okt weekend

I helgen var jag till Piteå & sen vidare till Luleå.

På väg mot Piteå mellan Arjeplog & Arvidsjaur höll mitt liv på att ta slut. Körde i 110 utefter vägen, gryningen var på väg och ni som brukar köra bil tidigt på morgonen vet att ljuset kan vara klurigt. Å mitt när jag sitter å kör dyker det upp en tjäderhöna vid min vänstra sida, i fronten av bilen. Av ren reflex väjer jag för den stora fågeln så jag inte ska krocka med den. Detta resulterar i att jag håller på att tappa kontrollen över bilen i farten 110 km... Fatta hur tur jag hade att inte universum ville ha mig upp ännu. Jag for över hela vägbanan, hit & dit innan jag fick bilen att sluta svänga. Hjärtat klappade och jag vart helt torr i munnen.



Tjäderhöna, lånad av Bo som tagit bilden


I Piteå var jag och gjorde ett ultraljud över buken, och det visade att jag hade gallsten! Suck, men inte förvånande. Körde sen därifrån och stannade till i öjebyn där jag köpte ett par termobyxor, visar bild sen, för dom var lite roliga än enbart svarta.

Sen körde jag till Luleå och gick på massage hos Maria (dinegenstund.se) Å hjälp vad ont det gjorde, jag hade mkt skit i kroppen, å ont ska väl med ont fördrivas. J...a vad det kändes. Men fick sen en taktil massage vilket uppvägde all smärta puh, då vart jag sååå nöjd och belåten å totalt avslappnad så tom tårarna efter tjäderhöne mötet trillade lite kort. Chocken släppte.

Sen till Beijers å tittade på köksbänk, valde en grå granit sten å diskho totalt 16100 + att frakt tillkommer. Så inget billigt kök blir det.
Därefter dags att åka till Mor som våäntat hela dagen. Vi käkade (iaf jag) åt lite rester, tror Mor lurades å sa att hon ätit...men idag sön fick jag veta att det hade hon ju gjort på dagen. Suck!

Helgen har egentligen bestått av att hjälpa mor med diverse. Å lördagen ängnades åt att handla nödvändiga grejjer för oss båda. Vi shoppade mellan 09.45-16.00 å var totalt sluuut. Men jag gjorde potatisgratäng, gorgonzolafylld kycklingfilé och sallad. Mmm gott, blev ett glas cider till detta. Systrarna kom och vi satt å smuttade likör, å jag sopade mattan med dom i en virvlande yatzy =) iaf en omgång, Mor vann andra ggn. Sen soffprat om livets vedermödor fram till 23.00 å då var det sängen som lockade.

Söndag steg vi upp 07.00 och vi städade hela min mors vind. Sen åkte vi en sväng till Byggmax å hon fick en sänggavel tillsågad. Svich iväg till syster A-S som imorgon fyller år, men fick bjuda på tårta idag. därifrån till Willys å handlade en massa mat å sen hemåt. Tog tre timmar å utan några djur som stod på vägen, tack å lov.

Är nu jättetrött men dags att sova.
Var gott å komma hem till gubbe å kissar. kurrr,kurrr.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0