snön är närvarande

Idag när jag & gubben steg upp hade vi marken vittäckt av snö. brrr. Jag som hoppades att det skulle dröja ännu en tid, men, men. Nu är den här och vi har mkt grejer ute som egentligen borde satts bort för vintern.
Men vi kan ju inte sätta upp saker på vinden, då vi ska flytta och i huset är det jättefullt med allt byggmaterial och nya saker som kommer hela tiden.

Igår var det yoga, men gruppen är liten och få kommer. Jättetrist.
Varför ska man yoga? Anledningarna varierar givetvis, men inte fel att fundera.
Människor upplever yogans positiva effekt på många olika sätt. Resultaten kan vara båda fysiska och mentala. Många känner av de positiva effekterna omedelbart genom att delta i en grupp en gång i veckan eller att träna själv en stund varje dag. Men för att få det mesta av sin yogaträning krävs dock lite självdisciplin, kontinuitet och engagemang. Precis som med all träning.

Först och främst är effekten av regelbunden yogaträning att du upplever mindre stress och bättre förmåga att handskas med kraven i ditt vardagsliv. Under träningen behöver de utmanande och krävande ställningarna all din uppmärksamhet. Det finns ingen tid att tänka på annat.

För det andra är det många fysiska resultat. Din kondition blir bättre, du mår bättre och trivs bättre i din kropp. Du blir smidigare och starkare och sover bättre. Cirkulationen i din kropp och hormonbalansen kan förbättras, vilket ger bättre hälsa och mer energi.

Värk och spänningar i rygg, axlar, nacke och huvud blir avsevärt mindre eller kan försvinna helt. Dessutom gör yoga dig mer balanserad och fokuserad på det du vill göra samt mindre mottaglig för stress, problem och oönskad påverkan. Du lär känna dig själv bättre och det gör det lättare att slappna av i mötet med dig själv och andra människor.

Allt detta händer såklart inte efter din första yogalektion. Fördelarna med yoga kommer så småningom och är individuella. I gengäld håller resultaten i sig, om du fortsätter att praktisera.
Dvs en investering i dig själv på sikt.

Provar man bara en gång, är det ingen gång. Prova en termin och du kan utvärdera vad som skett i din kropp och kanske i din knopp. Ibland måste man över en tröskel för att nå resultat. Men yogan ska givetvis tilltala dig och det finns runt 20 olika former av yoga i Sverige. Kanske iaf en 5-6 ilika precis där du bor. Större chans till variation har du om du bor i storstäderna förståss. Här i Arjeplog finns två olika, min egen kundaliniyoga och min kollega på jobbet kör power yoga (Achtanga)

Nu massage åt kollegor och sen jobba, jobba. Har lovat baka åt en kollega som gått på barnledighet. Hon kommer på fika på fredag, så jag får nog sätta igång snart.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0