Tekniken… å vilka under

Ibland kan jag stilla fundera över alla våra tekniska prylar. Mobiltelefonen tex. Jag vet ju ingen exakt statistik över hur många människor under 30 som finns i Sverige just nu, men runt 35-40 % av befolkningen och det är nog den gruppen som möjligtvis har mest koll på all denna teknik, iaf 75-80% av dessa.

 

Den andra gruppen, vi medelålders mellan 30-60 år finns väl 65%  möjligen fler som möjligen är insatta i dagens mobila och datatekniska under. Men resten 60-100 åringar, hur många i den kategorin vet vad appar, twitter mm är för ngt?

 

De små nedladdningsbara programmen till smarta mobiler, så kallade appar, har blivit en storindustri som gynnar programutvecklare, konsulter och telebolag. Antalet nedladdade appar är i år tre gånger så många som förra året. Vad behöver vi dessa appar till. Sen behöver vi ju en utbyggnad av mobilnätet för att svara upp på detta.

 

Om jag som nu sitter i medelåldersgruppen köper en telefon, och så berättar försäljaren som oftast en kille i 23-29 års ålder hur mkt jag kan göra med den nya telefonen som inte längre har knappar utan enbart en touch funktion. Hm, alltså det första problemet börjar redan där. Varför har alla nya telefoner inga knappar? Kan man inte göra nya telefoner med knappar, måste alla ha denna touch skärm?

 

Ok, om jag vill ha en telefon där jag har följande funktioner som att ringa - sms:a - mms;a - ta skapliga bilder och kolla min mailfunktion då jag inte kan komma åt en dator, då är jag nöjd. Därför vill jag kanske inte lägga ner tusentals kronor på att ha alla andra nya moderna funktioner som jag inte ens klarar av. Erkänner, jag fixar inte dagens alla tekniska nymodigheter. Och hur många gör faktiskt det? Jag undrar.

 

Jag tycker givetvis att det är bra med den nya tekniken också, bara att den går väldigt snabbt och som den medelålders kvinna jag är hinner jag väl inte riktigt med. Och har heller inte riktigt det behovet av att förnya mig per tekniska prylar. Jag är både nöjd och tillfreds med lagom teknik. Hör jag till de ovanliga eller bara de vanliga småförvirrade folket.

 

Och när mobiltelefonerna får allt större skärmar suddas gränserna ut mellan telefon och pekplatta. Telefonsamtal är mer en bonus idag. Nackdelen med en stor skärm är givetvis att den som är van att hantera sin telefon med en hand måste lära om, antingen hitta ett nytt sätt att hålla den eller börja använda båda händerna. Tänk vilka problem som uppstår (ironi)

 

Nog för teknik idag…

 

Förutom tekniken har vi kört kartonger till huset, igår körde vi klädpåsar. Så vi har tömt nästan allt överflödigt i våra skåp, som vi mer eller mindre sällan använder. Sen har jag köpt en elektrisk grill idag, vi ska inviga den imorgon =)

Dagens måltid bestod av rester, för att tömma kylen. Så Janssons frestelse, kallskuret, lite köttbullar å rödbetssallad, ngt läss men nog slank det ner. Senare gjorde jag ostkaka till oss med vaniljvisp och hallonsylt, smakade mums.  

Önskar er alla som tittar in ett riktigt GOTT NYTT 2012

 

Vad önskar du dig av det nya året? Jag skriver mer om detta ämne sen.

Natti natti, nu är det kuddmys

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0