Rädsla krymper världen och livet, man vågar inte prova på.

Söndag morgon, steg upp 07.15 gäsp, men kände mig utvilad då jag slängde benen över sängkanten. Igår däremot vaknade jag första ggn kl.03.00 med huvudvärk, som succesivt bara ökade. 05.00 var det dags för migräntablett nr 1 och vid 07.00 vaknade jag & gubben av att grannens hund skällde, å skällde i över 30 min. Då steg gubben upp & gick ut å ropade TYST, inget hände, så 5 min senare gick han igen ut å busvisslade & ropade. Då tog dom in hunden och det blev äntligen tyst. Å min huvudvärk var inge bättre så då var det dags för migräntablett nr 2. sov sen till 10 25 då gubbens telefon ringde & väckte oss.

Då mådde jag halvbra, men bestämde mig för att kliva upp. Vi åt frukost och drack lite te/kaffe sen åkte vi till "huset" dvs det kommande huset vi ska flytta in i. Där rensade jag ut gardiner, mattor och dukar. Sånt som svärfar har haft svårt att ta tag i, men nu är alla skåp tomma. Gubben & Jag bestämde oss för att flytta en av garderoberna till carporten, en som stått i förrådet. Svärfar dök upp, tack & lov, för det var inte helt lätt att flytta den där garderoben, tung och precis i måtten för att komma ut och sen in genom carportsdörren (lilla) på baksidan.

Sen rensade vi ut köksskåpen klart, så nu tror jag faktiskt det är dags att påbörja att plocka ut alla skåp & sånt. Svärfar är ivrig att sätta igång =) På ngt sätt har vi väl äntligen kommit övverens ganska väl om hur vi ska ha det i huset. Mina idéer är många och med lite jämkning så blir det nog bra i huset iaf.

Igår åt vi kräfter, räkor, lökpaj och sallad. Vi bjöd svärfar, men han var ärligt inte så imponerad av den här sortens mat. Men han åt ordentligt av lökpajen, salladen men tyckte själva räk/kräftskalandet var jobbigt.
Själv tyckte jag det var gudomligt GOTT, mums. Åt antagligen lite för mkt, var mätt hela kvällen. Vi tittade på en film, vilda westen som kommit ut i år.The gundown, men ibland retar jag upp mig på en del karaktärer (eller skådespelare) så jag tyckte inte filmen var jättebra men inte jättedålig heller. Den hade sina ljuspunkter. Fast i slutet blev det en totalmiss med tiden. hihi, men säger då inget om det, ifall ngn ska se filmen.

Så summan av en dålig start på lördag, blev ändå en bra dag och ett bra avslut. Sovit gott inatt och det känns finfint idag. Imorgon är det måndag, då ska vi ha planeringsdag på jobbet. Det är stängt för alla barn. Jag ska avsluta dagen med ett yogapass, Kriyan -Har Aerobic kriyan. Kruxet är att jag ville avsluta med dans och har inte hittat rätt musik ännu. Men får leta idag. Jag har endast gått igenom passet ensam två ggr, så jag hoppas jag får det att fungera iaf.

Idag ska vi antagligen fortsätta i Huset med lite av varje. Det finns ju fortfarande grejjer kvar och allt ska ju bort från golven. Men jag börjar faktiskt längta efter det färdiga resultatet, tror det blir riktigt fint faktiskt. Bara att hoppas att allt annat i livet oxå faller på plats. Att vara rädd, en fot här och en där blir bara ett halvdant försök. Att släppa vår rädsla är hälften vunnet.

Dagens citat
En pessimist är en sådan som skapar svårigheter av sina möjligheter.
En optimist är en som skapar möjligheter av sina svårigheter. Reginald Mansell 

Kräft/Västerbottens tårta


pajdeg:
4 dl mjöl
3 dl riven västerbottensost
3/4 tsk salt
150 gram smör rumsvarmt
1/2 tsk paprikapulver
1/2 dl vatten

Fyllning:
4 dl Creame Fraige
1 dl vardera av hackad dill och persilja
1/2 krm cayennepeppar
250 gr sparris färsk
200gr kräftstjärtar
2 rivna äpplen
1 tsk pressad citron
1 dl gräddfil
1 tsk salt

Gör så här:
1. Mixa ingred till degen och låt vila i kylen i 30 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader
3. Kavla degen och lägg ner i form med löstagbar kant. Lägg på en folie film och fyll med ärtor för att hålla degen på plats.
4. Grädda i 20 min, ta bort ärtorna efter gräddningen och låt svalna
5. Blanda ingred. till fyllningen, utom kräftstjärtarna och sparrisen. Koka sparrisen och dela i bitar.
6. Blanda ner hälften av kräftstj. och sparris i fyllningen och häll ner i skalet.
7. Garnera med dill och resten av sparris och kräftor.

 
Veckans peppning
Delar med mig av en sida där vi alla kan få lite personlig peppning så här nu när mörkret faller på.
http://www.utbildning-co.se/sv/peppa/peppa.asp



Sugen på kräftor, pajen fattas dock på bilden



Inte ofta jag dukar med vit duk och mina fina tallrikar.


OBS: Datorn krånglar igen, kanske måste vi köpa en ny nu. Vi får hålla tummarna.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Kommentarer
Postat av: Linda

vad fint du dukat!! såg väldigt gott ut det där :)

Klokt citat... snodde det :)

Kraaam!

2011-08-14 @ 10:01:27
Postat av: Alexandra

Fy för migrän! :( Fin dukning! Kram <3

2011-08-16 @ 17:41:28
URL: http://alexandrabruhn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0