kidnappningen var planerad

Ja, jag har ju varit hemma några dagar efter en intensiv helg i storstan Halmstad/Göteborg och firat syster Anso som blev 60 (som vi "kidnappade) och syster Åsa som blev 56 år den 17 oktober.
 
A-S 59 år... å oklippt
 
 
A-S 60 strax och nyklippt, jättefin (på flygplatsen med förväntningar)
 
 
Ja, vad hände då?
 
Först åkte jag ner till Luleå och väl där hade jag bokat en massage till mig själv på "din egen stund" /hos Maria min vän. Jag fick först en klassisk massage för rygg och nacke/axlar som behövde en genomkörare, sen ovanpå detta en taktil massage och det var så underbart skönt förutom att axeln inte ville slappna av och värkte som tusan trots all härlig omsorg så där var jag 2 timmar.
 
Sen körde jag hastigt och köpte en barnmatstol, för att Nemi ska kunna sitta vid bordet och äta med oss då hon blir lite större, hon sitter inte riktigt ännu. Hon är ju endast 4 månader än.
Stolen var fin och den kan användas mkt länge.
 
https://www.youtube.com/watch?v=hP-bniG-PPk
 
Info stol; Hög kvalitet håller denna genomtänkta stol, den enda i testet med fullt justerbart sittutrymme. Bygeln kan ställas in efter barnets kropp så att även en bebis sitter stadigt och inte kan klättra ur.
 
 
Så efter att letat efter adressen för att köpa stolen, hämtat den och packat in den i bilen körde jag så till Mor, stannade hastigt till vid systerdotter som jag hann ge en kram å sen vidare då till mor som väntat länge =) Kl hann bli mkt och hon var nästan på väg i säng.
 
Vi pratade en stund och tog en yatzy, men la oss 22.00 då jag skulle åka dagen efter.
Johnny, systerson skulle komma och hämta upp oss och sen syster till flyget.
Syster A-S var lite nervös och hade väl inte sovit så djup denna natt, full med förväntningar och fjärilar i sin mage.
Hon trodde nog vi skulle hämta syster Å och ev bror G på flyget men inte trodde hon vi skulle åka iväg.
 
Så snopen blev hon då hon såg min väska och att Mor och Johnny inte hade ngt bagage. Men tog min förvånade syster genom gate och vidare mot Arlanda.
 
Vi fick vänta rätt länge på Arlanda så efter att vi käkat lunch som Mor betalade, satte vi oss att vänta. Då för att förvilla ngt satte jag mig vid Malmö gaten som inte var så långt ifrån Göteborgs gate, men så min syster inte skulle se igenom planen på direkten.
Då började hon prata om sin barndomsvän Agneta (skit tänkte ju jag då) Jag låtsades som att jag inte kom ihåg henne (dvs Agneta) speciellt mkt =) För Agneta skulle ju nämligen komma till Halmstad och överraska, hehe.
 
Ja, sen var vi ju ändå tvungna att gå till Göteborgs gate, å då föll väl polletten ända ner, att vi var på G till Halmstad.
Vi kom fram till Göteborg och där hade de ändrat som man fick gå en väldigt lång sträcka för att komma ner i ankomsthallen. Men väl nere så mötte syster Åsa och brorsdotter Malin upp. Jättehärligt att träffa dom, jag hade längtat så =)
 
Då blev det bilfärd genom all denna trafik som är i dessa större städer, med väntan då det blir trafikstoppningar å köer. puh... det slipper vi Arjeplog iaf =D
 
Kom fram till Halmstad och syster Åsa hade förberett mat. Hon hade även försökt ge sig på att göra biffar av Quorn färs, vilket inte går så bra. =) tanken var god. Men vi hade stannat på vägen, där köpte jag hallumiost, kycklingbacon å gjorde mig en mindre pytt. Det vart ju ganska sent att äta och det mår inte min krångliga mage så bra av, men det smakade ändå gott när vi inget ätit sen lunchen.
 
 
Vi satt hos bror och surrade, sen åkte syster å Malin hem runt 22.30 och 23.30 gick vi nog alla till säng.
Fredag hade jag önskat att få åka till Ullared/Gekås. Så vi steg upp tidigt och syster kom strax efter 08.00 men vi beslutade att först besöka bror S, så detta gjorde vi. Och då blev det inte förrän ca 10.30 att köra till Ullared, och jag var chaufför då syster Åsa just opererat axeln sin, å var lite ofärdig så att säga. Syster A-S hittar inte i Halland, så körningen blev min uppgift. Går ju bra då man hittar och har bott där nere =)
 
Väl i Ullared parkerade vi bilen, men det är inte helt lätt då det är måååånga bilar där som ska rymmas å få plats. Och jag glömde parkeringsljuset på bilen, men vi var inte därinne så länge så det gick bra.
 
Syster med sin shoppingvagn efter besöket.
Jag hade en lång lista, men hittade inte allt jag hoppats på, men kalaset gick ändå på 4000 kr, vips.
 
Körde därifrån vid 13.30 så min shopping var iaf effektiv på så kort stund (visst hade jag velat stanna längre, men mkt skulle hinnas med denna dag) Vi lämnade syster A-S hos bror Mikael och vi körde vidare till Halmstad och handlade inför kvällen taco.
Vi började sen att förbereda maten och Åsa åkte till tågstationen för att hämta vår hemliga gäst Agneta. A-S kom tillbaka runt 18.00 då vi sagt att det var matdags, å då hade inte Åsa hunnit tillbaka.
 
