Sakta värmer, lite blött å en annan knopp

Våren representeras ju olika beroende på vilken del av Sverige man bor i. Min bror skickade mig en bild förra veckan på knoppande krokusar i sin rabatt.
Själv skickade jag den vårlikaste bild jag kunde, som det ser ut här på min kommun.
 
 
Vårsolen har börjat lysa och så här såg det ut där jag befann mig, då brorsan skickade sina krokusar...så visst "rub it in" bara... suck. Men jag njuter vårdagarna ändå, då solen smälter snön till små rännilar och man kan känna sig glad av solens värmande strålar.
 
Men det är vår och våran finaste tid. Man visst, visst i skuggan dit inte solen når är det fortfarande luftkallt. Så enkel matematik, försök hitta de soligaste ställena =)
 
Igår gick jag rätt många steg, så jag ska ta tillfället och skriva hur duktig jag anser mig varit =) 21563 steg blev det under dagen.
10 000 steg ska man dagligen gå som kvinna i min ålder för att ha en god hälsa, så det känns skönt att fördubbla det. Duktiga jag =D
 
– Fördelen med stegräknare att själv lätt kunna kolla din rörelse, och att sätta upp mål för att öka din fysiska aktivitet, framhåller forskaren Anders Raustorp som lett en svensk studie.
 

Kvinnor:

Upp till 40 år - 12000 steg per dag

40 till 50 år - 11000 steg

50 till 60 år - 10000 steg

60 år och uppåt - 8000 steg

Män:

Upp till 18 år - 15000 steg per dag

18 till 50 år - 12000 steg

50 år och uppåt - 11000 steg

 
Hur går det med sockret kanske ni funderar, iaf de som känner mig. Jodå, nu har jag iaf gått ner 2 kilo på två veckor, sakta neråt...men ändå neråt. Har insett att jag måste äta mer sallad till middagsmaten.
Så imorgon ska jag göra en råkostsallad, det är lätt och enkelt att ha den stående klar i kylen.
Innehåll;
1 kg vitkål
1/2 purjolök
3 morötter
1 paprika
1/2 burk snitt gurka


Lag:
1 dl vitvinsvinäger
1 dl matolja
1 msk strösocker
Ev lite: salt peppar eller salladskrydda efter behag

 
Riv vitkål, morötter och purjolök i matberedare. Hacka paprika och gurka ganska smått..
Koka upp lagen och slå över grönsakerna.
 
 
 
Nemi nytt!
 
Lillan har fått pappas lära gå skor. En lädersko från kavat. Hon tittade på dom då vi satt de på fötterna och hon tyckte nog att de var lite konstiga =)
 
Men hon provade gå med sin gåvagn, den vi har hos mig. Vet inte hur det går hemma med gåvagn och skor =D
 
 
 
Pappas avlagda, utan pappas odör, hehe
 
 
Kan jag sätta i foten i vagnen? jag provar...
 
 
Det svänger om tjejen våran, he he

Ok, de får väl duga då, trots färgen... hmmm. Fanns de inte i rosa farmor?
 

Jag och Mamma M + Nemi är duktiga och promenerar. Idag gick vi till pappas jobb och tittade på kissarna och hästarna. Nemi ville gärna klappa.
 
Svärfar har ju varit borta några dagar så jag har skött hunden Sally också. Det har gått bra, men hon är lite orolig och har svårt att slappna av om vi inte sitter stilla i soffan. Då somnar hon under bordet =)
 
Sally ute med mig i spåren
 
Det är dels pga Sally det blev hela 21 563 steg igår. Men vi gick en långrunda då solen sken, dvs utan Sally, men sen var jag ju tvungen att gå med henne också.
 
 
Påsk. Idag skärtorsdag och fullt med folk i våra två affärer. Men vi handlade och nu är det gjort. Blir om vädret tillåter grillat med råstekta potatis på lördag, då vi bjudit hit son med fam och svärfar. Förrätt med lite sill, lax och ägg och fruktsallad till efterrätt.
Det blir en lugn helg med familjen alltså. Ev att vi rensar lite hos sonen en av dagarna.
 
 
Väder: Vi har haft fantastiskt fint väder med mkt sol. dock snöade det från ca 14.00 idag, men det är +3 grader varmt. Har blivit lite brun i ansiktet, för det e ju det enda som solen når. Resten är ju täckt av vinterkläder =)
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0