Today is the day for you!

idag var jag trött, kändes tungt då kl ringde kl. 06.00. Men steg väl upp kvart över och jag gjorde min yoga. Sen skulle jag maila ang com hem för Mors räkning och tiden bara sprang iväg. helt plötsligt var den 20 i 8 å jag hade inte hunnit äta frukost, fixa burret eller klä mig. Panik å ett snabbryck för att bli klar. Jag hann =)

Idag har jag funderat en hel del om jag verkligen vill jobba på förskola, har känts som om jag hamnat lite på fel väg. Jag tycker det är hemskt bra att få ha yoga och massage för barnen å kollegorna, men ioch med detta blir min roll i huset lite knepig. Har skrivit om detta förr, men jag känner mig splittrad. Idag hade jag barnyogan och tycker det ger otrolig glädje, men tror det hade varit lättare om jag bara var yogafröken å inte fröken på avd oxå.

Får väl avakta och se om det blir på ngt annat sätt?? Önskar så att jag hade kunnat gå en barnyogautbildning. För detta vill jag jättegärna fortsätta med. Men vi håller ju på med huset just nu, så vi hade varken tid eller pengar för att jag skulle kunna åka iväg på utbildning. Önskar att det blir i framtiden.

Men,  Gud skapade oss med 2 öron och 2 ögon och en mun läste jag i ett utskick och jag tycker det är rätt coolt. Bara för att jag är splittrad och lite ur focus så kan jag även lyssna och se en mäktig känsla och en bra kunskap.

Vissa pratar utan att höra vad frågan är utan dom kör på som vanligt. Nä, va lite klurig och tokig ibland å kanske också våga fråga lite mer och vara lite mer nyfiken på andra med dina ord och tankar.

Jag reflekterade för inte så länge sedan om detta vad man vill ha ur en relation. Men en relation är inte uppbyggd på vad du ska "ha" eller önskar dig utan vad du kan tillföra i en relation. Vad kan du ge? Om fokuset ligger på dina önskemål (jag har själv haft dom) så blir man bara besviken, för vem är det tänkt som ska leverera detta till dig? Är man inte öppen och beredd att kompromissa, hitta nya vägar, kanske tom jobba med sitt inre, för att kunna växa i en pertner relation, då blir det oftast "pannkaka" av alltihopa.

Visst har vi förhoppningar, önskningar och förväntningar, men ju mindre såna vi har, ju lättare har vi att fungera i "här och nu" istället för att leva i en fantasi vi önskar att vi befann oss i. Sen kanske man ska drömma tillsammans för att förväntningarna ska bli mer synkroniserade med den partner man vill ha sin relation med.
Det blir inte alltid som man tänkt sig, föreställningen om det perfekta förhållandet kan ställa till problem istället för att stadga det. Bäst är att ta en dag i taget och hoppas just den dagen blir så bra som möjligt. Med både din och din pertners ansträngningar.

Receptet/Ungnsbakad chilikyckling med rotfrukter

4 port
600 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

2-3 palsternackor, ca 400 g
2-3 morötter, ca 400 g
2 msk hackad gräslök
1/2 msk olivolja
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar

Currysås:
200 g champinjoner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk curry
1/2 hönsbuljongfond
2 dl vatten
2 dl crème fraiche gourmet äpple&pepparrot

Gör så här:


1. Sätt ugnen på 125º.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form.
3. Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar. lägg runt om kycklingen.
4. Blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
5. Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongfond, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min.
6. Häll över kyckling och rotsaker gratinera i mitten av ugnen 175º, ca 30 min.

Dagens tänkvärda...
Antingen gör du som du alltid gjort eller så gör du det på ett nytt sätt, då kanske något bättre kan börja hända.
   
Komihåg, en kram är en billig gåva men med värme 1000en falt uppskattad. Är kramen för mkt så är ett leende ännu billigare, och kan skänka glädje till den du möter. Ibland behövs så lite och kom ihåg, idag är en av de viktigaste dagarna i ditt liv, vet du hur morgondagen blir?

Ljus, värme, Kramiz och Tjingeling



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0