Farmor tid

Igår visade temperaturen -30 grader ute och tanken var att jag skulle åka å handla med sonen och ta Nemi från onsdag till torsdag då jag tagit sem från jobbet.
Men det är ju inte helt lätt att ta ut bilarna i sån här kyla eller ens ta ut Nemi, 7 månader (idag)
 
Men efter mkt funderande eftersom barnen faktiskt är jätteduktiga och försöker sluta röka gick sambon å satte i motorvärmare och sen fick den stå på tomgång en stund, tog barnstolen och åkte å hämta lilltrollet.
Hon var jättetrött å somnade efter 10 min hos mig =)
 
I morse visade tempen -37 grader DET känns otroligt kallt. Sambon hämtade sonen så han slapp gå till sitt jobb i denna kyla. Naturligtvis kom inte sonens kollega, då dennes bil inte gick igång. Så sonen får ta ut alla hästar, mocka, mata och ta in igen alldeles själv idag i denna kyla. Nu visar tempen på -34,5
 
 
 
Ibland kan man ju fundera varför sitt barn gråter, Nemi gråter inte speciellt mkt men även hon gråter emellanåt. Hittade en bra sida. http://mammasidan.se/baby/16-orsaker-till-bebisens-graat
 
 
Spädbarn blir snabbt trötta och kan ge besked när det behöver lugn och ro. Barnet kan signalera det genom att vända sig bort och inte söka ögonkontakt. Fortsatt stimuli kan utlösa gråt. För mycket stimuli kan också handla om för starkt ljus, ljud, kyla, värme osv.
 
eller
Även bebisar kan ha tråkigt. Även om gos och kontakt är det barnet allra mest önskar sig kan åldersanpassad egenaktivitet vara ett viktigt alternativ. Att få se på saker, få ligga utan täcke och sparka, få lov att utforska en ny plats eller en ny leksak. Ju större barnet är, ju mer stimuli behöver det.
 
 
Idag har hon krupit runt på upptäcksfärd hos sin farmor, hittade symaskinen å smakade på den, sladdarna var intressanta och även stora blomman i hallen. Då var jag tvungen att flytta henne, och det tyckte hon inte om och blev sur och grinig då hon inte fick kolla in blomman. Hon har nämligen lyckats välta blomman en gång, så för hennes egen säkerhet fick hon utforska ngt annat. Men tösen har humör och vet vad hon vill, men ännu ganska lätt att byta aktivitet.
 
 
En del åldrar är barnet mer oroligt än annars. Precis innan "breakthrough" när barnet lär sig något nytt kan det bli jättefrustrerat. Barnet kan till exempel nästan klara, bara nästan, att luta sig framåt och få tag på en spännande leksak. Det har två cm kvar innan det kan dra sig upp mot stolen, eller nästan klarar av att ta en leksak med handen första gången. Spänningen mynnar ut i en stor frustration över att inte nå målet. En frustration som är helt nödvändig för vidare utveckling.
 

Nemi gillar närheten. Barn tycker om att ha föräldrarna i närheten. Smyg inte ut och låt barnet vara vaket när du lägger ner det. Barnet blir tryggare om du visar att du går ifrån det, och bevisar att du alltid kommer tillbaks, hellre än att det hela tiden måste kolla om du är där.
 
 
GLÖM gamla råd och myter om att låta barnet gråta för att få starkare lungor är strunt. -Barn som tröstas och får sina behov täckta direkt, gråter mindre. Det är inte bra för barnet att gråta och speciellt inte att ligga ensam och gråta länge, det skapar endast ett otryggt litet barn.

Hon får stanna här tills imorgon, för i denna kylan bör hon inte vara ute och andas in denna luft.
 
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0