Då vi så stod där samlade i köket å surrade kom Åsa och Agneta, -Men vad står du nu här å pratar om?, säger då Agneta från dörröppningen till A-S som stod och berättade ngt för fullt. A-S min var oslagbar, hon stirrade och tappade hakan och utbrast efter ngn sekund -Men, VAD gör du här? vad roligt, hej hej osv.
 
Sen blev det återkoppling av gamla minnen och vi hade väldigt trevligt med många gapskratt så tårarna rann =D
Vi satt upp och surrade till 00.30 men sen la vi oss. Vi visste ju att vi skulle till Göteborg dagen efter, det visste ju inte syster.
 
Jag vaknade 06.00 och steg upp, sen kom bror och Agneta. Vi smög och jag gjorde en provisorisk tårta =) till syster och kaffe kokades. Sen sjöng vi "jag må du leva..." för syster som precis vaknat men ej hunnit ut ur rummet. Så vi "tog" henne på sängkanten.
 
60 ÅR Hipp Hipp Hurra... =) =D hihi (ville inte riktigt vara med på bild)
 
Sen började vi lixom packa, men hon fick vakna till och dricka kaffe innan vi berättade att nu var det dags att packa igen. -Förvånad tittade hon på mig -Allt? Ska vi packa allt?
-Ja, packa allt. Å jag som hade jätte mkt kläder från Ullared packade för brinnande livet så allt skulle få plats.
 
Sen träffade vi resten (Åsa, Daniel, Anneli och Malin) vid tågstationen 10.00 och där stod bror S och vinkade av oss.
Vi åkte så tåg mot Göteborg igen och kom fram, checkade in på hotellet vid stationen och lämnade väskor i ett väskutrymme då våra rum ej var klara kl. 13.00
 
 
Vårt hotell låg vägg i vägg med centralstation
 
 
 
 
Vi gick då en sväng på stan, men vi hann bara ett fåtal affärer. Sen tillbaka på hotellet där vi tog en liten slummer för att orka med nattlivet i Göteborg.
 
Hotellrum

Fanns ingen utsikt dock, men vi skulle ju bara sova. Så för 620 kr/natt var det helt ok. Några hade synpunkter på frukosten, då det inte riktigt fungerade med påfyllning å kaffet.
 
 
Vi gick iaf på Harrys och åt. Vi fick in maten och jag tog för en gångs skull fich and chips... trodde jag. Fick in en fiskpinne iof i bättre kvalitet än affärens, men ändå. till den skulle det enl menyn vara krossad friterad potatis, kom in hela oskalade och friterade-en besvikelse. Tycker inte om skal på potatis =/
Fish and chips (engelska för "fisk och friterad potatis") är en maträtt bestående av vit fisk /torsk är vanlig som doppas i frityrsmet och friteras för att sedan serveras med tjocka bitar av friterad potatis. Ofta blandas öl i frityrsmeten.
 
Syrran A-S tog en hängmörad biff, Åsa hamburgare och det tyckte iaf dom var jättebra. Och det kan jag väl tycka var viktigast att födelsedagsbarnen fick god mat, mina systrar.
 
Men fler än jag var besviken på maten, och detta uppmärksammade kyparen så han bjöd A-S och Åsa på var sin choklad efterätt som var väldigt god (fick smaka)
Sen bjöd brorson Daniel systrarna på var sin drink, som var mkt god men väldigt isig =) så båda blev väldigt frusna, haha.
 
Vi gick sen vidare till Clarion hotell (gamla posten) Göteborg. Det finns två restauranger och barer, bistro, bar och grill samt en pool på taket med utsikt över Göteborg. Nu var vi bara på bottenplan för på Harrys hade dom rekommenderat stället för att kunna dansa. Tyvärr var musiken helt kass =( men vi blev kvar där då det under en kort stund  (kanske paus) spelade några vettiga låtar innan det var över. Vi köpte oss var sin drink, å jag köpte en galiano shot, jättegod och otroligt länge sedan jag drack en.
 
En populär shot. Ursprungligen gjord på Anisette istället för Galliano år 1987 av Bosse Bergström, som medverkade i en kaffedrink­tävling. Det ursprungliga namnet var Hot shot.
 
 
Gamla "posten" Göteborg

 
Vi gav upp tidigt och gick så mot hotellet runt 01.30 där vi samlades i mitt å Malins rum för lite eftersnack. Vi orkade helt enkelt inte ränna runt och leta nya ställen.
 
Dagen efter steg vi upp till hotellfrukost, packning igen, umgänge, och så det trista avskedet =´(
 
Flyget hem gick i ett, ingen tid att vänta på Arlanda utan vi åkte 15.25 hemma på Kallax 18.10 och Johnny kom å hämtade oss. Åkte till Mor och fick där middag, gott. Vid 19.30 körde jag så hemåt mot Arjeplog och trafiken var stilla och inga djur ute på vägarna.
 
Dock enormt trött, så det blev bära in väskan på 31 kg på måndag och stupa i säng.
Tur att jag bytt schema å började 09.30 på måndag.
 
Thats it folks!
 
 
Resumé; En himla kort, intensiv, trevlig och händelserik å ganska dyr helg. Hoppas bara att kära syster A-S blev nöjd och hade det kul och trevligt med oss runt omkring henne.
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0