slut på sommaren

Japp, slut på sommaren som egentligen aldrig riktigt kom. Visst, några fina soliga dagar har vi fått, men inte på långa vägar så det räcker att hålla en vid liv under hela låååånga vintern. Som redan sätter in i oktober här hos mig, vilket är SNART!!! Ja, idag ...eller ska jag börja inatt, 00.12 ringde gubbens telefon, jag hade iof inte hunnit somna då jag legat å tittat på tv. Gubben har jour och då kan ju vad som helst hända. Så inatt hände det då, han var tvungen att åka iväg till Sädva kraftstation 9 mil bort (enkel väg). Jag hade jättesvårt att somna, Mango (kissen) kom in vid 01.00 å var kelsjuk, runt 02.20 återvände gubben, å jag vaknade igen, fast jag mest hunnit slumra in. Han hade sett jättemånga rävungar efter vägen, inte större än katten. Till slut somnade vi och jag vaknade igen vid 07.00 då gubben skramlade sig in på toa å tillbaka, steg upp 09.00 idag, gav mango mat, kokade vatten å gjorde min yoga, skönt var det idag. Sen fixade jag kaffe till gubben, men han har då inte ens vaknat/stigit upp ännu å kl är nu 12.00. men, har han jour så tänker inte jag väcka honom, om han måste ut inatt igen?? Idag regnar det, men hoppas ju att det ska avta. svärfar har ringt å kollat om vi levde, =) vilket vi då gör även idag. Jag å Svärfar var ju å hjälpte min Mor ons-torsdag. kom hem torsdag kl.20.00 efter att vi stannat till hos min vän E.E å blev serverad lunch å kaffe, jag lämnade en yoga matta till henne som hon köpt av mig. Sen till Storheden i Luleå för att lämna några sopsäckar fulla av kläder till myrorna. Handlade mat för 1200 så vi överlever i Arjeplog, hade jag handlat det jag köpte i Arjeplog hade det varit dubbla kostnaden. Det är otroligt dyrt att bo här. Köpte även badmintonracket å värmeljus till stugan. Svärfar köpte sig en högtryckstvätt å passade oxå på att handla mat. Man lockas att flytta till Arjeplog med att få 25000 i bonus =) men först ska man bo här i två år, i mitt fall blir det 2,7 då jag flyttade hit 1 juni. Så mina första 7 månader räknas inte med. Sen får man utbetalt i ett häfte med innehåll för 10000 första året(3 året) och resterande då man bott här i 4 nästan 5 år.
synd att man inte får det redan samma år man flyttade hit, hade ju hjälpt min ekonomi när jag är arbetslös å det e så svårt att få jobb. Nu ska jag skicka in två ansökningar till två företag här i arjeplog å hoppas någon av dessa två nappar, håll tummarna för mig ni som kan. pleas.
Nä, nu lite lunch å sen dags att dammsuga upp lite katthår. Igår var jag flitig å skurade toan samt sovrummet, dels för att Mango är så förtjusande å tar in sina byten å äter dessa under sängen, Urk. Så jag var bara tvungen att skura under sängen, å då gick det bara av farten att jag städade hela sovrummet.

ljus, värme Kram å Hej!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0