I röran

Som ni säkerligen förstår så är röran kollosal vid en inflyttning. Vi har fixat och städat och plockat upp ur kartonger...som är som en "never ending story" staplade på varandra.

Men huset börjar ta en form, vilket jag är både positiv och lite besviken över. Jag hade önskat att jag skulle kunna göra efter eget huvud, men det är ju själviskt. Så nu har vi en del möbler kvar som jag inte förlikar mig riktigt med =( Köksbordet är en, det enormt stora och breda furu Tv bänken med vitrinskåp som sambon äger och vardagsrumsbordet. Det sistnämnda kanske jag, om jag har tur får byta ut mot mitt eget nymålade i svart (som jag idag målat om från ett brunt gammeldags till ett svart, nyskapande egen "disegnat" v-rums bord, bild kommer)

MEN, jag får väl bita i det sura gräset och finna mig i dessa tre hatobjekt under en tid framöver. Vill även göra mig av med mitt vitrinskåp som i mina tankar skulle rymmas i köket, vilket det inte gör. Men sambon tyckte att vi kunde ha det i v-rummet. Kruxet är att det nu skymmer min "hörna" som jag vill ska synas då man kommer in i v-rummet. Suck! det tar på krafterna detta att möbera och styla då man inte har helt fria tyglar. Utan vi måste kompromissa, så e det!

RECEPT: (Gi)

En äkta champinjonsoppa utan tillsatt buljong som får sin goda champinjonsmak av den stora mängden champinjoner. God och matig soppa!

 

Tid: 15 minuter

4 portioner

 

Ingredienser:

3 dl laktosfri mjölk

2 dl matgrädde, laktosfri

500 g champinjoner eller annan svamp

1.5 tsk salt

2 klyftor vitlök

1 krm malen vitpeppar

2 dl kokbar låglaktos creme fraiche

 

Glutenfritt

Vegetariskt

 

Gör så här:

Häll upp mjölk & grädden i en kastrull. Borsta svampen och skär i skivor eller mindre bitar.

Lägg svampen i mjölken & grädden. (Man kan lätt tro att det blir för lite vätska till all svamp men så fort svampen blir varm så avger den mycket vätska och krymper så därför räcker de mått som står angivna i receptet.)

Låt koka upp. Sänk värmen.

Tillsätt salt, vitlök, vitpeppar och crème fraiche och låt puttra några minuter.

 

Jättego soppa, men inget bröd till om du håller dig till GI.

Ljus, värme, kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0