häruppe

Älskar att vara på promenad och utforska omgivningen
 
 
4 år. Älskar att hoppa ner i lådor. Här hjälper hon att ha koll på julgranen.
 

Även Mango älskar kartonger, så oavsett om den är stor eller som här ganska liten låda så vill han ligga där en stund =)
 
Syskon mys
 
 
Och så en fin kille till, Mor kisse Kurre som bor i Luleå.
Utekatt och är 1 år och 6 månader.
 
 
Sonens kisse Tyke, lite skygg även han. Sonen räddade honom från avlivning, då de varit ensamma i en lägenhet han och hans bror under 3 månader. Så hans bror var så förvildad och skygg att den togs bort. Tyke har med kärlek blivit mer och mer trygg. Men den stora skillnaden är nog efter att sonens andra kisse Panter insjuknade och dog. Tyke levde mycket genom Panter och var mycket för sig själv och med Panter. Nu söker han mer kontakt med sonen och sonhustrun, då han blev ensam katt.
 
 
 
 
Även Zambo bor i Luleå. Utekatt och ägs av fina systerdotter. En skygg kille, men sist var han riktigt modig och tom lite gosig med mig =) glädjande för ett katthjärta som mitt.
 
 

Systerson Johnnys stora underbara kisse Charlie.
 
Så vi har många kissar i vår familj =)
 
Jag har haft många egna kissar. Tyvärr var jag inte lika ansvarsfull som ung kattägare som jag är idag och mycket kan jag nog ångra att jag inte ordnat på bättre sätt. Därför kanske jag idag är ännu mer rädd om mina vänner för att förhoppningsvis gottgöra för dåliga beslut som ung.
 
Jag fick en katt som hette Sussi då jag var 13 år. Eller om jag ska vara ärlig så tog jag med mig katten från Gävle, för jag vart så förtjust i henne. (Mor å Far var inte lika glada) Hon var mycket klok och otroligt fin. Trefärgad, långhårig och hon var utekatt. En gång då hon väntade kattungar kom hon hem och vi såg att hon inte längre var gravidtjock. Så jag fick följa efter henne och upptäckte att hon fött sina ungar uppe på en vind i en grannes hus.
 
Jag hämtade min Mor och en korg och vi begav oss dit. Ringde på och frågade om lov att gå upp på deras vind. =) Allt gick jättebra och vi hämtade Sussi och hennes fyra kattungar.
 
Det "roliga" i denna historia är att min Mor kommer ihåg den på ett annat sätt. Hon säger att det var hon som följde efter min katt och hittade kattungar. Men så var det tyvärr inte, skulle sett rätt lustigt ut att hon smög efter en katt. Dels hade hon nog inte tid med sånt på den tiden och jag tror inte hon hade det intresset heller.
 
Men då man blir gammal så blir nog minnet lite annorlunda.
Tidiga tecken på minnesstörningar kan vara att man glömmer enkla överenskommelser som tider och platser för möten. Man får svårare att planera, ha framförhållning och engagera sig. Det kan leda till att man får problem med att sköta sina sysslor som tidigare, till exempel att betala räkningar eller att planera och utföra hushållsarbete.
Hos många äldre personer är ensamhet och brist på stimulans en vanlig orsak till att få problem med minnet.
 
 
Katter är som änglar...
 

Hittade denna på.
 
 
 
 
Idag har jag (yogat + mediterat)  även cyklat 10 km. Ätit sallad till middag och smoothies till lunch med 4 skorpor. till kvällsgodis blev det fruktsallad idag. Måste få igång kroppen och hitta orken igen.
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0