att välja i livet

Om man utövar yoga eller meditation regelbundet så kommer man förr eller senare ifrågasätta en alltför hektisk vardag. Allt hänger samman. Det finns dåliga spiraler med för mycket arbete, krävande privatliv, dålig mat, dålig sömn, alkohol, dåliga relationer, kärlekslöshet och så vidare. Sedan finns det positiva spiraler. Ett givande och lagom krävande arbete, en fritid utan prestationskrav, kärlek, yoga, bra ekologisk mat, måttfullt med alkohol, bra sömn och så vidare.

Vi kan alla välja den positiva spiralen, men det kan kräva att vi ger avkall på en del tomma statussymboler, som tex. att bor mindre, väljer kollektivtrafik mm. Detta är naturligtvis ett svårt val då samhället i grunden uppmuntrar att vi konsumerar mycket, arbetar mycket och har en aktiv fritid. Lägg till att vi ska vara engagerade föräldrar och partners och ekvationen går inte ihopp för alla.


Min lärare på kundaliniyogalärarutbildningen Viveka Pasquier har skickat ut några boktips om kundaliniyoga till oss blivande läraryogisar:

The Essence of Kundaliniyoga av Guru Dharam Singh Khalsa och Darryl O’Keeffe
Kundaliniyoga – The Flow of Eternal Power av Shakti Parwha Kaur Khalsa
Kundaliniyoga av Wiveca Hjalmarsson

Jag har varit på ett antal yogapass med engelsmannen Guru Dharam Singh som numer bor i Sverige. Det är mycket krävande och mycket bra.

Boken Kundaliniyoga av Wiveca Hjalmarsson är lättillgänglig och bra. Inget flum utan författarinnan närmar sig kundalinityogan på ett konkret och bra sätt.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0