blandat om Benny

Jag tycker att Benny Haag är en superskön person, med mkt humor. Hämtade detta från hans sida, som säger så mkt om dagens drickande som är så "glömd" eller rent av gömd...

"Om man häller all alkohol som dricks i Sverige idag i en stor container, som har förmågan att omvandla innehållet till starksprit, så dricker varje man över 15 år, i genomsnitt, motsvarande 70 cl starksprit i veckan. En helflaska! Varje vecka!! Vi läser varje dag i tidningarna, och ser på nyheterna, om ”vansinnesdåd” och våldtäkter och mord och barn som torteras till döds av sina vårdnadshavare. Vad vi inte blir upplysta om är att alkoholen väldigt ofta är närvarande. Varför detta ”glöms bort” kan man fundera över. Men faktum är att ”Mannen som misshandlades till döds av tre män på Kungsgatan,” Bobby, Anna Lindh, Olof Palme alla hade varit i livet idag om det inte hade varit för alkoholen.

Inför "valet" är samtliga partier rörande överens om att jobben, och framför allt ersättningsnivån när man inte har arbete, är den viktigaste frågan. Det är lögn! Den viktigaste frågan inför 20.. års valrörelse är spriten. För vad spelar det för roll om du jobbar heltid, deltid eller är arbetslös, har 70, 80, eller 90% i A-kassa om din dotter våldtas på en skitig madrass av tre män någonstans i Sverige. Ingen minns något nästa dag eftersom dom var så jävla fulla. Vad spelar det då för roll?" www.bennyhaag.se/scen/fullt.php

forts. Kort om boken "onskan"

Vad gör man, hur gör man, ska man göra någonting alls? När man utsätts för våld, när man mobbas, när andras brutalitet inte tycks ha några gränser. Kan man luta sig mot en ickevålds princip? Eller måste man slå tillbaka för att få ett stopp på grymheterna?

Erik är hårt uppfostrad hemma av sin far och samtidigt härdad av skolans villkor med gängbildningar och våld. På grund av sitt brutala uppträdande blir han relegerad och skickas till en internatskola. Det visar sig snart att villkoren på den nya skolan är ännu värre, det är en värld full av hierarkisk ordning, grupptryck och pennalism. Temat i Ondskan kretsar kring hur man i en värld av våld kan komma fram till en lösning och vad det får för effekter. Det är en pjäs om att växa upp och att hantera sin situation. www.bennyhaag.se/scen/fullt.php


Benny Haag skriver att han fick på sig ett par ”alkoholglasögon” när han slutade dricka. Med de glasögonen på läste han Katarina Wennstams Flickan och Skulden och noterade samma sak som jag noterat: det är alkohol inblandad i nästan alla fall hon beskriver. Varför vågar vi inte prata om det?

Nej, det var inte mitt fel. Jag är inte skyldig: Han, den där som våldtog mig i ganska exakt fyra timmar, är skyldig. Mer än något annat önskar jag att andra flickor, kvinnor, pojkar och män ska slippa dela just den erfarenheten med mig, erfarenheten av att kränkas på riktigt. Enligt en undersökning från Karolinska Institutet som publicerades 2006 är alkohol den drog som triggar våldshandlingar mest. Det är kanske dags att sluta ljuga om spriten nu. Nerkortat från (expressen, kultur av Ann Heberlein)

Jag läste systerdotters blogg och blev så inspirerad att hämta ngt matnyttigt om Benny Haag. Jag "mötte" Benny H första ggn då han spelade in en ungdoms såpa på TV som hette  Xerxes från 1988. Jag var dock inte ungdom då utan nybliven mamma åt min son, då 2 år. Men att se såpor var livets höjdpunkt då man gick hemma.
Tyckte att Benny var jätteduktig skådis och har alltid "gillat" honom.





Nu säng och jobb tidigt imorgon.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0