Alernativ till livet inom vården

 

Hon anser att vården har en central uppgift här. En person som blir patient är aldrig bara en patient. Personen har sitt eget liv med egna stora och små ”livsprojekt”, som ofta handlar om det man tycker känns meningsfullt i livet.

 

 Ett mycket angeläget behov hos många patienter är att få hjälp med att fortsätta förhålla sig till livet och sina livsprojekt. Därför bör vården också vara mer hälso- och livsorienterad, inte bara sjukdoms- och diagnosorienterad.

 

– En ordination kan exempelvis leda till att patienten missar något sammanhang som är viktigt i livet och som är avgörande för känslan av ensamhet. Då kan det bli så att patienten väljer att inte följa det läkaren säger och ta risken att tillfälligt bli sämre. Det här är ofta svårt för vården att förstå och då brukar man tala om patientens bristande följsamhet, när det egentligen ofta handlar om sammanhang och ensamhet. Vår forskning visar också att det är viktigt att patienten även själv tar tag i sina hälsoprocesser och inte enbart lyder blint.

 

Länk till texten finns; http://www.vidarkliniken.se/vidarnytt/

 

Alternativ medicin finns att få, är landstingen beredda att betala?

 http://www.vidarkliniken.se/

 

NYTT hopp kanske för min kära systerdotter?


Vidarkliniken

Vidarkliniken erbjuder kvalificerad vård och rehabilitering inom stressrelaterad psykisk ohälsa, långvariga omfattande smärttillstånd, svåra somatiska och kroniska invärtesmedicinska sjukdomar, samt cancer.

 

Sjukhuset erbjuder kvalificerad somatisk vård och rehabilitering. Vidarkliniken tar främst emot patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa, långvariga omfattande smärttillstånd, svåra somatiska och kroniska invärtesmedicinska sjukdomar samt cancer i alla stadier inklusive palliativ vård. Våra legitimerade läkare och sjuksköterskor är utbildade både inom skolmedicin och antroposofisk medicin. Vi kompletterar skolmedicinen med antroposofisk medicin, konstnärliga och fysikaliska terapier och antroposofisk omvårdnad.

 

Antroposofisk medicin är en omfattande integrativ metod* som har praktiserats av legitimerade läkare, legitimerade sjuksköterskor och terapeuter under ca 90 år i stora delar av världen. Den bedrivs såväl på sjukhus som i öppenvård. I Sverige är Vidarkliniken mest känd men det finns också antroposofisk medicin i öppenvård, på läkepedagogiska institut och inom skolhälsovården.

 

Vidarkliniken har en harmonisk och omvårdande miljö och bjuder på ekologisk närande kost. Helheten främjar läkning av kropp och själ.

Vi använder oss av journalsystemet TakeCare och ingår därmed i så kallad sammanhållen journalföring.

 

Läkaren beslutar i dialog med patienten om hur behandlingen skall läggas upp. Varje terapi i sig har verkan och patienten får en eller två olika terapier ordinerat av läkaren som bedömer vilken kombination som är mest lämplig i det enskilda fallet. Terapeuten får sedan ordinationen med diagnos, bakgrund, behandlingsförslag och en definierad målsättning. Terapeuten dokumenterar processens gång. Uppföljande terapimöten sker regelbundet i team där medarbetare i vården, terapeuter och läkare ingår.

Antroposofiska terapier stödjer patienten i sin läkningsprocess.

 

Telefon  

08-551 509 00 mån - fre kl 08.30 - 16.00

Fax 08-551 509 05
E-post [email protected]

 

  Hur remitteras jag till Vidarkliniken?

 

Vidarkliniken tar emot patienter från hela Sverige för vård och rehabilitering av patienter med långvariga invärtesmedicinska sjukdomar, stressrelaterad psykisk ohälsa samt långvariga smärttillstånd, samt cancer.

Vi tar gärna emot patienter med komplexa sjukdomstillstånd dvs flera diagnoser. Dessa patienter får en särskilt anpassad behandlingsplan.

 

Vidarkliniken har avtal med 6 olika landsting/regioner. Övriga landsting/regioner kan åberopa riksavtalet

(Kanske ngt för dig, kära systerdotter, om du läser detta...)

 

 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0